סופית: התמחות במשפטים תוארך, הבחינות ישונו
שרת המשפטים חתמה על הסכם עם הלשכה ונציגי האקדמיה והסטודנטים. בין היתר נקבע כי תקופת ההתמחות תוארך משנה לשנה וחצי, וכי בחינות הלשכה יעסקו "בדין המהותי ולא רק הפרוצדורלי"
החל משנת הלימודים הבאה: תקופת ההתמחות של סטודנטים למשפטים תוארך למשך שנה וחצי, כך הודיעה היום (ג') שרת המשפטים איילת שקד, שהתחייבה בעבר לפעול בנושא. בהסכם מקיף שנחתם בין שקד ללשכת עורכי הדין, נציגי האקדמיה והסטודנטים ויו"ר ועדת חוקה, הוחלט לערוך רפורמה מקיפה בתחום ההתמחות, וזאת כדי לשפר את מעמדו של מקצוע עריכת הדין.עוד כותרות ב-nrg:
- בירושלים שוקלים: תפקיד מקצועי להלפרין
- הרצאה באורנים: "חיילי צה"ל אונסים פלסטיניות"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לפי ההסכם, תקופת ההתמחות תוארך למשך שנה וחצי, למעט במקרים של סטודנטים שלמדו תואר ראשון או שני נוסף בכל תחום שהוא - או של סטודנטים שהשתתפו בפרקטיקום בן 80 שעות במהלך התואר. בנוסף הוחלט כי שקד תמנה נציב שיפקח על תקופת ההתמחות.

''אסור לזרוק למים''. שקד
מרים אלסטר פלאש 90
תפקידו של הנציב, שיעמוד בראש יחידת הביקורת והאכיפה להתמחות בלשכת עורכי הדין, יהיה לפקח על תנאי העסקתם של מתמחים, וכן על מאמנים (עורכי דין שחונכים מתמחים) שהפרו את זכויותיהם של המתמחים שבאחריותם. ההסכם יחול על סטודנטים שיחלו את לימודיהם באוקטובר 2016.
במקביל להסכם, שרת המשפטים שקד החליטה כי "יתבצע שינוי מהותי בבחינת ההסמכה, כך שהמבחן יעסוק בדין המהותי ולא רק בדין הפרוצדורלי, כך שישקף בצורה מיטבית את הידע הנדרש לשם הכשרה כעורך דין".
ההסכם מגיע על רקע התלונות הרבות שהתקבלו בנוגע לבחינות הלשכה, במסגרתן נטען כי קושי רמת הבחינה נועד לסנן את כמות עורכי הדין במדינה. בהקשר זה נמתחה לאחרונה ביקורת חריפה על ידי ראש לשכת עורכי הדין אפי נווה, שטען כי ריבוין של המכללות האקדמיות גורם להצפת המקצוע. שקד אמרה בעבר כי היא מתכוננת לפעול להארכת ההתמחות ככלי לדילול כמות עורכי הדין במדינה.
"המטרה העומדת לנגד עיני היא השבחת מקצוע עריכת הדין. אסור ששיטת הלימוד של המקצוע תהיה באופן בו עורכי דין נזרקים למים הקרים ושם נאלצים ללמוד לשחות. הכנה שיטתית, מקצועית ועניינית דרושה מראש על מנת לצמצם את הפגיעה בהם ובציבור לקוחותיהם", אמרה היום שקד.

נגד ריבוי המכללות. ראש לשכת עורכי הדין, אפי נווה
צילום: אבישג שאר ישוב
לדבריה, "עורכי הדין עוסקים יום יום, שעה שעה, בעניינים הנוגעים לחייהם ולעתידם של אזרחי ישראל. עליהם לקבל התמקצעות רחבה ככל הניתן ועלינו לספק בידם כלים נרחבים ככל האפשר על מנת שיוכלו לבצע תפקידם נאמנה".
על ההסכם חתמו גם יו"ר וועדת חוקה, ח"כ ניסן סלומינסקי, יו"ר לשכת עורכי הדין אפי נווה, יו"ר פורום דיקני משפטים, פרופ' גד ברזילי מאוניברסיטת חיפה, נציגי הדיקנים של האוניברסיטאות והמכללות בראשות פרופ' דודי שוורץ, ונציגי הסטודנטים בראשות יו"ר התאחדות הסטודנטים מר גלעד ארדיטי.
"השבחת המקצוע"
"אני מברך על הרפורמה של ההתמחות. אני מברך על כך שביקשתי שההתמחות לא תהיה שנתיים ועל כך שמבחני לשכת עורכי הדין יהיו לא רק על החלק הפרוצדוראלי אלא גם על החלק המהותי. הגיע הזמן שלמתמחים יהיו תפקידים ותנאים הולמים אשר יכבדו את המקצוע", אמר ח"כ סלומינסקי.
"לשכת עורכי הדין מברכת על התוצאה שהושגה ואשר יש בה בראש ובראשונה כדי להוביל מהלך משמעותי להשבחתו של מקצוע עריכת הדין, וזאת הן במישור ההתמחות, אשר תוארך בפרק זמן אפקטיבי מחד, ומאידך, יבוצע לגביה פיקוח הדוק על מנת לוודא כי המתמחים אכן מבצעים התמחות אמיתית ומקצועית כמתחייב", אמר נווה.

''תפקידים ותנאים הולמים אשר יכבדו את המקצוע''. סלומינסקי
צילום: פלאש 90
גלעד ארדיטי, יו"ר התאחדות הסטודנטים והסטודנטיות בישראל, הוסיף: "בתקופה האחרונה היו הצעות שונות לחיזוק המקצוע, ואנחנו חושבים שההצעה הנוכחית היא נקודת איזון טובה לכולם. בעינינו פחות משנה אורך ההתמחות, מה שחשוב הוא מה שקורה במסגרת ההתמחות ועל זה התעקשנו.
"מבחינתנו המתווה החדש יכניס פיקוח רציני ואמיתי על נושא ההתמחות ויוודא שהמתמחים יעסקו אך ורק בעריכת דין, ולכן הוא קריטי לחיזוק מקצוע עורכי הדין בישראל".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg