בשיבא מכחישים: לא הייתה התפרצות חיידק טורף

מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בביה"ח טוענת כי כריתות הרחם שבוצעו בשיבא, היו שונות זו מזו ולא בטוח שנגרמו ע"י הרופא שנשא את הנגיף. במקביל נרשמו 2 מקרי הידבקות בסורוקה

דליה מזורי | 28/12/2015 12:39
תגיות: חיידק טורף, כריתת רחם, שיבא
שבועיים לאחר שפורסם כי כ-80 יולדות נחשפו לחיידק טורף בבית החולים שיבא, הבוקר (יום ב') דווח בוועדת הבריאות של הכנסת כי רק חולה אחת נדבקה מהרופא בחיידק, וכי גם אשתו ההריונית של אותו רופא היא נשאית של החיידק. עוד דווח כי גם בבית החולים סורוקה התגלה חיידק טורף.

עוד כותרות ב-nrg:
- בכיר ברזילאי: ישראל תצטרך לבחור מישהו במקום דיין
- מפחיד: כמה יכול הילד הזה לסובב את ראשו?
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

במהלך הדיון בוועדה, התייחסה לפרשת החיידק הטורף פרופ' גליה רהב, מנהלת היחידה למחלות זיהומיות בבית החולים שיבא תל השומר. להב הכחישה התפרצות של החיידק הטורף, וטענה כי מדובר היה בארבעה מקרים שונים ונפרדים של כריתת רחם - כאשר רק אצל אחת החולות נמצא סוג מסוים של סטרפטוקוקוס אשר נמצא לאחר מכן גם אצל הרופא. כל שאר המקרים, לטענת פרופ' להב, אינם קשורים לחיידק.
 
צילום: רוני שיצר
טוענים כי לא הייתה התפרצות של החיידק. המרכז הרפואי ע''ש חיים שיבא צילום: רוני שיצר

"הרופא הזה בכלל נבדק בטעות", אמרה. "הוא לא היה ברשימה של מי שבא במגע עם אותה חולה, הוא נזכר שהניח יד על בטנה במהלך בדיקה. כלל לא בטוח שהוא זה שהדביק אותה. ליתר ביטחון, הרחקנו אותו ועוד אחות שנתגלה אצלה סטרפטוקוקוס בגרון". להב הוסיפה כי "אשת הרופא, הנמצאת בהיריון, התגלתה אף היא כנשאית של חיידק טורף".

המשנה למנכ"ל משרד הבריאות, פרופ' ארנון אפק, השתתף גם הוא בוועדה. "שוחחתי עם הרופא וחיזקתי אותו", סיפר. "הוא מרגיש רע מאוד, לוקח את זה מאוד קשה. יש להדגיש שחיידק הסטרפטוקוקוס הוא חיידק שנמצא אצל כולנו, והידבקות יכולה להיות מאחד לשני ולאו דווקא בבית חולים".

פרופ' אפק אף הבטיח כי יפיץ "המלצות לשטח להדגיש בפני נשים מהם סימני הזיהוי להידבקות, ואם מתגלה חשש, להנחות אותן להגיע למיון". לדבריו, כי לאחרונה אירעו שני מקרי הידבקות בחיידק טורף בבית החולים "סורוקה", ובעזרת טיפול אנטיביוטי מוגרה המחלה.

חברי הכנסת סופה לנדבר ויואל חסון הודיעו, כי בכוונתם לקדם החלטה לצמצם משמעותית ביקורי אורחים במחלקות היולדות, על מנת לשמור על סביבה סטרילית מחיידקים ככל הניתן. יו"ר הוועדה ח"כ אלאלוף הודיע, כי יתמוך ביוזמה זאת.

פרופ' רהב הוסיפה: "זו מחלה נדירה. שישה מקרים על מאה אלף לידות. הדבר היחיד היעיל כנגדה הוא שימוש במסכות פנים בעת טיפול, ומשרד הבריאות יכול להורות על כך. מסוכן לתת ליולדת אנטיביוטיקה לשם מניעה, ואין טעם לבצע בדיקות סקר בקרב הצוות הרפואי; זה לא נהוג בעולם ולא ניתן לדעת מתי תתרחש הידבקות".

ח"כ עאידה תומא-סלימאן ציינה, כי מניסיונה האישי ומעדויות נשים נוספות, ישנה תחושה שרופאים לא תמיד רגישים מספיק ומתייחסים לכריתת רחם כאל תהליך רפואי שחובה לבצע, בלי לתת דעתם למשבר הנפשי הקשה שעל הנשים לעבור.

חבריה לסיעה, חברי הכנסת אחמד טיבי ועבדאללה אבו-מערוף, רופאים במקצועם, טענו כי כריתות רחם מתבצעות רק במקרים קיצוניים של חוסר ברירה. הדיון התקיים לבקשת חברי הכנסת עאידה תומא סלימאן, יואל חסון ומירב בן ארי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך