החומה הגדולה בסין הולכת ונעלמת
הכפרים המקומיים משתמשים בלבנים לבנייה ואף מוכרים אותם לתיירים בעלות של 30 יואן. "משקיעים הרבה כסף בתיקון החומה, במקום לשמר אותה", אמרו הרשויות ברפובליקה העממית. רק כעשרה אחוזים מהחומה השתמר היטב
החומה הגדולה בסין נמצאת בסכנה: על פי הרשויות במדינה, נזק אדיר נוצר לאורכו של האתר. למעט התנאים הסביבתיים הקשים ששוחקים כמעט שליש מהקיר, הרשויות העידו כי התנהגות אנושית פזיזה היא גם חלק מהסיבות להרס.עוד כותרות ב-nrg:
הרב ברלנד מואשם שניצל את מעמדו ותקף מינית
אם נתניהו יוותר על תיק החוץ, בנט ידרוש אותו
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
עד כה, נעשה מעט כדי לשמר את אחד מפלאי העולם השייך לאונסק"ו - ארגון המורשת והתרבות של האו"ם, כך פורסם בגארדיאן. על פי האגודה של החומה הגדולה ברפובליקה העממית, הכפרים הסמוכים לחומה לוקחים לבנים מהקיר ומשתמשים בהן לבנייה או למכירה עבור תיירים, בעלות של 30 יואן.

מבנים רבים לאורך החומה רעועים. החומה הסינית.
צילום: אי-אף-פי
בשנת 2014 האגודה פרסמה דוח המזהיר כי מבנים רבים לאורך החומה רעועים. "לא מדובר בנזק בקנה מידה גדול, אבל אם מחברים את כל החלקים שניזוקו - זה חמור מאוד", אמר סגן יו"ר האגודה, דונג יהוכוי. "הבעיה היא שאנחנו משקיעים הרבה כסף בתיקון החומה, במקום לשמר אותה", הוסיף.
חלקים מהקיר הגדול מתוארכים למאה השלישית לפני הספירה, אולם מבנים רבים ממנה נבנו בתקופת שושלת מינג הנעה בין השנים 1368 ל-1644. על פי נתונים של המנהל למורשת תרבותית, פחות מעשרה אחוזים מהחומה השתמרו היטב.
"מצב החומה החמיר עם השנים בגלל מחסור במשאבים ובבקרה איכותית של הרשויות המקומיות ברחבי 15 מחוזות שהקיר חוצה", אמר דונג.
המבנים המתוארכים לתקופת שושלת מינג ממוקמים צפונית לעיר הבירה בייג'ינג, והם הפופולריים ביותר בקרב התיירים. המבנים מושכים מיליוני מבקרים מדי שנה וחלקים נרחבים באתר מושחתים על ידיהם בגרפיטי.
במנהל למורשת תרבותית(SACH)בסין הודיעו כי פיקוח אקראי יבוצע לאורך 21,000 הקילומטרים של החומה, על מנת לבדוק כי הרשויות המקומיות מפקחות על הקיר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg