תוחלת החיים עלתה ב-5 שנים מאז שנת 2000
ארגון הבריאות העולמי פרסם דוח שלפיו ב-15 השנים האחרונות חלה העלייה החדה ביותר בתוחלת החיים מאז שנות השישים. למרות ההישג האנושי, מדינות רבות נותרו מאחור, והראיה – ההבדל בין יפן, שם חיה אישה ממוצעת עד גיל 86.6 לבין סיירה לאון, שם מת גבר ממוצע בן פחות מ-50
תוחלת החיים ברחבי העולם עלתה מאז שנת 2000 בכחמש שנים – כך קובע דוח שפרסם היום (יום ה') ארגון הבריאות העולמי. מדובר בעלייה המהירה ביותר בתוחלת החיים הממוצעת מאז שנות השישים, והיא באה אחרי הרעה שנרשמה בשנות התשעים, אז ירדה תוחלת החיים באפריקה בשל מגפת האיידס באפריקה ובמזרח אירופה בעקבות נפילת ברית המועצות.עוד כותרות ב-nrg:
"עזה רוחשת מעל ומתחת, ספק אם השקט יישמר"
אנס 3 קרובות משפחה: כתב אישום נגד רב מי-ם
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"העולם רשם הישגים גדולים בהפחתת הסבל המיותר ובמוות מוקדם שנגרם ממחלות שניתן למנוע ולטפל בהן", אמרה ד"ר מרגרט צ'אן, מנכ"לית הארגון. עם זאת, היא הדגישה את האי-שוויון בין מדינות מפותחות לנחשלות: "ההישגים לא היו שווים. תמיכה במדינות כדי שיתקדמו למענה בריאותי אוניברסלי המבוסס על טיפול יסודי חזק היא הדבר הטוב ביותר שאנו יכולים לעשות כדי להבטיח שאיש אינו נותר מאחור".

סוזנה מושאט ג'ונס, האישה המבוגרת בעולם, שמתה החודש בארצות הברית בגיל 116.
צילום: AP
העלייה הגדולה ביותר נרשמה באפריקה, שם עלתה תוחלת החיים ב-9.4 שנים והגיעה ל-60. היא מיוחסת לשיפור בשירותי הבריאות לילדים ולירידה בתמותת תינוקות וכן לנגישות רבה יותר לתרופות, ובכלל זה תרופות למלריה ולאיידס.
הארגון, הפועל בחסות האו"ם, העריך כי תוחלת החיים הצפויה של תינוקת שנולדה ב-2015 היא 73.8 שנים, ושל תינוק – 69.1 שנים. באשר ל"תוחלת החיים הבריאה", שפירושה מספר השנים שגבר או אישה יחיו בבריאות טובה, זו עומדת על 63.1 שנים בממוצע לתינוק (61.5) או לתינוקת (64.6) שנולדו ב-2015.
ואולם, גם כאן יש אי-שוויון בין מדינות מתקדמות למתפתחות: הדוח קובע כי תינוקות שנולדו ב-2015 ב-29 מדינות – בכולן הכנסה גבוהה – הם בעלי תוחלת חיים ממוצעת של 80 שנים ויותר. לעומת זאת, ב-22 מדינות באפריקה שמדרום לסהרה צופים לתינוקות שנולדו בשנה שעברה חיים של פחות מ-60 שנים.
עוד צוין בדוח כי תוחלת החיים הגבוהה ביותר נרשמת ביפן (נשים – 86.8 שנים) ובשוויץ (גברים – 81.3). בסיירה לאון שבאפריקה תוחלת החיים הנמוכה יותר, הן של גברים (49.3) והן של נשים (50.8). לפי הדוח, יש פער בולט במידע שמגיע מחלק מהמדינות, וכמחצית ממקרי המוות ברחבי העולם אינם מתועדים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg