אפליה גזעית? בהלול ממשיך להתעלם מהעובדות
ח"כ בהלול, מהמחנה הציוני, טען כי סוכנים ערבים סובלים מקיפוח עקבי, וקיים דיון דחוף בנושא בוועדת הכלכלה. אלא שדבריו נהדפו באמצעים הפשוטים ביותר: נתונים בסיסיים
היחסים הרגישים בין יהודים לערבים עלו השבוע לכותרות בעקבות דבריו של ח"כ בצלאל סמוטריץ' בנוגע לאשפוז משותף במחלקות היולדות בבתי החולים. במקביל לכותרות הצעקניות שעיטרו את אתרי החדשות סביב הסוגיה, התכנסה לה ועדת הכלכלה של הכנסת הרחק מעין הסערה, לדיון שעסק גם הוא באותם יחסים עדינים ושבירים.עוד כותרות ב-nrg:
- "מתקיים מו"מ לחידוש אספקת המלט לעזה"
- קניון מלחה על הכוונת: כך סוכל פיגוע ירי בי-ם
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אדם שהיה נכנס לחדר לחמש הדקות הראשונות של הדיון וחוזר שוב בחמש הדקות האחרונות שלו, היה מגיע למסקנה שעבודת הפרלמנט דומה יותר לסוג של רולטה. כל אחד מנסה בה את מזלו, אולי משהו יתפוס.
ח"כ זוהיר בהלול מהמחנה הציוני זימן דיון מיוחד בוועדה בטענה שחברות הביטוח במדינת ישראל מבצעות אפליה בוטה ומכוונת נגד סוכני ביטוח ערבים. הטענה שניסו לגלגל הח"כים הערבים, יחד עם כמה סוכני ביטוח מהמגזר הערבי שהגיעו לישיבה, היא שלא פחות מ־85 אחוז מסוכני הביטוח במגזר הערבי בישראל נחסמים בידי חברות הביטוח, ולא מתאפשר להם להנפיק פוליסות ביטוח חובה.
אותם מאשימים דיברו על כך שמספר התביעות המוגשות במגזר הערבי נגד חברות הביטוח גבוה באופן חריג, ומימוש פוליסות הביטוח (תשלומים של חברות הביטוח למבוטחים) מתבצע באחוזים גדולים בהרבה מאלו של הציבור הכללי. מסיבה זו, כך הסבירו, פחות משתלם לחברות הביטוח לאפשר לאותם סוכני ביטוח ערבים להנפיק פוליסות.
אגב, הטענה הדרמטית על חסימה של 85 אחוז מהסוכנים הערבים לא גובתה בשום מסמך או הוכחה חד־משמעית אחרת. סתם מספר שהופרח לאוויר, בתקווה שיתקבע ויתקבל כעובדה מוגמרת. "בעיני רוחי אני רואה את יוסף טרומפלדור, אי שם בתל־חי, שהיה משכמו ומעלה בפנתיאון היהודי", חזר לרגע ח"כ בהלול לימיו כשדרן־פייטן במגרשי הכדורגל, והוסיף כי "הוא היה גידם. הוא איבד את ידו. אינני יודע אם הסוכנים הערבים הם גידמים או פיסחים, אבל אין להם מעמד".
בנקודה זו שיתף בהלול את עמיתיו לדיון בתיאוריה שפיתח ביחס לשאלה מדוע חברות הביטוח חוסמות את מחשביהם של סוכני ביטוח ערבים. "הם כאילו מייצגים ציבור רמאי", טען. "מדוע חברות הביטוח לא מאפשרות להם להפיק את פוליסת הביטוח? כי אני משוכנע שהן בטוחות שהסוכנים מייצגים ציבור מבלף".
זהו. במחי תחושת בטן אחת נחרץ דינן של חברות הביטוח. בימינו כבר לא זקוקים להוכחות או להליך בירור רשמי. המסקנות מוצגות ומנומקות על בסיס תחושה. לאחר שאחד מסוכני הביטוח שנכחו בישיבה הרחיב מעט יותר במה מדובר, החלה התמונה להתבהר.
מתברר שחברות הביטוח קבעו אחוז מסוים של מימוש תביעות מצד מבוטחים. במקרה שאצל סוכן ביטוח כלשהו נחצה האחוז המדובר, מחשבו ייחסם על ידי חברות הביטוח, לפחות ביחס לאפשרות להנפיק פוליסת ביטוח חובה.
"במצב כזה אנחנו נאלצים לפנות לסוכן יהודי כדי להנפיק פוליסת ביטוח חובה לנהג שמבקש זאת", התלונן סוכן הביטוח הערבי. זו כמובן הטעיה מכוונת. הרי באותה מידה יכול הסוכן הערבי, שמחשבו נחסם, לפנות לסוכן ערבי אחר, כזה שלא נחסם בידי חברות הביטוח. אלא שזה ישרת פחות את מטרת יוזמי הדיון.
לספר שסוכן ערבי אינו יכול לבצע את מה שסוכן יהודי כן מסוגל נשמע הרבה יותר דרמטי וכותרתי. כשנשאל נציג חברות הביטוח, יואב ענתבי, אם ייתכן שחברות הביטוח מבצעות אפליה מכוונת נגד סוכני הביטוח הערבים, הוא התאפק שלא לגחך למשמע הדברים.
לדבריו, עוד לפני שהוא נכנס לגוף הטענות, עצם האמירה שסוכן ביטוח ערבי נאלץ לפנות לעמיתו היהודי כדי לבטח נהג שפונה אליו היא הטעיה כשלעצמה. כל אדם, יהודי או ערבי, יכול לפנות למה שקרוי "הפּוּל" - גוף שנקבע על ידי המדינה ככתובת עבור כל נהג שחברות הביטוח סירבו לבטח אותו.
"לי לא ידוע על הדרה של סוכני ביטוח ערבים", עבר ענתבי לעסוק בטענה שהועלתה. "חברות הביטוח בוחרות עם איזה סוכן להתקשר על פי שיקולים עסקיים, ובלי שום קשר לדת או ללאום".
ח"כ עבד אל־חכים חאג' יחיא, שלא אהב את העובדה שהמציאות לא מסתדרת עם התמונה שהח"כים הערבים ניסו לצייר, החליט להלך אימים על נציג חברות הביטוח. "רק שתדע שאתה מוקלט ורשום בפרוטוקול", פנה אליו בטון מאיים. "אני לא בטוח שאתה דובר אמת".
ענתבי, שלא נראה מרוגש יתר על המידה מהדברים, הפנה את חאג' יחיא לנציג המפקחת על הביטוח במשרד האוצר ולבדיקות שהאגף שלו ערך בנושא. עיני הנוכחים בישיבה הופנו לעבר אסף מיכאלי, נציג המפקחת על הביטוח. מיכאלי, אולי בהשפעת הבליץ שהופעל מכיוון הח"כים הערבים מהשנייה הראשונה של הדיון, החליט לזרוק להם עצם, רגע לפני שהוכיח עובדתית עד כמה סיפורי האפליה הם לא יותר מאחיזת עיניים.

"אנחנו כמובן רואים בחומרה כל יחס שונה של חברת ביטוח על בסיס התייחסות מגזרית, ואם נגלה אינדיקציות כאלו נממש את הסמכויות שלנו בנושא", הבהיר בפתח דבריו, כסוג של אמירה כללית שתמיד נשמעת טוב.
כשעבר לגעת באופן ספציפי בטענות שהועלו מהצד הערבי, התברר שלא אפליה ולא ערדליים. "ישבנו עם סוכני הביטוח במגזר הערבי בנושא הזה", עבר מיכאלי לדבר על עובדות ומספרים. "ביצענו בדיקה אמפירית במספר חברות, ולא זיהינו פער בניתוקים (של פעילות סוכני ביטוח, ז"ק) בין המגזר הערבי ובין סוכנים במגזר הכללי".
שקט השתרר בחדר הוועדה. לא מדובר בנציג מטעם חברות הביטוח, שאולי מנסה לטשטש מציאות לא מחמיאה. את הבדיקה ביצע הגוף שאחראי מטעם המדינה לפקח על פעילות חברות הביטוח. "השאלה היא אם אנחנו רוצים לחייב חברת ביטוח, שזה גוף עסקי, להתקשר עם כל מפיץ", נגע מיכאלי בדיוק בנקודה שהשאירה את הח"כים הערבים ללא מענה.
"האם עליה להתייחס לכל מפיץ באופן שווה, בין אם הוא טוב ובין אם הוא לא?" במילים אחרות, אם ישנם סוכני ביטוח במגזר הערבי שעושים חיים קלים למבוטחים שלהם, בכל מה שקשור להוצאת כספים מחברות הביטוח, האם אותן חברות צריכות להגיע למצב של הפסד כספי בשל התנהלות לא נכונה (בלשון המעטה) של סוכנים שעובדים איתה, רק כדי שלא יעלילו עליה עלילות מופרכות על מניעים גזעניים?
"ראינו ניתוקים גם במגזר הערבי וגם במגזר היהודי, ואחרי שבדקנו מה הסיבות לניתוקים - גילינו שהם נובעים משיקולים כלכליים", הנחית הנציג את המהלומה המכרעת על עלילת הגזענות. "אתה מכדרר אותי", סירב יו"ר הוועדה ח"כ איתן כבל להשלים עם הפרכת סיפורי הגזענות. "כבר נדבק לי הראש לקיר". ח"כ בהלול מיהר להצטרף לגל התקיפה המתחדש. "על זה אומרים בכדורגל - להטוטי לשון", הסווה בהלול את חיוכו.
לאחר שנציג נוסף מאותו אגף במשרד האוצר, בחור ערבי בשם ואדיר, הציג את נתוני הבדיקה שערך האגף - שהבהירו חד־משמעית שהסוכנים הערבים שנותקו פשוט גרמו הפסד כספי לאותן חברות - לא נותרו עוד טענות ונימוקים במחסנית הריקה של חברי הכנסת הערבים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg