
זעם על בג"ץ: "ישראל תסתבך מדינית"
בקשת בג"ץ להסדיר את פסקת היציבות לכנסת, גרמה לזעם בקרב גורמים הקשורים למתווה הגז. " צריך להבין שאם השופטים יתעקשו על החזרת המתווה לכנסת, עלול להיווצר משבר אמון חריף שבסופו של דבר ישאיר את הגז בקרקעית הים"
גורמים הקשורים למתווה הגז תוקפים בחריפות את בקשת בג"ץ מן המדינה לחוקק חוק נפרד וחדש שיסדיר את פסקת היציבות המסדירה את מתווה הגז. לדברי הגורמים, על שופטי בג"ץ להבין כי בבקשתם להחזיר את מתווה הגז לכנסת הם לוקחים על עצמם אחריות עצומה למוטט את הביטחון האנרגטי של ישראל, להעמיד בסכנה את מקורות אספקת האנרגיה למשק החשמל, לסבך את ישראל מדינית עם המדינות שכבר קיבלו התחייבויות ולחשוף את המדינה לסיכון משפטי-כלכלי אדיר ממדים. זאת, מפני שחברות הגז, שחתמו על המתווה, עשויות לתבוע את המדינה בבוררות בינלאומית ולנצח.עוד כותרות ב-nrg:
בריטניה צפויה לאשר חוק שימנע חרם על מוצרים מישראל
האוניברסיטאות ליועמ"ש: טפל בהעתקת העבודות
• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"צריך להבין שהמדינה חשופה כי הצדק עם החברות", אמרו הגורמים. "המדינה שינתה את כללי המשחק כמה וכמה פעמים, אם תעשה זאת שוב, סיכויים גבוהים שתשובה ונובל יפנו לבוררות בינלאומית כפי שאיימו בעבר, וגם יזכו", הזהיר אחד הגורמים.
הפגנה מחוץ לבית המשפט (צילום: אמרי סדן)
יצוין, כי גם הרוב הדחוק של הממשלה בכנסת, מעורר סימני שאלה קשים בדבר יכולת המדינה לאשר בסופו של דבר את המתווה אם אכן בג"ץ יעמוד על דיון מחודש בכנסת. "הקואליציה מונה 61 ח"כים ששניים מהם (חיים כ"ץ ויואב גלנט, א"כ) מנועים מלהצביע בשל ניגוד עניינים, כלומר יש למעשה שוויון בין הקואליציה והאופוזיציה וכלל לא ברור אם החוק שמבקש בג"ץ יעבור", הסבירו המקורות שהתעקשו לשמור על עילום שמם בשם רגישות הנושא והסיטואציה.

בנימין נתניהו בבית המשפט
צילום: גיל יוחנן
"בפעם הקודמת ליברמן תמך במתווה אך אין לדעת כיצד ינהג בפעם הבאה", אמר הדובר. הוא הוסיף כי הכנסת גם נתנה את הסכמתה לפסקת היציבות כשאישרה הצהרתית את המתווה לפני מספר חודשים.
הגורם הבכיר העלה טיעון נוסף הטוען לעמדות משתנות של בג"ץ עצמו. "לפני שלוש שנים, כשהוגשו עתירות נגד המתווה של ועדת צמח, בג"ץ אמר שאין צורך בחוק ספציפי לסוגיית היציבות אלא ניתן להסתפק בחוק כללי שפסקת היציבות כלולה בו. כעת, השופטים אומרים את ההפך. צריך להבין שאם השופטים יתעקשו על החזרת המתווה לכנסת, עלול להיווצר משבר אמון חריף עם החברות מה שבסופו של דבר ישאיר את הגז בקרקעית הים", אמר הגורם הקשור למתווה הגז.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg