אובמה חשף את תוכניתו לסגירת גואנטנמו השנה

נשיא ארה"ב, שהתחייב לפנות את המתקן השנוי במחלוקת במהלך כהונתו, קרא למחוקקים לתמוך בכך: גירוש של כ-35 עצירים למולדתם או למדינה שלישית והבאת ה-60 הנותרים לארה"ב. "המתקן פוגע בביטחוננו הלאומי, איני רוצה להעבירו לנשיא הבא"

סוכנויות הידיעות | 23/2/2016 17:02
תגיות: גואנטנאמו,ברק אובמה,ארצות הברית
נשיא ארצות הברית ברק אובמה חשף אחר הצהריים (יום ג') את תוכניתו לסגור עוד השנה את כלא גואנטנמו השנוי במחלוקת - צעק שהתחייב לנקוט מאז נכנס לתפקידו ב-2009. הוא קרא למחוקקים בגבעת הקפיטול לתמוך בסגירת המתקן הצבאי בקובה ובהעברת העצירים המוחזקים בו, בתקווה כי הדבר יקרה עוד לפני עזיבת אובמה בינואר 2017.

עוד כותרות ב-nrg:
הליכוד הדיח את ח"כ אורן חזן מוועדת החוץ והביטחון
"הזמן המקביל" בשוויץ: "הצגה על שבוי פלסטיני"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"במשך שנים רבות היה ברור שמתקן המעצר בגואנטנמו איננו מקדם את ביטחוננו הלאומי. הוא פוגע בו", אמר אובמה. הוא הוסיף כי סגירת המתקן תהיה "סגירה של פרק" בהיסטוריה האמריקאית, וציין כי איננו מעוניין להעביר את הבעיה לנשיא הבא. "מדובר בסגירת פרק בהיסטוריה שלנו. היא משקפת את הלקחים שלמדנו מאז 11 בספטמבר (2001), לקחים שצריכים להנחות את עמנו לגבי העתיד", הוא אמר.

(צילום: רויטרס)

 


גורמים רשמיים בוושינגטון אמרו לסוכנות הידיעות רויטרס כי לפי התוכנית, כ-35 עצירים שנקבע כי ניתן לגרש אותם יסולקו למולדתם או למדינה שלישית. האחרים, פחות מ-60, יובאו לארצות הברית וייכלאו שם במתקנים המאובטחים ביותר.
 
צילום: Shane T. McCoy, U.S. Navy
הקונגרס יתנגד גם הפעם? מתקן המעצר בגואנטנמו. צילום: Shane T. McCoy, U.S. Navy

הקונגרס, רובו שבו רוב לרפובליקאים, אסר מאז 2011 בחוק להביא עצירים לארצות הברית. לפי גורמים אמריקאיים, התוכנית כוללת גם את האפשרות לשלוח אסירים אל מעבר לים, שם יועמדו לדין.  

גורמים אמריקאיים רשמיים אמרו אחר הצהריים לכתבים בוושינגטון כי העברת העצירים לארצות הברית כרוכה בעלויות בנייה של 290 עד 475 מיליון דולרים, שיקוזזו בתוך שלוש שנים עם החיסכון הנובע מסגירת המתקן.
 
צילום: EPA
יסיים את כהונתו בינואר. אובמה. צילום: EPA

לפי סוכנות הידיעות רויטרס, בתוכנית לא ייחשפו בתי הסוהר שבהם שוקלים לשכן את העצירים, וזאת כדי למנוע מחאה במדינות אלה בשנת בחירות. ב-AP דווח כי נשקלים 13 מיקומים שונים בארצות הברית, בהם שבעה מתקני כליאה קיימים בקולורדו, בדרום קרוליינה ובקנזס, כמו גם שישה בסיסי צבא קיימים.

התוכנית מספקת פרטים מועטים בלבד, והצגתה עלולה לעורר התנגדות רבה יותר בקונגרס. מק ת'ורנברי, מחוקק רפובליקאי מטקסס העומד בראש הוועדה לשירותים מזוינים בבית הנבחרים, אמר כי הוועדה תכנס שימוע בנושא. במכתב ששיגר לאובמה, הוא התריע כי הקונגרס הבהיר אילו פרטים חייבים להיכלל בכל תוכנית, וכל תוכנית שלא תכלול אותם היא בלתי מקובלת.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק