חשיפה: המשרד לאיכות הסביבה מתנגד למטמנה ביו"ש

בעקבות פרסום nrg, החליט המשרד לאיכות הסביבה להתנגד להקמת מטמנת האשפה בכפר ראמון. ההערכה היא כי התכנית, שלה התנגדו הישראלים, הפלסטינים והגופים הירוקים, תבוטל

אריאל כהנא | 18/8/2016 0:23
תגיות: מטמנה,יהודה ושומרון,המנהל האזרחי,המשרד לאיכות הסביבה,זאב אלקין
פרסום ראשון: ­המשרד לאיכות הסביבה עדכן את עמדתו בפרשת "מטמנת ראמון", והחליט להתנגד להקמת מטמנת האשפה המיושנת בכפר ליד רמאללה. ההערכה היא כי ההתנגדות תביא לביטול תכנית המטמנה, שכן המשרד מייצג את העמדה המחייבת של תחום הגנת הסביבה. הפרשה פורסמה לראשונה באתר nrg, לאחר שנחשף כי פעילי העמותה "ירוק עכשיו" הגישו עתירה לבג"ץ במטרה לעצור החלטה שקיבלה ועדת התכנון העליונה במנהל האזרחי ביהודה ושומרון על הקמת המטמנה.

עוד כותרות ב-nrg:
"טראמפ עומד לחטוף תבוסה נוראית"
סרטון של ילד שחולץ מזעזע את העולם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

ההחלטה השנויה במחלוקת שהתקבלה כבר לפני שנה וחצי, קבעה כי בניגוד לעמדתם של הדרג המקצועי, התושבים הישראלים, התושבים הפלסטינים והגופים הירוקים, תוקם מטמנה ממזרח לרמאללה. לטענת הגופים השונים המיוצגים בעתירה, מטמנה זו לא עמדה בשום תקן בינלאומי. בנוסף, מפרטי הפרשה עלה כי המנהל האזרחי הסכים לקבל תנאי שהציבה ממשלת גרמניה, ולפיו המטמנה תהיה פתוחה לשימוש פלסטיני בלבד.
 
צילום: פלאש 90
המטמנה לא עמדה בשום תקן בינלאומי. ערימת זבל ליד הכפר הפלסטיני ראמון. צילום: פלאש 90

בעקבות הפרסום באתר, החליט השר להגנת הסביבה, זאב אלקין, לבחון את עמדת המשרד. על סמך ההמלצות שהוגשו לו הורה אלקין למנכ"ל משרדו, ישראל דנציגר, לשנות את עמדת המשרד מהימנעות להתנגדות, ולעדכן בעניין את משרד הביטחון.
  
צילום: יונתן זינדל, פלאש 90
''משום מה ביהודה ושומרון הדבר הזה מותר וזה מקומם''. אלקין. צילום: יונתן זינדל, פלאש 90

בשיחה עם nrg הסביר הערב אלקין כי ההחלטה התקבלה מנימוקים מקצועיים וציבוריים גם יחד. על רקע התנגדות התושבים היהודים והערבים לפרויקט, לאור המלצות הגופים הירוקים לעצור אותו, ובעקבות האולטימטום הגרמני לאסור על ישראלים להשתמש במתקן, אמר השר להגנת הסביבה כי "לפרויקט הזה יש הרבה בעיות".
 
צילום: פלאש 90
המטמנה יועדה לשימוש פלסטיני בלבד. ערימת זבל מחוץ לכפר ראמון. צילום: פלאש 90

"כאיש ציבור וכחבר קבינט מקוממת העובדה שמקדמים פרויקטים כביכול לרווחת התושבים, אך מנסים לעשות הפרדה על בסיס דת ולאום", אמר אלקין. "אם בכל מקום אחר בעולם היו אומרים 'ליהודים אסור להשתמש', הייתה קמה צעקה שמדובר באנטישמיות. משום מה ביהודה ושומרון הדבר הזה מותר וזה מקומם", הוסיף.

נוסף לשיקול הלאומי הדגיש אלקין כי גם מבחינה מקצועית ההחלטה להקים מטמנה אינה סבירה. "גם מבחינה סביבתית יהודה ושומרון לא צריכה להיות החצר האחורית של ישראל. במדינת ישראל יש החלטה מקצועית רבת שנים שלא מקימים מטמנות חדשות. יש שיטות אחרות ומתקדמות יותר לטיפול בפסולת וזו הסיבה שכבר למעלה מעשור ההחלטה הזו מיושמת. גם במקרה הקונקרטי צריך לדבוק בגישה הזו, ומה גם שיש פתרונות אחרים", הסביר השר.

"אנחנו מברכים על החלטת השר להגנת סביבה להתנגד להקמת אתר הפסולת בראמון. נשמח לקדם בברכה פתרונות הולמים יותר לכלל תושבי האזור, תוך התחשבות בסביבה״, אמר הערב אריאל פילבר, רכז שמירת טבע ביהודה ושומרון מטעם החברה להגנת הטבע - בית ספר שדה עפרה, וממובילי ההתנגדות למטמנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך