קריסת

בעומק האדמה עם כוחות החילוץ: "אפשרי שנמצא חיים"

כתב nrg הצטרף לאנשי החילוץ וההצלה שפועלים שעות רבות על מנת למצוא את ארבעת הנעדרים. התנאים בשטח מסוכנים והעבודות נעשות במרץ. "קיים חשש גדול שנמצא באזור מסוים נעדר אבל כל הזמן נופלים חלקים וכרגע אין דרך להגיע למקום"

אסף גולן | 6/9/2016 14:17
תגיות:
בעומק ההריסות - המחלצים מחפשים אחר הנעדרים:­כוחות החילוץ וההצלה ממשיכים במרץ לחפש אחר ארבעת הנעדרים שעוד נותרו קבורים בין הריסות החניון שקרס אתמול בתל אביב וקיים חשש כבד לחייהם. כתב nrg הצטרף היום (יום ג') אל הכוחות וירד איתם חיפושים בין ההריסות בעומק האדמה.

עוד כותרות ב-nrg:
- איחל הצלחה לבתו בת ה-4 ולאחר שעות - נקבר בהריסות
- "אי אפשר להבטיח שעד סוף היום נגיע לכלל הלכודים"
- מלחמה נגד השעון: "המטרה שלנו פשוטה - הצלת חיים"
מנפילת מנהרה ועד אסון החניון: התאונות של דניה סיבוס

הכוחות עובדים במרץ, בשקט ובמקצועיות. הם מתקרבים לאזור מסוכן ונוקטים משנה זהירות ובטיחות על מנת שלא יפגעו הכוחות. העבודה מתבצעת במספר מוקדים כאשר באמצעות מכשירים ואפילו בידיים מוציאים כוחות החילוץ חול ומפנים את האבק על מנת למצוא את הנעדרים. חלקם אף מאמינים ומקווים שאפשרי למצוא נעדר חי. לדבריהם, ניסיונם בתחום מלמד ששום דבר אינו מוחלט וכי במספר אסונות בעולם כבר התגלו נעדרים שנמשו חיים מתחת להריסות.

כתב nrg עם כוחות החילוץ:
קטעים נוספים


"היה קשר טלפוני עד הבוקר עם לכוד ואז הקשר איתו נותק. לא בטוח שהוא מת, יתכן שנגמרה לו הסוללה", אומר בתקווה אחד מהמחלצים. לדבריו,  בשעה 24:00 בלילה נמשה מבין ההריסות הרוג נוסף אולם הוא מבהיר כי "ניתן היה לחלץ אותו ולהגיע אל הגופה רק בשעות הבוקר על מנת שלא לסכן את הכוחות".

על אחד הקירות שנותרו עומדים בתוך אתר הבנייה כותבים המחלצים בטוש אדום את מצבם של פועל שחולץ ופונה ומי שעדיין לא. את העבודות מבצעים המחלצים תוך סיכון עצמי. "התנאים בשטח מסוכנים. באחד האזורים שאנחנו עובדים בהם וקיים חשש שנמצא בו נעדר ללא רוח חיים. אבל נופלים כל הזמן חלקים וכרגע אין דרך להגיע למקום", מתאר אחד המחלצים.
צילום: אסף גולן
לא מפסיקים לעבוד. אתר הבנייה ההרוס צילום: אסף גולן
צילום: אסף גולן
סימון של צוותי החילוץ המצביע על האגפים מהם חולצו הנעדרים ואלו שלא צילום: אסף גולן
צילום: גדעון מרקוביץ
כוחות החילוץ אוספים עפר צילום: גדעון מרקוביץ
צילום: גדעון מרקוביץ
כוחות רבים עובדים במשמרות צילום: גדעון מרקוביץ
צילום: דו''צ
הרמטכ''ל איזנקוט מצטרף למאמץ האיתור צילום: דו''צ

הצוותים עובדים במשמרות כדי לשמור על כוחות המחלצים שמרגע האסון החלו במרץ בעבודות. באתר הבנייה הם עושים שימוש באמצעי ניתור על מנת לאתר אזורים בעיתיים ואז הם מפנים או מחזקים אותם. גם כלבים שמשוטטים במקום מנסים לאתר נעדרים. הכוחות מעריכים כי מי שהיה במבנה ניסה לברוח לצדדים ועל כן מרכזים את עיקר המאמצים  בצדדים. "אנחנו פועלים בארבעה מקומות כדי למצוא ארבעה נעדרים. אנו משערים את המיקום שלהם ולכן אין לנו ידיעה ברורה כמה זמן העבודות יימשכו. כי זה השערה. דרך העבודה שלנו היא נקודתית תוך שימוש בכלים מיוחדים", מתאר אחד המחלצים ל-nrg. 



עבודת האיתור נעשית בחישוב ובזריזות זאת מתוך מחשבה כי ככל שחולפות השעות נשקפת סכנה גדולה יותר לחייהם של הלכודים. "זו זירה יוצאת דופן בצורה קיצונית", מתאר קצין בכיר מפיקוד העורף. "היא בכלל לא דומה לקריסת מבנה או לרעידת אדמה רגילה. ברעידה רגילה הבניין קורס ומגיעים ישר אל התקרה. כאן היו מעל המבנה שלושה מטרים של חול. המשמעות היא שלקח לנו 8 שעות של חפירה כדי להגיע בכלל לבטון".  לדבריו, "הבעיה היא שכל המתחם קרס ומצוי במינוס 4. לכן הצוותים קודחים נקודתית בכל מקום שבו יש חשד להימצאות נעדר.

בנוסף לדברי הקצין גם אופן נפילת הקורות ייחודי. "הנפילה כאן היא ייחודית כי הקורות נפלו בצורה שטוחה דומה לתכסית של פנקיק. ברעידת אדמה רגילה הבניין קורס אחרת וגם יש זמן לאנשים לברוח החוצה. כלומר מהניסיון בעולם בנפאל וגם בהאיטי רוב האנשים מספיקים לברוח החוצה. אחרי כן השכנים מסייעים אחד לשני. מביאים ג'ק ומרימים את הקורה. כאן הכל נפל בבת אחת ועוד עם כמות חול ענקית על זה. לכן זה לא דומה למה שיקרה ברעידת אדמה בארץ. ברעידת אדמה יש זמן יותר גדול להינצל".

כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך