מפגש נורבגי-ישראלי: "אוכל הוא גשר בין אנשים ותרבויות"

אירוע קולינרי מסקרן: השף הנורבגי אלכסנדר ברג הגיע במסגרת פרויקט של שגרירות נורבגיה בישראל להראות צדדים נוספים במטבח הצפוני. סגנית השגריר: "משלימים 65 שנות קשר דיפלומטי"

תומר ברנד | 19/12/2015 15:36
תגיות: שגרירות נורווגיה בישראל, אוכל נורווגי
ב-17 בדצמבר התקיים במסעדת "בלוסקיי" של השף מאיר אדוני אירוע קולינרי מסקרן: השף הנורבגי אלכסנדר ברג, קפטן נבחרת השפים של נורבגיה, הגיע במסגרת פרויקט של שגרירות נורבגיה בישראל להראות צדדים נוספים במטבח הצפוני, ובמקביל, ללמוד על המטבח הישראלי.

את ביקורו של השף ברג בישראל ושיתוף הפעולה עם השף אדוני יזמה שגרירות נורבגיה בישראל, כחלק מפעילות לקירוב בין העמים והתרבויות.


מאיר בולקה
שף אדוני ושף ברג מאיר בולקה

"אוכל הוא גשר בין אנשים ובין תרבויות", אמר שגריר נורבגיה בישראל, יון האנסן-באואר. "לאחר חודשים ספורים בתפקידי כשגריר נורבגיה, אני כבר מאוהב במטבח הישראלי. בנוסף, אני יודע שישראלים מעריכים מאוד את הסלמון הנורבגי. זו הסיבה לכך שהזמנו את אחד מהשפים הטובים ביותר שלנו, שיוכל להראות לישראלים צדדים נוספים במטבח הנורבגי בכלל ובשימוש הקולינרי בסלמון בפרט. בכך אנו מצפים לחזק את הגשר בין המדינות שלנו".

נורבגיה משקיעה רבות בישראל, שמהווה את השוק הגדול ביותר לסלמון במזרח התיכון, וה-19 בגודלו בעולם, נכון ל-2014, מבחינת הערך הכספי.

במהלך האירוע סיפרה סגנית השגריר, טורן ויסטה, כי ארצה הייתה בין המדינות הראשונות להכיר בישראל. "השנה", היא אמרה, "השלמנו 65 שנות קשר דיפלומטי. העבודה שלי הינה להעמיק את הקשר הבילטרלי אפילו יותר ממה שהוא כיום. נורבגיה מקושרת בתודעה הישראלית הודות לעיר הבירה, אוסלו".

מאיר בולקה
סגנית השגריר ויסטה במהלך האירוע מאיר בולקה
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך