החלטה אנטי-ישראלית נוספת התקבלה באונסק"ו
ועדת המורשת של הארגון קיבלה החלטה שמתכחשת לקשר בין העם היהודי להר הבית. זאת לאחר שמליאת אונסק"ו קיבלה החודש החלטה דומה. למרות זאת, הפלסטינים לא הצליחו להשיג קונצנזוס
שגריר ישראל באונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, השליך לפח את ההחלטה שהתקבלה היום בארגון השוללת קשר ישראלי לירושלים. ועדת המורשת של הארגון קיבלה ברוב גדול הצעת החלטה שמתכחשת לקשר בין העם היהודי לכותל המערבי ולהר הבית. זאת לאחר שמוקדם יותר החודש קיבלה מליאת הארגון החלטה ברוח דומה. ההחלטה הבוקר (ד') התקבלה ברוב של עשר מדינות נגד שתיים. שמונה מדינות נמנעו ואחת נעדרה מההצבעה.שגריר ישראל באונסק"ו משליך את ההחלטה לפח
ההצעה הנוכחית, שהוגשה על ידי כוויית, לבנון וטוניסיה, הייתה אמורה לעלות להצבעה כבר ביולי, אולם נדחתה עקב ניסיון ההפיכה הכושל בטורקיה. שגריר ישראל לאונסק"ו, כרמל שאמה הכהן, הגיב על התוצאות הצפויות מראש של ההצבעה ואמר: "בסופו של יום, הפלסטינים ומדינות ערב נותרו בלי הקונצנזוס שהם היו בטוחים שמונח בכיסם. רק מדינות מוסלמיות תמכו בהצעה, ולצדן ויאטנם וקובה".
לדברי שאמה הכהן, "הצלחנו להפתיע אותם ברגע האחרון עם הדרישה להצבעה חשאית, ועל כך מגיע קרדיט לשירות החוץ של מדינת ישראל וללשכת ראש הממשלה. כמו כן מגיעה תודה מיוחדת לשתי מדינות אמיצות, קרואטיה וטנזניה, ששכבו על הגדר עבור ישראל ודרשו בגלוי הצבעה חשאית - מול כל מדינות העולם הערבי. גם לבת בריתנו ארה"ב היה חלק משמעותי בבלימת הניסיון הערבי להעביר את ההצבעה פה אחד".

באונסק''ו מתעקשים על שכתוב ההיסטוריה. מתפללים יהודים בהר הזיתים.
צילום: מירי צחי
שאמה הכהן הוסיף כי "הצלחנו להביא לנסיגה כמעט מוחלטת של הערבים בעניין הכותל, ובעתיד גם הסוגיה של הר הבית תיפתר. למרות זאת, גם נוסח ההחלטה שעבר הוא אבסורד מקומם שמקומו בפח האשפה של ההיסטוריה, לצד אלפי ניסיונות קודמים לפגוע בעם היהודי ובמורשתו".
גורם מדיני בלשכת ראש הממשלה אמר בתגובה להצבעה: "זוהי תוצאה טובה יותר לישראל לעומת השנה שעברה, למרות שהרכב הפורום הפך להיות הרבה יותר גרוע. אף על פי כן, השנה פחות מדינות היו בעד ההחלטה, ויותר מדינות עברו מהתנגדות להימנעות. זהו פועל יוצא של פעילות ראש הממשלה ואנשי משרד החוץ מול מנהיגים מאסיה, אפריקה ואירופה".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg