מפסח עד ל"ג בעומר: צריכת הבשר גדלה ב- 20%

ישראלי צורך בממוצע כ- 1.5 ק"ג בשר בחודש. מפסח עד ל"ג בעומר צריכת בשר הבקר מגיעה לכ-1.8 ק"ג. מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-2 טון בקר שאינו ראוי למאכל באטליז בצפון

nrg חדשות | 11/5/2016 22:35
תגיות: בשר,בקר,עוף,יום העצמאות,משרד החקלאות
אזרח ישראלי צורך בממוצע כ- 1.5 ק"ג בשר כל חודש. בחודש המתחיל בפסח ומסתיים בל"ג בעומר צריכת בשר הבקר גדלה ב-20 אחוז ומגיעה לכ- 1.8 ק"ג. כך לפי נתונים שפרסם משרד החקלאות, לקראת יום העצמאות. לאור החגיגות, ניסח המשרד הנחיות לקניית בשר, וביניהן: הקפדה על רכישת בקר ועוף שעל תווית אריזתם מופיע סמל הפיקוח הווטרינרי.

עוד כותרות ב-nrg:
התלמידים ניצחו: המורים יצאו לטיולים
למה פרסם המוסד כתב חידה במודעה בעיתונים?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

בימים האחרונים, מפקחי משרד החקלאות תפסו כ-2 טון בשר בקר שנשחט בצורה שאינה תקינה ואינו ראוי למאכל אדם באטליז באזור הצפון. הבשר הועבר להשמדה, ובעל המקום עוכב לחקירה.  בסך הכל נתפסו בשנה האחרונה 15 טון בשר שאינו ראוי למאכל אדם ומקורו בשחיטה שחורה. הכמויות הרבות נשחטו ללא פיקוח של רופא וטרינר כנדרש, דבר העלול לפגוע בבריאות הציבור.
  
צילום: יהודה בן יתח
ממוצע צריכת בשר הבקר בארץ לשנה: 18 ק''ג לנפש. מנגל בחוף הים באילת. צילום: יהודה בן יתח

בנוסף, בשנה האחרונה מפקחי המשרד סיכלו ניסיונות הברחה המוערכים בכ-125 טון בשר משטחי הרשות הפלסטינית. הבשר הוחזק בתנאים שאינם עומדים בדרישות המשרד, ומהווים להערכתו סכנה לבריאות הציבור.
על פי ההערכות, הצריכה החודשית הממוצעת של בשר בקר בישראל היא כ- 12,500 טון.

בשנים האחרונות עומד ממוצע צריכת בשר הבקר בארץ על כ-18 ק"ג לנפש לשנה (קפוא וטרי). צרכני בשר הבקר בישראל נחלקים לשניים: 35 אחוז מעדיפים בשר בקר טרי, המהווים כ- 60,000 טון בשר בקר, ו- 65 אחוז מסתפקים בבשר בקר קפוא, המהווים כ-90,000 טון בשר בקר.

הבשר הקפוא מיובא בעיקר מדרום אמריקה, מקור הבשר הטרי הינו מגידול מקומי של בקר, הן בעדרי הבקר במרעה והן ברפת החלב. כמו כן, מיובאים עגלים חיים מאירופה ומאוסטרליה לגידול בארץ, והם מהווים את עיקר הבשר הטרי הנמכר באטליזים וברשתות השיווק.
  
צילום: תקשורות
הבשר הקפוא מיובא בעיקר מדרום אמריקה. בשר על האש. צילום: תקשורות

לקראת יום העצמאות משרד הבריאות ומשרד החקלאות קוראים לציבור להמשיך ולהקפיד לרכוש מוצרים מן החי בכלל ובשר עוף ובקר בפרט, אך ורק במקומות ממכר מסודרים, נקיים, ממוזגים ובעלי רישיון עסק החייב להיות מוצג לראווה לכל דורש.
  
בנוסף, חשוב לשמור על הקירור הבשר והעופות. הללו חייבים להיות מוחזקים בטמפרטורת המקרר (4 מעלות). מאחר וכך, מומלץ לרכוש אותם בסוף הקניה, להגיע הביתה ללא עיכובים ולאחסן אותם במקרר כמה שיותר מהר.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''בארץ''

פייסבוק