"ארה"ב הציעה מו"מ עם צפון קוריאה לפני הניסוי"

לפי ה"וול סטריט ג'ורנל", ימים לפני ניסוי הגרעין האחרון הסכימה וושינגטון לשיחות פיוס, תוך שהיא דורשת רק לכלול את תוכנית הגרעין בשיחות. המשטר הרודני סירב לכך. וושינגטון מכחישה: "פיונגיאנג הציעה שיחות שלום ללא פירוק מנשק גרעיני - אנו סירבנו"

סוכנויות הידיעות | 21/2/2016 20:43
תגיות: צפון קוריאה,ארצות הברית,ניסוי גרעיני
כמה ימים לפני ניסוי הגרעין הרביעי של צפון קוריאה בחודש שעבר, הסכימה ארצות הברית באופן חשאי לנהל שיחות פיוס עם פיונגיאנג, תוך שהיא מוותרת על תנאי שהתעקשה עליו במשך שנים רבות – שהדיקטטורה המבודדת תצמצם את הארסנל הגרעיני שלה.

עוד כותרות ב-nrg:
ראשי המכללות הפרטיות: בנט הגן על האינטרס הלאומי
הותר לפרסום: נעצר חשוד שלישי בפיגוע ב'רמי לוי'
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

לפי הדיווח ב"וול סטריט ג'ורנל" הערב (יום א'), במקום התנאי האחרון, ארצות הברית הציעה תנאי פשוט הרבה יותר: שתוכנית הגרעין הצפון קוריאנית תיכלל בשיחות בין הצדדים. לפי גורמי ממשל אמריקאיים רשמיים ששוחחו עם העיתון, פיונגיאנג סירבה להצעה זו, וב-6 בינואר עשתה את ניסוי הגרעין, לטענתה – ניסוי בפצצת מימן.
 
צילום: AFP
גרר סנקציות. תושבים בצפון קוריאה צופים בדיווח על ניסוי הגרעין, בחודש שעבר. צילום: AFP

התגובה הבינלאומית לניסוי הגרעין בחודש שעבר הייתה חריפה: יפן וארצות הברית הטילו סנקציות חדשות, וסיאול סגרה את פארק התעשייה המשותף קייסונג שבגבול בין השכנות.

מדובר באחד משורה של ניסיונות אמריקאיים לדון עם פיונגיאנג בהתפרקותה מנשק גרעיני במהלך כהונתו של הנשיא ברק אובמה. הן ארצות הברית והן בעלת בריתה דרום קוריאה רואות בהתפרקות מנשק גרעיני תנאי לסיום המלחמה בין הקוריאות שראשיתה לפני 63 שנים, וקל וחומר – להסגת הצבא האמריקאי מדרום קוריאה.

המשלחת הצפון קוריאנית באו"ם לא מסרה תגובה לדברים. החודש התייחסה סוכנות הידיעות הממשלתית לדרישת ארצות הברית בדבר התפרקות מנשק גרעינית. "זה בדיוק כמו שהצד האשם יגיש תלונה ראשון", נאמר בכלי התקשורת, הנשלט לחלוטין על ידי המשטר הרודני.

משרד החוץ בוושינגטון דחה הערב את הדיווח. דובר המשרד ג'ון קירבי אמר כי ארצו דחתה את הצעתה של צפון קוריאה לדון בהסכם שלום משום שזו לא כללה פירוק מנשק גרעיני של חצי האי. "אבהיר כי הצפון קוריאנים הם שהציעו לדון בהסכם שלום", מסר קירבי לסוכנות הידיעות רויטרס.

"בחנו בקפידה את הצעתם והבהרנו כי פירוק מנשק גרעיני חייב להיות חלק מדיון שכזה. הצפון דחה את תגובתנו", אמר קירבי. הוא הוסיף כי תגובתה של וושינגטון להצעת פיונגיאנג "עלתה בקנה אחד עם התמקדותנו ארוכת השנים בפירוק מנשק גרעיני".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך