אלפי מורים על-יסודיים הותקפו בשנה החולפת

סקר של ארגון המורים העל-יסודיים חושף את ממדי האלימות במערכת החינוך: כ-3,000 מורים הותקפו פיזית ויותר מ-32,000 חוו אלימות מילולית. יו"ר ארגון המורים, רן ארז: "שר החינוך לא מציע פתרון"

שני ארנהיים | 24/7/2016 13:56
תגיות: אלימות בבית הספר,נפתלי בנט,רן ארז,ארגון המורים העל יסודיים
כ-3,000 מורים בחינוך העל-יסודי סבלו בשנה החולפת מאלימות פיזית של תלמידים כלפיהם, כך פורסם היום (א') בסקר האלימות השנתי שערך ארגון המורים העל-יסודיים. הנתונים לגבי שיעור האלימות דומים לאלה שהשתקפו בסקר של השנה שעברה.

עוד כותרות ב-nrg:
 אזריה: "המ"פ אמר 'נשאיר את הדברים בינינו'"
מוכנה לריו: ארד לנטע ריבקין בגביע העולם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

גילויי האלימות כלפי המורים אינם מסתכמים בהתנכלויות פיזיות מצד תלמידים בתחומי בית הספר. כ-4,800 מורים סבלו מפגיעה ברכושם הפרטי בין אם על ידי התלמידים עצמם ובין אם על ידי הוריהם. בנוסף נרשמו 32,400 מקרים של אלימות מילולית נגד מורים – עלייה קלה לעומת השנה שעברה. כמו כן, 67 אחוזים מהמורים דיווחו על מקרי ונדליזם והשחתת רכוש וציוד של בתי הספר.
 
צילום: שאטרסטוק
צילום: שאטרסטוק

בעקבות ממצאי הסקר התריעו בארגון המורים העל-יסודיים על כך שבמשרד החינוך אין תקציב מיוחד ולא קיימת תוכנית סדורה למיגור תופעת האלימות בבתי הספר. "יטב אם משרד החינוך יקדם תוכנית של חמש יחידות לימוד בדרך ארץ במקביל לקידום התכנית לחמש יחידות במתמטיקה", אמר יו"ר הארגון רן ארז.

בארגון המליצו גם על מספר צעדים קונקרטיים לצמצום תופעת האלימות בבתי הספר: העברת תלמיד מכה לבית ספר אחר, הורדת הצפיפות בכיתות, הוספת שעות לימוד פרטניות והצבת יעד ברור של משרד החינוך להורדת שיעור האלימות.

"המטרה צריכה להיות ירידה משמעותית באלימות ב-2017 ולא סטגנציה מסוכנת. טרם שמענו את שר החינוך מביע עמדה נחרצת או מציע פתרון לשינוי המציאות בה אנו חיים היום", הוסיף ארז.

בלשכתו של שר החינוך, נפתלי בנט, סירבו להגיב לממצאים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך