ערעור המדינה התקבל: רוזנשטיין לא ייצא לחופשה

שופטי העליון הפכו את החלטת המחוזי וקבעו כי אין לשנות את סיווגו של העבריין, הכלוא זה 11 שנים, וכי הוא עדיין מעורב בפעילות עבריינית. עד כה לא יצא רוזנשטיין לחופשה סדירה, מלבד כמה חופשות חריגות לרגל אירועים משפחתיים

אמרי סדן | 13/3/2016 15:58
תגיות: זאב רוזנשטיין,בית המשפט העליון
בית המשפט העליון קיבל היום (יום א') את ערעור המדינה על ההחלטה לאפשר לעבריין זאב רוזנשטיין לצאת לחופשה, וקבע כי הוא לא יוכל לצאת לחופשה בשלב זה של מאסרו. שופטי העליון קבעו כי אין לשנות את סיווגו של רוזנשטיין, המרצה עונש מאסר זה 11 שנה, וכי הוא עדיין מעורב בפעילות עבריינית.

עוד כותרות ב-nrg:
המשטרה חשדה שאחיו של נשאת מלחם הוא המחבל
לא צריך להפוך את עונשו של קצב למסע התעללות
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"מהחומר המודיעיני, הכולל גם ידיעות עדכניות שנאספו בעת האחרונה, עולה כי המשיב עוד מעורה בעולם הפשע ומקיים קשרים עם גורמים עברייניים גם מתוך כותלי הכלא", כתב השופט צבי זילברטל בפסק הדין, אליו הצטרפו גם נשיאת בית המשפט העליון מרים נאור והשופט מני מזוז.
צילום: יהונתן שאול
השופט זילברטל קבע: ''רוזנשטיין עוד מעורה בעולם הפשע ''. רוזנשטיין בבית המשפט ברמלה, 2010 צילום: יהונתן שאול

השופט זילברטל הוסיף כי "על רקע עברו כאחד הבכירים בארגוני הפשע בישראל, ונוכח רצף הידיעות המודיעיניות לאורך השנים, המצביעות על המשך פעילות פלילית, סכסוכים עם גורמים עברייניים, ועל כוונות פגיעה בו, מובן כי ידיעות עדכניות, הגם שמדובר בידיעות בודדות, מקבלות משקל רב".

על רוזנשטיין, שהיה אחד מראשי הפשיעה המאורגנת בישראל, נגזר עונש מאסר ממושך של 17 שנים, שאותו החל לרצות בנובמבר 2004. מאז ועד היום, קצת יותר מ-11 שנות מאסר, הוא לא יצא לחופשה סדירה, מלבד כמה חופשות חריגות לרגל אירועים משפחתיים. זאת משום שסווג בקטגוריה א', האוסרת לשחררו בשל חשש לפגיעה בשלום הציבור.

בחודש שעבר שינה בית המשפט המחוזי בלוד את סיווגו של רוזנשטיין לקטגוריה ב/1, ובכך אפשר את יציאתו לחופשה ראשונה. מדובר בחופשה בתנאים מגבילים, שכללו בין היתר את הסתרת מועד החופשה ומיקומה מרוזנשטיין עצמו.

במהלך ההליך המשפטי שהתנהל בפני בית המשפט המחוזי, התכנסה ועדת הקטגוריות, הגוף האמון על סיווג מעמדו של אסירים. זו קבעה כי אין לשחרר את רוזנשטיין בשל קשריו עם עולם הפשיעה, ולאחר שהתקבלו אינדיקציות מודיעיניות עדכניות הנוגעות למעמדו זה.

בין היתר, התייחסה הוועדה להשלכותיה של חשיפת פרשת 512 הנוגעת גם לניסיון החיסול של רוזנשטיין בשנת 2003 וקבעה כי "יש בפרשה כשלעצמה להעיד על מעמדו העברייני הבכיר".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק