עתירה לבג"ץ בעקבות ביטול מענקים למתמחים

22 רופאים מבית החולים סורוקה החלו את התמחותם ב-2015 בהסתמך על הבטחת מענקים למתמחים בפריפריה. לאחר שהמדינה לא עמדה בהתחייבותה עתרו המתמחים נגד משרדי האוצר והבריאות

דליה מזורי | 7/7/2016 12:42
22 רופאים מתמחים מבית החולים סורוקה בבאר-שבע החלו את התמחותם בשנה שעברה בהסתמך על הבטחה למתן מענקים למתמחים בפריפריה. לאחר שהמדינה לא עמדה בהתחייבותה עתרו הרופאים נגד משרדי האוצר והבריאות. היום (יום ה') יתקיים הדיון הראשון בעתירתם.

עוד כותרות ב-nrg:
- הנייה: "לא יהיה מו"מ לפני שחרור כל אסירינו"
- צרות בצרורות: ליאו מסי ואביו נידונו ל-21 חודשים בכלא
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו   

לטענת הרופאים המתמחים, הם נענו לקריאת המדינה להתמחות בפריפריה, וקבעו את מקום חייהם וחיי משפחותיהם בפריפריה, תוך ויתור על אפשרויות התמחות אחרות ותוך לקיחת התחייבויות כספיות, וכל זאת בהסתמך על הבטחת המדינה למתן מענקים.
 
צילום: יהודה לחיאני
''המדינה נהגה בנו באופן לא הוגן''. בית החולים סורוקה. צילום: יהודה לחיאני
 
עתירתם נגד משרדי האוצר והבריאות הוגשה לבג"ץ. בעתירה נאמר כי החלטת המדינה לשלול את המענקים נעשתה לאחר שהמתמחים כבר הסתמכו על ההבטחה לקבלם. לטענתם, החלטת המדינה לשלול את המענקים בלי שיש בידם להיטיב את מצבם בשלב זה, פגעה בהם קשות.

בנוסף, בעתירה נכתב כי לא פחות חמורה מהפגיעה הכלכלית היא הפגיעה באמון שחווים המתמחים. וזאת בייחוד "בהיותם אנשים צעירים חדורי אחריות ציבורית, שנענו לקריאת המדינה לקבוע את מקום מגוריהם בפריפריה ומילאו בנאמנות כל מטלה שהמדינה הטילה עליהם", כך כלשונם. 

ההחלטה שלא להעניק את המענקים הציבה את הרופאים בפני שוקת שבורה, לאחר שעשו שורה של פעולות ושינו את מצבם לאור הבטחת המדינה. כעת, הרופאים המתמחים מבקשים בעתירה לבג"ץ, באמצעות עורך הדין אפי מיכאלי, עורכת הדין נורית אלשטיין וד"ר עידו עשת, כי המדינה תעמוד בהבטחתה ותעניק להם את המענקים כפי שהעניקה לרופאים אחרים לפניהם.
 
צילום: יהודה לחיאני
''הפניית גב של המדינה לרפואה הציבורית בפריפריה''. בית החולים סורוקה. צילום: יהודה לחיאני

את תחושת העלבון היטיב לבטא אחד הרופאים, ד"ר גיל גוטוירץ, שמסר: "לאחר שניסינו להידבר עם משרד הבריאות וניסיון זה לא צלח, לא הייתה לנו כל ברירה אלא לפנות לבית המשפט. החלטת המדינה שלא להעניק לנו מענקים לאחר שעשינו את שנדרש מאתנו והחלנו את התמחותנו בפריפריה על כל המשתמע מכך, היא לא פחות מהפניית גב של המדינה לרפואה הציבורית בפריפריה.

"במקום לחזק את הרפואה הציבורית במקומות החלשים ולעודד קבוצות איכותיות להשתקע בפריפריה, נהגה בנו המדינה באופן לא הוגן. לאחר שאנו ביצענו את כל שנדרש והגענו להתמחות בפריפריה כפי שעשו אלה שקדמו לנו וקיבלו מענקים, הפרה המדינה את הבטחתה כלפינו. אנו מאוכזבים מאוד מהתנהלות של המדינה ובלית ברירה מקווים כי נמצא מזור לעניינו בבית המשפט".

גם ד"ר שרון דודוסקו תיארה את תחושותיה בעקבות החלטת המדינה לבטל את המענקים: "אני מאוד מאוכזבת שאחרי כל מה שאני וחבריי עושים לקידום החברה, הגיע הזמן למעט תגמול ומדלגים עלינו. הובטחו לנו מענקים עד 2019, ולא ייתכן שמי שהתחיל חודשים ספורים לפניי באותם תנאים ובאותו היקף עבודה יקבל ואנחנו לא".

"אני עולה חדשה מאנגליה", סיפרה דודוסקו. "התגייסתי שלוש שנים בהתנדבות לשירות בצה"ל, ולאחר מכן נשארתי ללמוד רפואה בארץ. למרות בקשות רבות מההורים לחזור לאנגליה, עכשיו שיש לי רישיון אני ציונית אמתית. אני אוהבת את הארץ ואוהבת את האנשים שגרים פה. אני רוצה לעבוד כאן ולעזור לחברה", הוסיפה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך