הפרקליטות: להחמיר בעונשם של המצטרפים לדאעש

בנימוקי הערעור שהגישה המדינה על גזר הדין של תושב נצרת שלחם עם דאעש בעיראק, הודגשה מסוכנותו של הארגון "השולח זרועות רצחניות למדינות שונות", והנזק הפוטנציאלי הטמון בהצטרפות אזרחים לשורותיו

אמרי סדן | 9/12/2015 14:37
תגיות: הפרקליטות,דאעש
פרקליטות המדינה ערערה היום (יום ד') לבית המשפט העליון על העונש שקיבל אזרח ישראלי שלחם בשורות ארגון "המדינה האיסלאמית" (דאעש). הערעור הוגש בתיק לאחר שבפרקליטות החליטו כי "בשלה העת להחמיר בעבירות" מסוג זה, המהוות סיכון לביטחונה של ישראל.

עוד כותרות ב-nrg:
שני ישראלים נפצעו בפיגוע דקירה בחברון
זוהה מחבל נוסף מפריז: נסע לסוריה ב-2013
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"לא יכולה להיות מחלוקת כיום לגבי מסוכנותו של ארגון דאעש, אשר שולח זרועותיו הרצחניות למדינות שונות ברחבי העולם, ועל הנזק הפוטנציאלי הטמון בהצטרפות אזרחים ישראלים לשורותיו", נכתב בנימוקי הערעור.
 
צילום: חגי אהרון
נגזרו עליו 3.5 שנות מאסר. מהראן חאלדי בבית המשפט, בפברואר. צילום: חגי אהרון

האזרח שהתיק עוסק בו, מהראן חאלדי, תושב נצרת בן 20, נחשף לתעמולה של דאעש באינטרנט, והתעניין בין היתר בסרטוני עריפת ראשים. באוקטובר 2014 הוא החליט לנסות לחבור אל הארגון, ולצורך כך טס לטורקיה, שם הצליח ליצור קשר בפייסבוק עם פעילים בדאעש. לאחר מכן חצה את הגבול לסוריה וקיבל הכשרה צבאית מקיפה.

חאלדי נשלח להילחם נגד כוחות איראניים ושיעים בעיראק, סמוך לאזור פלוג'ה. באחת הפעילויות שבהן השתתף, הוא וחבריו זוהו על ידי מטוס קרב במהלך הטמנת חומרי נפץ נגד כוחות שיעים שפעלו באזור. חאלדי נפצע, פונה לבית החולים, ושם החליטו הרופאים לכרות את ידו. הוא אף קיבל פיצוי כספי מדאעש בסך 500 דולר ושהה תקופה קצרה בכלא בטורקיה, שם הוחזק כשוהה בלתי חוקי. בסופו של דבר הוא השיג באמצעות השגרירות הישראלית בטורקיה תעודת מעבר, שב לישראל ונעצר בנמל התעופה בן גוריון.

ב-21 באוקטובר האחרון, כשנה לאחר שחאלדי הצטרף לארגון הטרור, ניתן גזר הדין של שופט בית המשפט המחוזי. אורך המאסר שעליו הוחלט התבסס על כך שהפסיקה הקודמת בעבירות מסוג זה אינה מאפשרת להטיל עונש מאסר חמור יותר כפי שביקשה הפרקליטות – חמש שנים. השופט אף התייחס לנסיבותיו האישיות של חאלדי וציין כי הוא הביע חרטה על מעשיו. לבסוף נגזרו עליו 3.5 שנות מאסר בפועל, מאסר על תנאי וקנס כספי בסך 8,000 שקל.

לערעור, שהוגש לבית המשפט העליון, צורפה חוות דעת הנוגעת להצטרפותם של אזרחים ישראלים לדאעש, שקבעה כי קיים פוטנציאל סיכון גבוה בעבירות כאלה גם לביטחון ישראל. בין היתר, נמנה החשש לשימוש בידע שבידי אותם אזרחים על ידי גורמי ג'יהאד נגד ישראל, וכן חשש לכך שבשובם לישראל, הם יקימו תאים המזוהים עם דאעש. 

בנוסף לכך, נטען כי אין לתת משקל כה רב לנסיבות האישיות של נאשמים בעבירות מסוג זה, וכן כי יש להביא בחשבון שהחוק האוסר על הצטרפות לדאעש נחקק אחרי שניתנו גזרי דין רבים בנושא. עוד טענו כי בית המשפט טעה כשהקל בעונשו של חאלדי משום שנפצע בשדה הקרב, מצב שהוא "תוצאה ישירה של הסיכון שנטל על עצמו כשהצטרף לדאעש".

בשנה האחרונה הוגשו כמה כתבי אישום נגד אזרחי ישראל שהחליטו לנסות להצטרף לדאעש או לפעול בהשראתו. רק אתמול הותר לפרסום כי חמישה צעירים תושבי נצרת, בני 23-19, הואשמו בהשתייכות לארגון הטרור. הם למדו ביניהם עקרונות של האיסלאם ואת דרכי הפעולה של דאעש, השיגו נשק, כולל שני אקדחים, וזאת מתוך כוונה להוציא לפועל פיגועי ירי. הם אף התאמנו בירי ונעצרו בשלב האימונים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

פייסבוק