נזק בלתי הפיך? הדמוקרטים מנסים להרגיע את הרוחות
ביום השני של הוועידה, הרוחות עדיין לוהטות. במהלך היום הונפו דגלי פלסטין מחוץ לאולם ובעת נאומו של ביל קלינטון אף הוצת הדגל הישראלי. עם זאת, נראה שהדמוקרטים מצליחים להרגיע מעט את הסערה נגד קלינטון
היום השני של הוועידה הדמוקרטית בפילדלפיה הוקדש בעיקר לבניית הנראטיב של היום הראשון. פוליטיקאים, רשתות טלוויזיה ועיתונים נלחמו זה בזה בקרב על התודעה - האם הצליחה המפלגה להתגבר על הקרע שנפער מחדש בעקבות פרשת המיילים המביכה שנחשפה בדיוק עם פרוץ הוועידה, או שמא הכאוס והבלגן שיצרו תומכי סנדרס גרם לנזק בלתי הפיך והוא כאן כדי להישאר.עוד כותרות ב-nrg:
-חוסל מבצע הפיגוע שבו נרצח הרב מיכאל מרק ז"ל
-עובר להתקפה: נתניהו יוצא למערכה מול בנט
-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
קשה להשיב על השאלה הזו בתשובה חותכת. מצד אחד, המנגנון המפלגתי התגייס כולו כדי למוסס את ההתנגדות המחודשת והמפתיעה של אנשי סנדרס. נאומי הערב הראשון, צריך לומר, היו אפקטיביים מאוד ואכן הרגיעו את הרוחות במידה רבה.

שריפץ דגלים בועידה הדמוקרטית
צילום: EPA
מישל אובמה - בנאום מצוין שעורר את השאלה האם בעוד ארבע או שמונה שנים נזכה שוב לראות אשת נשיא לשעבר מתמודדת בעצמה על הנשיאות - הצליחה להסיט את האש הפנימית לכיוון דונלד טראמפ, ועשתה זאת אפילו בלי לנקוב בשמו. וכמובן היה זה סנדרס עצמו, שבנאום כניעה לתפארת הדגיש שוב בפני תומכיו את הצורך להתאחד ולהצביע להילארי קלינטון. הרושם של נאומים אלה ניכר במהלך היום ברחובות פילדלפיה. במקום אלפים רבים נראו היום ברחובות רק מאות בודדות, ונדמה היה שלתומכי סנדרס נגמר האוויר.
תתמודד לנשיאות עוד 8 שנים? מישל אובמה קוראת להצביע לקלינטון
אבל יש גם צד שני. כי המאות הבודדות, שכן נשארו נאמנים למאבק, למרות פרישת מועמדם ואלילם היהודי מוורמונט, הם המיליטנטים והקולניים יותר מבין מי שהגיע לכאן למחות. כך למשל, במהלך היום נראו ברחבת ה"סיטי הול" במרכז פילדלפיה כמה וכמה דגלי פלסטין, שלצדם קבוצות קיצוניות אחרות מהשמאל האמריקני שהפגינו נוכחות.

קלינטון
צילום: AFP
במהלך אחר הצהריים והערב, עם פתיחת היום השני של הוועידה, גברו ההפגנות של אותם גורמים, ושיאן היה שריפת דגל ישראל מחוץ לאולם הוועידה בדרום העיר. באופן אירוני, דגל הכחול-לבן נשרף בדיוק כשביל קלינטון נשא את נאומו בזכות אשתו, והזכיר תכנית חינוכית שהאחרונה ייבאה מישראל לארקנסו.
בישראל הגיבו בזעם לשריפת הדגל, אך ציינו כי המדינה לא מצליחה להתמודד עם הבעיות בארה"ב בשל סגירת קונסוליות במדינות השונות. על רקע ההפגנה הסוערת ציינו גורמים במשרד החוץ כי הקונסוליה הישראלית בפילדלפיה בשל החלטת רה"מ. הם מדגישים כי סגירת הנציגות שם, במרסיי ובמקומות נוספים היא טעות שאת מחירה ישראל כבר משלמת. ״הרצון לפתוח נציגויות ישראליות במקומות אחרים בעולם מובן ומוצדק, אך לא צריך לבוא על חשבון נציגויות קיימות״
Masked protester burns the American flag outside of the #DNCinPHL pic.twitter.com/SprAiClmPn
— Breaking911 (@Breaking911) July 27, 2016
הערב השני של הוועידה היה מינורי מזה הראשון. חלקו הגדול הוקדש לסאגה מפרכת ומשעממת למדי של "רול קול" – הצבעת המדינות בעד מועמדן לנשיאות. העניין היחיד בחלק זה היה כאשר מדינת ורמונט התבקשה למסור את החלטתה, ולאחר שדחתה את ההכרזה לסוף – בדיוק כפי שעשתה מדינת ניו יורק בוועידה הרפובליקנית – מסר ברני סנדרס בעצמו את התוצאות והכריז שוב על תמיכה מלאה בקלינטון.
החלק השני היה הנאומים, שברובם היו משמימים והותירו מאות רבות של כסאות ריקים באולם. רק בשעת צפיית השיא הטלוויזיונית, לקראת עשר בערב, התחיל להיות מעניין. ביל קלינטון נשא נאום אישי וארוך שבו סיפר על מערכת היחסים הארוכה שלו עם הילארי רודהאם, מאז הכירו השניים בשנת 1971. רבים תהו לפני הנאום כיצד יתייחס קלינטון לפרשיות לא נעימות מהעבר מתחום חיי המשפחה של בני הזוג, אך נאלצו להישאר עם סיפור אהבה מושלם למדי של זוג יונים שנועדו זה לזו מששת ימי בראשית.

ביל קלינטון בועידה
צילום: AFP
על החלק האמנותי של הערב הופקדו השחקנית מריל סטריפ בנאום שלא הרעיד את קירות ה"וולס פארגו", נשות הטלוויזיה לנה דנהאם (בנות) ואמריקה פררה (בטי) בקטע סאטירי משות, על משפטיו הפוגעניים של דונלד טראמפ, והזמרת אלישיה קיז.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg