הקרב המאסף של בירת הודו בעשן ובפקקים

ב-1 בינואר יחל בניו דלהי ניסוי שבמהלכו יוכלו מכוניות פרטיות להיכנס לעיר הסואנת רק פעם ביומיים, בניסיון להפחית את זיהום האוויר החמור. ואיך מתמודדים עם השינוי התחבורתי? 10,000 אוטו-ריקשות חדשות, 6,000 אוטובוסים ואפליקציית מוניות חדישה

nrg חדשות | 14/12/2015 10:27
תגיות: הודו,ניו דלהי,אוטו-ריקשות
הממשלה בניו דלהי הודיעה כי תנפיק רישיונות ל-10,000 אוטו-ריקשות חדשות עד סוף החודש, וזאת כדי לחזק את מערכת התחבורה הציבורית בבירת הודו. ב-1 בינואר תיכנס לתוקפה תוכנית ניסויית שתגביל את כניסת כלי הרכב הפרטיים לעיר הסואנת כדי להפחית את זיהום האוויר החמור: ביום אחד יוכלו להיכנס לעיר רק מכוניות שלוחית הרישוי שלהן מסתיימת במספר זוגי, ולמחרת – רק אלה המסתיימות במספר אי-זוגי.

עוד כותרות ב-nrg:
ארדואן: האזור כולו ירוויח מנרמול היחסים עם ישראל
דוח: המימון הפלסטיני של "שוברים שתיקה"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

ניו דלהי, שהיא לא רק עיר אלא גם טריטוריה שבה ממשלה וסמכויות אוטונומיות (National Capital Territory) – כמו בכל 29 מדינות המחוז של הודו – הודיעה זה מכבר כי תוסיף עוד 6,000 אוטובוסים לצי הקיים בעיר ב-15 ימי הניסוי. לפי משרד התחבורה המקומי, כעת יש כ-80 אלף אוטו ריקשות בבירה, ואלה החדשות יעזרו להתמודד עם מספר הנוסעים ההולך וגדל.
 
צילום: שאטרסטוק
מספר הנוסעים הולך וגדל, והנהגים מנצלים זאת. ריקשת אופניים וריקשה לצורכי הובלה בניו דלהי. צילום: שאטרסטוק

"הממשלה מאיצה את תהליך ההנפקה של 10,000 רישיונות לאוטו-ריקשות חדשות עד סוף דצמבר", אמר פקיד ממשל בכיר לכלי התקשורת בהודו. "כחלק מתוכנית הממשלה לספק קישוריוּת, 10,000 הרישיונות החדשים יתנו דחיפה לתחבורה הציבורית", הוא הוסיף. לדבריו, בשבוע הבא תודיע הממשלה המקומית כי היא מאשרת הפעלה של אוטו-ריקשות במשמרות כפולות, כך שבעל ריקשה יוכל להשכיר אותה פֶּר משמרת לנהגים שיש להם רישיון תקף. 

משרד התחבורה של ניו דלהי קבע כמה תנאים להפעלת כלי הרכב הזעירים והשימושיים, כולל מונה אלקטרוני המחובר ל-GPS. ביום שישי הודיעה הממשלה כי כל האוטו-ריקשות והמוניות בבירה יאוגדו תחת יישומון (אפליקציה) אחד, PoochO שמו, והוא יסייע לנוסעים להזמין נסיעות באמצעות הסמארטפונים במהלך תקופת הניסיון.

בנובמבר 2014 ביקשה ממשלת ניו דלהי את אישור בית המשפט העליון להוסיף עוד 200 אלף אוטו-ריקשות לצי הקיים ונימקה זאת בהיעדר תחבורה ציבורית הולמת וזולה בבירה, דבר הגורם לעתים קרובות לנהגי האוטו-ריקשות הקיימות לנצל נוסעים ולדרוש מהם מחירים מופקעים.

לפי העיתון הוותיק "דה הינדו", בדלהי היחס הנמוך ביותר של אוטו-ריקשות לנפש מבין המטרופולינים בתת-יבשת: פחות ממאה אלף אוטו-ריקשות ל-10,630,000 בני אדם. לשם השוואה, במומבאי, העיר הגדולה במדינה ובירתה המסחרית והכלכלית של הודו, 246 אלף אוטו-ריקשות המשמשות 10,840,000 תושבים (מספר התושבים בדלהי רבתי ובמומבאי רבתי גדול יותר בכמה מיליונים).
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך