המלצה להעמיד לדין בכירים ב"נתיבי ישראל"
המשטרה המליצה להגיש כתבי אישום נגד בכירים מהחברה לתשתיות תחבורה, ביניהם גם אלכס ויזניצ'ר וחבר הכנסת לשעבר מיכאל גורולובסקי. הם חשודים בביצוע עבירות שוחד בהיקף של עשרות מיליונים
המשטרה המליצה היום (יום ד') להעמיד לדין בכירים מ"נתיבי ישראל" (לשעבר חברת מע"צ). זאת בעקבות החשד כי הללו מעורבים בביצוע עבירות שונות ובהן שוחד, מרמה והלבנת הון. בין הבכירים החשודים גם מנכ"ל החברה בין השנים 2003 ל-2010, אלכס ויזניצ'ר, חבר הכנסת לשעבר מיכאל גורולובסקי, שי ברסי שהיה מנכ"ל החברה ב-2011 עד 2013, ומיכאל קופלובסקי, ממלא מקום המנכ"ל בשנים 2014 עד 2015.עוד כותרות ב-nrg:
אלשיך בחודש יוני: 'מעורבות נוער אתיופי בפשיעה גבוהה'
"לא נקבל את הפסקת האש עם הכורדים"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בנובמבר 2015 פשטה המשטרה על בתיהם של 20 בכירים בחברה, ובהם גם חבר הכנסת לשעבר. זאת לאחר שחקירה סמויה ביססה חשד למספר פרשות שבהן שיטת פעולה מאורגנת ושיטתית, לפיה בתמורה לשוחד וטובות הנאה לעצמם ולמקורביהם, קידמו בכירים בחברה את העסקתם של ספקים חיצוניים. מהחקירה עלה כי הבכירים שלשלו לכיסם מיליוני שקלים מכספי הציבור.

חשד לשוחד בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים. אלכס ויז'ניצר.
צילום: אבישג שאר ישוב
פרשת נתיבי ישראל עלתה לכותרות כתת פרשה בחקירת אנשי ישראל ביתנו. גורם במשטרה אמר בזמנו, בשיחה עם nrg, כי "מדובר בשוחד בהיקפים של עשרות מיליוני שקלים. מערכת של שוחד שיטתית בחברה ממשלתית".
ראש אגף החקירות והמודיעין במשטרה, ניצב מני יצחקי, התייחס לסיום חקירת הפרשה, ואמר כי נחשפו "לקויים ערכיים חמורים ועמוקים, התנהלות פלילית מודעת וניצול נגישות לתקציבי ענק מהקופה הציבורית, על ידי בעלי תפקידים בכירים בחברה לאורך מספר קדנציות". הפרשה העלתה גם שאלות מהותיות בנוגע לתפקודם של "שומרי הסף" שתפקידם להגן על המנהל התקין ועל הקופה הציבורית.
"כבר בשלבי החקירה הסמויה וביתר שאת בעת החקירה הגלויה, פעלנו על מנת לבלום את המנגנון ולמנוע המשך גזלת הכספים מהקופה הציבורית ואכן, הודות לחשיפה ולשת"פ עם גופי האכיפה ומשרדי הממשלה הרלוונטיים, נבלמו העברות כספים נוספות ונחסכו לקופת המדינה מאות מיליוני שקלים", אמר ניצב יצחקי.
חברת נתיבי ישראל היא חברה לאומית לתשתיות תחבורה המתוקצבת על ידי המדינה ואחראית על תכנון, פיתוח ואחזקת רשת הכבישים הבינעירונית, ועל פיתוח מסילות רכבת במדינה. השווי הכלכלי של תשתית החברה מוערך בכ-100 מיליארד שקלים, ותקציבה נשען על תמיכה ממשלתית של כ-7 מיליארד שקלים בשנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg