לוחמות הסייבר החדשות: 40 בוגרות אולפנה

בתום הכשרה של שלוש שנים הן ישולבו בגופי ביטחון בתפקידי סיכול פשיעה רשתית: "לא תיארנו לעצמנו עד כמה עולם הסייבר פרוץ ומסוכן", אמרו. זו הדלת הראשונה שנפתחת בפני בנות דתיות לשירות משמעותי בתפקידי סייבר, טכנולוגיה ומודיעין

שני ארנהיים רובינשטיין | 21/7/2016 23:09
תגיות: סייבר
באירוע חגיגי במשכן הכנסת הסמיך השבוע מפכ"ל המשטרה רנ"צ רוני אלשיך כארבעים בנות בוגרות אולפנת 'בני-עקיבא' ללוחמות סייבר. הבוגרות ישתלבו בתפקידי סייבר, טכנולוגיה, מודיעין ומשטרה בגופי הביטחון, במסגרת שירות לאומי-אזרחי שיימשך כשנתיים.

עוד כותרות ב-nrg:
מוכנים לשידור? מנכ"ל התאגיד הוקלט וחשף את האמת
"חדירה של מל"ט עלולה להיות קטלנית במיוחד"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"הטרור והאלימות קיבלו היום נשק חדש בדמות המקלדת", אמר מפכ"ל המשטרה, "דור העבריינים וטרוריסטים הבא יכול לפשוע מבלי לצאת מביתו, ואנו נדרשים להיערך מחדש לסיכול פשיעה רשתית. אחת הדרכים המרעננות להתמודד עם זה היא קליטת צעירות חדורות שליחות בחזית".
צילום: דובר צה''ל
''כל מה שאנחנו עושים הוא למען פיקוח נפש והגנה על ארץ הקודש'', יחידת הסייבר של צה''ל. צילום: דובר צה''ל

"חשוב להיות לוחמת סייבר, מכיוון שעולם הסייבר הפך לעולם המציאות שלנו כיום", אומרת אחת הבוגרות. "זו גם העצמה נשית. כיום אנחנו יכולות לתת את חלקנו הקיברנטי במלחמה. לוחמת סייבר חייבת להיות קודם כול עקשנית, תמיד למצוא פתרון לבעיה ולא להרים ידיים".

לוחמות הסייבר עוברות קורס ליבה, המכשיר אותן במשך שלוש שנים, מכיתה י' ועד י"ב, למסלול השירות הלאומי המיוחד. זו הדלת הראשונה שנפתחת בפני בנות דתיות לשירות משמעותי בתפקידי סייבר, טכנולוגיה ומודיעין.

ד', בוגרת התוכנית, סיפרה כי לא תיארה לעצמה עד כמה העולם הקיברנטי פרוץ, ואפשר להגיע בו לכל מקום כמעט, אם ממש רוצים. "מדהים כמה אפשר ללמוד עוד ועוד בתחום".

לוחמות הסייבר נאלצות להתמודד עם משימות ודילמות לא פשוטות. ל', בוגרת התוכנית, סיפרה כי "זה לא סוד שבתפקידים מסוג זה צריך להתמודד עם פגיעה בפרטיות. יש שיחשבו שאם האדם אשם במשהו, חדירה לפרטיותו אינה נוראית כל כך. בעיניי גם אם האדם פושע וגם אם הוא תמים, הפגיעה נוגדת את ההומניות".

"אדם אינו אשם כל עוד לא הוכחה אשמתו, ולכן יכול להיות שהופרו זכויותיו של אזרח תמים. זה נשאר על המצפון שלך אחר כך, גם אם האדם עצמו לא יודע על כך", הוסיפה.
צילום: דובר צה''ל
''לא חשבתי שהרשת היא מקום כה מסוכן ופרוץ'', לוחמות סייבר. צילום: דובר צה''ל

הלוחמת ו' סיפרה כי "אלו דברים שרואים רק בסרטים. קשה מאוד לתאר עד כמה עולם הסייבר גדול ומגוון, ומה באמת קורה בו בכל שנייה נתונה". הדבר שהיה קשה ביותר עבור הבנות במהלך הקורס הוא לא לספר על הדברים שהן לומדות סיפרה ו': "קשה לי לא לענות לחברים או לבני משפחה סקרנים ששואלים אותי מה אני עושה".
"כל מה שאנחנו עושים הוא למען פיקוח נפש והגנה על ארץ הקודש", הוסיפה ו'. מנגד, ל' מודה כי נאלצה להתמודד עם מצבים הסותרים את אמונתה. "אני מאוד מאמינה שלאדם יש חופש בחירה, ובמהלך התפקיד נתקלתי בכמה מקרים שבהם אנחנו לא מאפשרים לאדם חופש כזה. היה לי קושי גדול להשלים עם המעשים הללו, אך הם למען ביטחון המדינה".

"לא חשבתי שהרשת היא מקום כה מסוכן ופרוץ", סיפרה הלוחמת. "כל אחד יכול להיות מי שהוא רוצה ולהשיג את מה שלא יכול לעשות במציאות. לכן אנחנו כאן מנסות להגן על הגולשים התמימים, כדי שכולנו נוכל לחיות בעולם מרשתת טוב יותר", הוסיפה.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך