ראשי המכללות הפרטיות: בנט הגן על האינטרס הלאומי
תמיכה נוספת לשר החינוך על רקע התפטרות ששת חברי המל"ג, והפעם מצד ראשי המכללות הלא מתוקצבות, שהאשימו את פרופ' מסר-ירון כי פגעה בנגישות ללימודים אקדמיים. "הידרדרות חדה ומהירה כל כך הצריכה את תשומת הלב מצד השר"
סערת המל"ג: אחרי יו"ר ועדת החינוך, יעקב מרגי, ויו"ר ועד ראשי המכללות האקדמיות הציבוריות, ד"ר פנחס חליוה, עוד תמיכה מגיעה הערב (יום א') לשר נפתלי בנט והפעם מראשי המכללות הלא מתוקצבות. "אנחנו מחזקים את ידי שר החינוך, נפתלי בנט, יו"ר המל"ג וראש הות"ת, במאמציהם לשפר את מערך ההשכלה הגבוהה במדינת ישראל, שהידרדר בשנתיים האחרונות מחמת שינוי לרעה במדיניות המל"ג", כתבו שבעה נשיאי מכללות פרטיות בישראל.עוד כותרות ב-nrg:
-הותר לפרסום: נעצר חשוד שלישי בפיגוע ב'רמי לוי'
-אמה של הילי סובול: "אין לי כוח להיפרד ממך"
-כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בין החותמים על מכתב התמיכה שהופץ הערב הם פרופ' צבי ארד מהמכללתה האקדמית נתניה, פרופ' רון שפירא מהמרכז האקדמי פרס, פרופ' דודי שוורץ מהקריה האקדמית אונו ופרופ' בנימין שרדני מהמרכז האקדמי שערי משפט. הם ציינו במכתבם כי בשנתיים בהם כיהנה פרופ' חגית מסר-ירון שבנט הדיח מתפקידה חלה ירידה של ארבעה אחוזים במספר הסטודנטים לתואר ראשון, לראשונה מאז קום המדינה.

בעוד הוועד הציבורי לשוויון והנגשת ההשכלה הגבוהה קבע כי "יש לפעול להרחבת ההנגשה להשכלה הגבוהה ולהגברת השוויון לכל מגזרי האוכלוסייה", טוענים נשיאי המכללות כי המל"ג בראשותה של מסר-ירון "נקטה צעדים חריפים לצמצום הנגישות להשכלה הגבוהה".
השבעה כתבו במכתבם כי "הידרדרות חדה ומהירה כל כך הצריכה לדעתנו תשומת לב מיוחדת מצד השר הממונה ואנו שמחים על מעורבותו הפעילה להגנת האינטרס הלאומי. בעוד המדינות המפותחות צועדות במהירות לקראת הרחבת שיעור האקדמאים ישראל חווה ירידה משמעותית במספר הפונים ללימודים אקדמיים. תפקיד הממשלה לעמוד בפרץ, ואנו שמחים שהיא עושה כן".

טענות נשיאי המכללות הלא מתוקצבות שבאו הערב לחזק את ידיו של שר החינוך סותרות שוב את טענותיהם של חברי המל"ג שהגישו את התפטרותם הבוקר על כך שמסר-ירון הנהיגה את המל"ג לשביעות רצונם של כל חברי ההשכלה הגבוהה. בדומה לדברים שאמר ל-nrg מוקדם יותר היום יו"ר ועד ראשי המכללות האקדמיות הציבוריות, ד"ר פנחס חליוה, נראה כי המפוטרים דואגים כולם לא לעתיד ההשכלה הגבוהה כי אם למקומן של האוניברסיטאות במנגנון השליטה והפיקוח.
"לא ברור לי על מה המהומה", אמר ל-nrg ד"ר חלויה והוסיף "אני יכול רק לנחש שהיא מתרחשת כעת לאחר שההגמוניה של האוניברסיטאות במל"ג שעשתה עד כה ככל העולה על רוחה מסתיימת. בעוד בשטח ישנם 60% מהסטודנטים לתואר ראשון דווקא במכללות, השינוי במל"ג בהתאם לא התרחש עד כה, ועכשיו שלקחו לחתול (נציגי האוניברסיטאות) את השמנת הם מתנגדים לזה.
"זו התחזות שהמתפטרים דואגים למעמד האקדמיה, הם בעצם אומרים ש-60 אחוזים מהסטודנטים שבחרו ללמוד במכללות לא יודעים מה היא אקדמיה. איפה כאן היחס למשטר הדמוקרטי? ד"ר ודמני נבחרה ברוב של שני שלישים מחברי המועצה, אז כשטוב להם הם מכבדים את הדמוקרטיה ועכשיו כשרוב הנציגים בחרו מישהי זה לא דמוקרטי. הם גם משתקים את פעילות המל"ג בהתפטרותם בצורה לא דמוקרטית. נראה שיש כאן כוונה לא נקייה".
התנהלותה של פרופ' מסר-ירון בתפקיד סגן יו"ר המל"ג גררה אחריה תלונות רבות שהגיעו לאוזני השר שהחליט להביא לה מחליפה לטובת התנהלות תקינה של המועצה, הסבירו הבוקר במל"ג. "פנו לשר מהמכללות והאוניברסיטאות בנוגע לתפקודה של חגית, אמרו שהיא לא שירותית, מושכת תהליכים, דורסת את כל מי שלא מוצא חן בעיניה במערכת", אמר בכיר במל"ג והוסיף: "לשר היה הכי נוח להתעלם מהתלונות ולתת למצב להימשך אך הוא כיו"ר המל"ג חש כי זה תפקידו לפעול לנוכח הביקורות". ד"ר חליוה ציין כי "שני בג"צים הוגשו נגד המל"ג בתקופת כהונתה של מסר-ירון - מצב זה לבדו אומר דרשני".
כזכור הבוקר הגישו שישה מחברי המל"ג את התפטרותם בעקבות מה שהם מכנים "פגיעה ברמה מדעית נאותה ובחופש הפעולה של המל"ג". מדובר בצעד חסר תקדים שלא נראה כמותו במל"ג וכהמשך למכתבם של 1,500 מרצים באקדמיה שמחו נגד פיטוריה של פרופ' חגית מסר ירון מתפקיד סגן יו"ר המל"ג על ידי שר החינוך נפתלי בנט בחודשים האחרונים.
השישה שהגישו התפטרותם הם: פרופ' משה מאור, פרופ' יהודית גל עזר, פרופ' אלי זלדוב, פרופ' חגית מסר-ירון, פרופ' פאדיה נאסר אבו אלהיג'א ופרופ' חיה קלכהיים - כולם פרופסורים באוניברסיטאות בישראל. השישה כתבו במכתבם כי "המהלכים והצעדים שננקטו פוגעים במהות עבודת המל"ג, בעצמאותה וברוח פעולתה. צעדים אלו מערערים את אמון הקהילה האקדמית בהמשך פעילות המל"ג ה-12. לפיכך, לא ראינו ברירה אחרת אלא להגיש בזאת את התפטרותנו".
בינתיים במל"ג ציינו כי חרף ההתפטרות המפתיעה הם צפויים לקבל עוד היום שמות מועמדים להחלפה מוועד ראשי האוניברסיטאות של אנשי אקדמיה בכירים. כך ששיתוק המל"ג לא ימשך לאורך זמן והמועצה תשוב לתפקד בהקדם האפשרי.