
בכיר בליכוד הציע ל"יש עתיד" להצטרף לקואליציה וסורב
על רקע העימות בין נתניהו לבנט בישיבת הקבינט, פנה שר בכיר לחבר "יש עתיד" והציע למפלגה כמה תיקים. בתוך כך, בליכוד מאשימים את בנט בעיכוב בחקיקת חוק ההשעיה: "הוא מעוניין למנוע את הרווח הפוליטי של הליכוד". בסביבת בנט הכחישו
קואליציית ה- 61 היא משהו שבכנסת כבר די התרגלו אליו. ניסיונות ההרחבה הרועשים חלפו עברו להם. נתניהו, וגם רבים מראשי המפלגות השותפות לממשלה, אף נשמעו לא פעם מביעים שביעות רצון מההיקפים הצרים של הקואליציה. ובכל זאת, מסתבר שאף פעם לא מזיק לנסות.עוד כותרות ב-nrg:
הסיבה לרצח בתל אביב: סכסוך בין התאומות
השר כץ נגד הרמטכ"ל: דבריו גורמים לסיכון חיים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כך נשמעה, פחות או יותר, שיחה מסקרנת שהתקיימה בשבוע שעבר בין שר בכיר בליכוד ובין ח"כ מאיר כהן מי"ש עתיד": "תגיד, גם ככה יאיר (לפיד, ז"ק) מתנהל פחות או יותר כשר חוץ, והוא גם דמות די מתאימה לתפקיד", החמיא השר הבכיר. "אז למה שלא יעשה את זה כבר באופן רשמי? למה שלא תצטרפו לקואליציה?".
אגב, הרקע לדברים היה אותה ישיבת קבינט, שהודלפה לחדשות ערוץ 2, שבמהלכה התנהל ויכוח ביחס לסוגיית המנהרות בעזה. העימות המי יודע כמה בין בנט מצד אחד ונתניהו ויעלון מהצד השני דחף את מי שדחף לגשש בדבר אופציות פוליטיות חלופיות. כך לפחות הוסבר בשיחה בין השר הבכיר ובין ח"כ כהן.

הח"כ מ"יש עתיד" עוד הספיק להגיב בחיוך מנומס והחל להסביר מדוע ככל הנראה זה לא יקרה, לפני שהשר הבכיר מיהר להבהיר מדוע המכשול של המפלגות החרדיות לא יהווה בעיה. "את הסיפור של לשכנע את ליצמן תשאיר לי", הבטיח מראש. "תסמוך על נתניהו שכבר ידאג לפתור את זה. הכול יהיה בסדר". גם שמות של כמה תיקים רלוונטיים הוזכרו על ידי השר הבכיר, ובעיקר הרבה מחמאות ורצון לשים מאחור את העבר המסוכסך בין נתניהו ולפיד.
התשובה שהתקבלה מהעבר השני הבהירה שאין על מה לדבר. "גם אם יתברר שהקואליציה הנוכחית יכולה לסיים את כל הקדנציה הזו בשלמותה, והבחירות יערכו רק בעוד כמה שנים, אנחנו נשארים בחוץ", הגיבו בנחרצות בכירים ב"יש עתיד". וזו כבר הערת המדור – כל זה כמובן אינו שולל את האפשרות שבמידה והסקרים יחמיאו קצת פחות בעתיד, והצעה פוליטית מפתה תונח פעם נוספת על השולחן, אין לשלול שינוי בגישת אנשיו של לפיד.
יום רביעי אחר הצהריים, לשכת ראש הממשלה בכנסת. בזה אחר זה נכנסים ללשכה השר זאב אלקין, שמונה על ידי נתניהו לקדם את החוק להשעיית חברי הכנסת, ויו"ר ועדת החוקה ח"כ ניסן סלומינסקי, שהוועדה שבראשה הוא עומד אמורה לעמול על חקיקת החוק בכנסת. השניים זומנו על מנת לטכס עצה ולבדוק איך ניתן לקדם כמה שיותר מהר את חוק השעיית הח"כים, לאחר שבמהלך השבוע היה נראה שהחוק נתקע מעט.

כזכור, יום לפני כן בוטל הדיון שעמד להתקיים בוועדת החוקה, כשההסבר שניתן לכך על ידי סלומינסקי דיבר על עמדתו השלילית של יו"ר הכנסת כלפי החוק, ועל חוסר הבהירות סביב עמדת הליכוד בנוגע אליו. לכך אפשר לצרף את הביקורת הקשה שמתח השבוע נשיא המדינה רובי ריבלין על הרעיון שבבסיס החוק.
התחושה בקרב אנשי הליכוד הייתה שמשהו בתנופה שצברה היוזמה בשבוע שעבר נעצר בימים האחרונים, ולכן ביקש נתניהו להתערב באופן אישי במאמצים לחקיקת החוק. "הוא ממש נכנס כל כולו לעניין", סיפר גורם שמעורה בפגישה שנערכה עם אלקין וסלומינסקי, "כולל התחייבות מצדו לקיים בעצמו שיחות עם ח"כים ושרים שיביעו עמדה נגד החוק, במידה ויהיה צורך לשכנע אותם להצביע בעדו. הוא מתכוון לעשות בליץ של שיחות בנושא, ולא להרפות ממנו".
אלא שמעבר לרצון לקדם את החוק ביתר שאת, הזירה סביבו גם כוללת החלפת האשמות בנוגע לסיבה לכך שהוא עדיין לא החל את דרכו הארוכה בכנסת. כאמור, סלומינסקי הסביר השבוע כי ביטל את הדיון בוועדה לאור חוסר הבהירות שנוצר ביחס לעמדת הליכוד. אולם במפלגת השלטון טוענים כי מדובר בלא יותר מתירוץ. הסיבה האמיתית לעיכוב, לטענתם, היא אחרת לגמרי."לפני שיו"ר ועדת החוקה החליט לבטל את הדיון שתוכנן להתקיים השבוע הוא קיבל לכך אישור מנפתלי בנט", מאשימים שרים בכירים בליכוד. "את בנט הוא לא הפתיע עם ההודעה על הביטול, בניגוד להפתעה שהוא הכין לליכוד. איתו הוא דאג לתאם את ההחלטה".
לכאורה מדובר בטענה מוזרה. מדוע שבנט וסלומינסקי יבקשו לעכב חוק שאיתו הם מסכימים? התשובה לטענת המאשימים קשורה ברווח הפוליטי. "בנט, בדיוק כמו ליברמן, מאוד לא אוהב את העובדה שהליכוד ונתניהו מזוהים עם החוק שנתפס כתגובה ימנית ראויה לפעולה הקיצונית של הח"כים הערבים", מסבירים בליכוד. "הם מעוניינים למנוע מאיתנו את הרווח הפוליטי שמתלווה לכך". מנגד, בכירים בבית היהודי מחזירים בחצי הכחשה לדברים. "אנחנו אמנם לא מתלהבים מהחוק הזה, אבל לא נפעל לטרפד אותו", השיבו בתגובה לדברים.

וישנה גם השאלה המסקרנת שנוגעת לנוסח הסופי של החוק. מתברר שגם הנוסח שפורסם השבוע, שמציב שלוש עילות להשעיית חברי כנסת סוררים, אינו סוף פסוק. אחת או שתיים מתוך שלוש העילות האלו מועמדות לניפוי מהחוק, אם כי עדיין לא הוחלט על כך באופן סופי. שתי העילות עליהן מדובר הן – הסתה לגזענות ושלילת אופייה הדמוקרטי והיהודי של מדינת ישראל. במילים אחרות, נבדקת האפשרות להשאיר עילה אחת בלבד שתאפשר להשעות ח"כ מתפקידו – תמיכה במאבק מזוין נגד מדינת ישראל. המטרה של החלטה כזו, אם תתקבל, היא למקד את עילת ההשעיה בסוגיית התמיכה בפעולות טרור - שכזכור הייתה גם זו שהציפה את כל הנושא, בעקבות המפגש של הח"כים מבל"ד עם משפחות המחבלים. בכל מקרה, ייקחו עוד שבועות ארוכים, ולא מעט התגוששויות פוליטיות, לפני שנראה את החוק המדובר נכנס לספר החוקים.
בסביבת בנט אמרו שביטול הדיון אכן תואם איתו, אך אין כוונה למנוע את אישור החוק.
ועכשיו לפינה הקבועה – מנפלאות ישיבת סיעת המחנה הציוני. לא בכל יום זוכים חברי הסיעה לגערות ולנזיפות מצד מספר 2 במפלגה, ח"כ ציפי לבני. השבוע זה קרה לאחר שלבני הרגישה שהח"כים לועגים לעמיתתה למפלגת התנועה, ח"כ יעל כהן פארן, שהצטרפה בזמנו ללבני כנציגת התנועה הירוקה.
הנושא שעליו התעכבו הח"כים נגע לרכבים החדשים שחברי הכנסת עומדים לקבל בקרוב. "אני מציעה שכל הסיעה, כאמירה, תיקח על עצמה במשותף רק רכבים היברידיים (ידידותיים לסביבה, ז"ק)", פנתה ח"כ פארן לחבריה לסיעה. מהומת אלוהים החלה בעקבות ההצעה, כשרבים מהנוכחים התחרו ביניהם על הזכות להבריק עם העקיצה המושלמת. "אפשר לקחת גם אופניים ורב קו", לגלג ח"כ אראל מרגלית.

"אני בסך הכל מבקשת מהסיעה שני דברים", התגוננה פארן. "שניקח רכבים היברידיים ושנפסיק לאכול בשר". המשפט האחרון היה כמו הרמה להנחתה עבור רבים מהח"כים. "היא יודעת מה זה אומר מבחינת איבוד מנדטים אם נפסיק לאכול בשר", העיר ח"כ איתן ברושי כשחיוך ערמומי מתעקל על פניו. "אני לא יכול בלי חתיכת הבשר שלי ביום", עיקם ח"כ איתן כבל את פרצופו. "נראה לך שתעשי לי בבית כל יום 'יום שני ללא בשר'?".
בשלב זה התעשת ח"כ מיקי רוזנטל וביקש להפסיק עם מופע הלגלוג. "די חברים, זה לא יפה", התרעם. כאן כבר נטלה לבני לידיה את תפקיד המחנכת. "סליחה חברים, אני מבקשת את רשות הדיבור", אמרה בכעס ובלי לחכות לאישור. "יעל מעלה פה נושא מאוד משמעותי. המינימום שאנחנו יכולים לעשות זה לתת לה לדבר ולהתייחס לזה ברצינות".
בהמשך הישיבה, כשנרגעו הרוחות, הגיע תורו של היו"ר יצחק (בוז'י) הרצוג לחטוף עקיצה משלו. "אני רוצה לעדכן אתכם שהייתי בארה"ב ונפגשתי שם עם בכירים בוועדת החוץ והביטחון", סיפר ח"כ מרגלית לחברים המפוהקים. "הם רוצים לגבש ביחד עם ישראל אופק מדיני לקראת הממשל החדש שייבחר שם". מרגלית הפנה את מבטו לעברו של הרצוג והוסיף: "אני חושב שאתה צריך לנסוע לשם ולנצל את זה. רק שתדע מראש שהם רוצים לדבר איתך על כל האמירות האחרונות שלך". הרצוג, שזיהה את הביקורת הסמויה בנוגע לאמירותיו המדיניות העדכניות, בחר הפעם שלא לשתוק. "בינתיים הוועידה (של מפלגת העבודה, ז"ק) נתנה לי רוב מוחץ". מרגלית כבש את חיוכו ונתן לישיבה להסתיים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg