מחוקקי מצרים: הניקאב - מסורת יהודית פסולה

בפרלמנט המצרי שוקדים על חוק למניעת חבישת כיסוי הניקאב במקומות ציבוריים ובמוסדות שלטון, וטוענים שמנהג כיסוי הפנים אינו מוסלמי אלא שאומץ ממסורת יהודית מהתקופה הטרום אסלאמית

סוכנויות הידיעות | 9/3/2016 22:26
תגיות: ניקאב, מצרים,
הפרלמנט המצרי מנסח חוק חדש לפיו על הנשים המצריות תיאסר חבישת ניקאב במקומות ציבוריים ובמוסדות שלטון. לפי הדיווחים המצריים שפורסמו באתר "האינדיפנדנט" הבריטי, הניקאב, רעלה אשר מכסה את כל פני האישה מלבד עיניה, נפוצה בקרב הנשים המוסלמיות במצרים, אך צעדים למיגורה במרחב הציבורי התגברו מאז עליית הנשיא הנוכחי עבד פתח א-סיסי.

עוד כותרות ב-nrg:
ראש כרות נמצא מחוץ לבית קפה באמסטרדם
בת שנה אושפזה בביה"ח לאחר שבלעה כדור אקסטזי
כל התכנים הכי מעניינים -בעמוד הפייסבוק שלנו

חברת הפרלמנט אמנה נוסייר, פרופ' למשפטנות השוואתית באוניברסיטת אל-אזהר, אשר גיבתה את האיסור הסבירה כי חבישת רעלה אינה נדרשת באסלאם וכי למעשה מקורות המנהג הזה כלל לא אסלאמיים.
 
צילום ארכיון: אי-אף-פי
כיסוי פנים זו מסורת יהודית? אישה עם רעלה בלונדון צילום ארכיון: אי-אף-פי

לטענתה, מדובר במסורת יהודית שהופיעה בחצי האי ערב לפני האסלאם וכי מגוון פסוקי קוראן שוללים אותה. במקום זאת, פרופ' נוסייר הציגה פסוקים אחרים מהקוראן אשר קוראות לכיסוי ראש וביגוד צנוע, אך לא לכיסוי הפנים.

בשנים האחרונות נקבעו מספר הגבלות על חבישת ניקאב, אחרי שב-10-20 שנים האחרונות גדל דרמטית מספר הנשים שחובשות את הכיסוי במצרים. בפברואר האחרון, אוניברסיטת קהיר אסרה על אחיות ודוקטוריות לחבוש את הכיסוי בפקולטות לרפואה ובבתי החולים הטכניים. הסלוגן שליווה את ההחלטה קרא: "שמור על האינטרסים והזכויות של המטופלים". בספטמבר בשנה שעברה, האוניברסיטה גם אסרה על הסגל האקדמי מחבישת ניקאב בכיתות כמענה לטענת הסטודנטים שהעידו על הקושי בתקשורת בין חובשי הניקאב לתלמידים.

במהלך הבחירות הלאומיות האחרונות, נשים אשר עטו ניקאב התבקשו להסירו אם ירצו להצביע, שכן אחרת יש קושי בזיהויין. עם זאת, יש לציין כי רוב הנשים המכריע במצרים מכסה את שיערן ברעלה אך לא בניקאב.
  

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''המזרח התיכון''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק