האיחוד האירופי מצטרף לביקורת על תכנית עמונה
בהצהרה חריפה מטעם האיחוד האירופי נכתב כי "ההחלטה להמשיך ולהרחיב את הבנייה בהתנחלויות מחלישה את פתרון שתי המדינות, ומרחיקה עוד יותר את אפשרות קיומה של מדינה פלסטינית"
האיחוד האירופי מתח היום (יום ו') ביקורת חריפה על התוכנית הישראלית להעתקת תושבי עמונה להתנחלות חלופית סמוך ליישוב שבות רחל שבגוש שילה. בהצהרה שיצאה מטעמה, נטען כי החלטת ישראל להקים התנחלות חדשה בגדה המערבית חותרת תחת תהליך השלום עם הפלסטיניים.עוד כותרות:
3 מתכונים קלילים לסעודה מפסקת
יום כיפור: מזג אוויר נעים לצמים, ייתכן גשם
ארה"ב: חיילים מכרו באיביי ציוד גנוב במיליון דולר
"ההחלטה להמשיך ולהרחיב את הבנייה בהתנחלויות מחלישה את פתרון שתי המדינות בתהליך השלום במזרח התיכון, ומרחיקה עוד יותר את אפשרות קיומה של מדינה פלסטינית", נכתב בהצהרה. עוד נכתב כי התכנית הישראלית באה בניגוד בוטה להצהרות לפיהן ישראל תקפיא את הבנייה בהתנחלויות.

החלטת ישראל להקים התנחלות חדשה חותרת תחת תהליך השלום. עמונה.
צילום: יוסי אלוני
הביקורת של האיחוד על פעילות ישראל בשטחים, מצטרפת לדברים דומים שאמרו השבוע בארצות הברית. "זה מטריד מאוד שאחרי החתימה על הסכם הסיוע הביטחוני חסר התקדים שיבטיח את המשך חיזוק ביטחונה של ישראל, היא תקדם החלטה שנוגדת את האינטרס הביטחוני ארוך הטווח שלה לפתרון הסכסוך עם הפלסטינים בדרכי שלום", אמר דובר מחלקת המדינה, מייק טונר ביום רביעי.
"האישור הרטרואקטיבי של מאחזים בלתי חוקיים סמוכים או התווית גבולות היישובים מחדש, אינו משנה את העובדה כי האישור נוגד הצהרות פומביות שנתנה ממשלת ישראל בעבר, לפיהן אין לה כוונה להקים התנחלויות חדשות", הוסיף טונר.
בהמשך ציין כי מצער אותו מאוד לדעת שבשעה שבכירים אמריקאים הגיעו להשתתף בהלווייתו של שמעון פרס, ישראל בחרה לקדם תכניות שנוגדות את חזונו של מי שהיה "אלוף של שלום", כהגדרתו. "בסופו של יום, ישראל חייבת לבחור בין הרחבת ההתנחלויות לבין פתרון שתי המדינות", סיכם.

''מאשר את רצונה של ישראל בחיסול פתרון שתי המדינות״. עריקאת וקרי.
צילום: איי.פי
גם ברשות הפלסטינית מיהרו להצטרף לגינויים. מזכ"ל הוועד הפועל של אשף סאיב עריקאת פרסם מכתב הממוען לקהילה הבינלאומית שבו נכתב כי ״ההחלטה של ישראל לאשר בניית התנחלות חדשה בעלת 98 בתים ליד ההתנחלות הבלתי חוקית שבות רחל, כאלטרנטיבה להתנחלות הבלתי חוקית עמונה, מאשרת את רצונה של ישראל בחיסול פתרון שתי המדינות״.
״העמדה שלנו ברורה ועומדת בקו אחד עם החוק הבינלאומי. כל ההתנחלויות נמצאות על אדמת פלסטין הכבושה והן לא חוקיות ומחבלות באפשרות של משא ומתן לפתרון שתי המדינות, ולהקמת מדינה פלסטינית עצמאית וריבונית״, כתב עריקאת.
בשבועות האחרונים קידמה ועדת ההסדרה בחסות היועץ המשפטי לממשלה פתרון מוסכם להעתקת עמונה לנקודה סמוכה ליישוב, אלא שתכנית ההעתקה נתקלה בקשיים לאחר שפלסטינים הגישו התנגדויות להקמת היישוב על רוב הקרקעות המיועדות.
לאור הקשיים המשפטיים הוחלט במשרד הביטחון ובמועצה האזורית בנימין להמשיך בקידום תכנית שבות רחל, כחלופה אפשרית להעתקת תושבים שיחפצו בכך. התכנית כוללת 300 יחידות דיור, אך בשלב הראשון, אם תאושר, תכלול כ-100 יחידות דיור בלבד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg