הודו: מאות הרוגים בשיטפונות העזים זה יותר ממאה
280 בני אדם נספו באזור צ'נאי, העיר הרביעית בגודלה במדינה, הממוקמת בדרום-מזרחה. שבר ענן חריג גרם לכמות גשם עצומה. עשרות מאגרים הוצפו, וכ-3 מיליון תושבים נותקו מתשתיות בסיסיות. ביקורת על תמונה מעובדת של ראש הממשלה שביקר באזור האסון
280 בני אדם נספו בימים האחרונים בשיטפונות החמורים ביותר זה יותר ממאה בדרום-מזרח הודו. הנפגעת העיקרית היא צ'נאי, העיר הרביעית בגודלה בהודו, בירתה של מדינת המחוז טמיל נאדו. כ-18 אלף תושבים חולצו מגגות בתים ומכפרים מרוחקים, יותר מ-2,000 מהם אתמול. שבר ענן הוא שגרם לכמות עצומה של גשם שירדה בימים האחרונים – בפרק זמן של 24 שעות בלבד ירדו 345 מילימטרים. כמה עשרות מאגרי מים ואגמים באזור עלו על גדותיהם, והדבר החמיר עוד יותר את המצב.עוד כותרות ב-nrg:
בין מבצעי הפיגועים בפריז - פליטים שגויסו מבודפשט
מגל בחוץ - אבל חזן לא הולך לשום מקום
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
השיטפונות העזים ניתקו יותר משלושה מיליון בני אדם משירותים בסיסיים. יותר מאלף בני אדם נפגעו קשות ופונו לבתי חולים, וכ-30 משפחות ישנות כבר כמה ימים תחת גשר במרכז העיר אחרי שבקתותיהם הרעועות נשטפו. "יש כאן אנשים שלא אכלו ימים", אמרה סימה אגרוואל ממחוז אלוורפט. "הם ראו את רכושם נסחף מהבית. מזון, בגדים – הכול הלך". סודהה ראמאן מורטי, אם לשתיים מצ'נאי, אמרה: "אנו חיים בעיר ומצפים שתהיה לנו גישה לתשתיות בסיסיות. אבל היום אין לנו מי שתייה, מזון טרי או שליטה על חיינו".
(צילום: רויטרס)
הצבא פתח 25 מקלטים ובתי תמחוי זמניים והתקין בתי שימוש ניידים, והרשויות העירוניות החלו בפעולות לתיקון כבישים וגשרים הרוסים באמצעות דחפורים ושקי מלט. חיל הים החרים זמנית סירות דייגים כדי לפנות תושבים מפרברים מוצפים למקדשים, בתי ספר ואולמות אירועים. המצב הוביל לשיבוש בטיסות ובנסיעות הרכבת אל צ'נאי וממנה, והעיתון הנחשב "דה הינדו" לא הודפס לראשונה מאז 1878. בית זיקוק שמייצר 210 אלף חביות נפט ביום נסגר, וכך גם מפעלי תעשייה.

''יש כאן אנשים שלא אכלו ימים''. השיטפונות בטמיל נאדו.
צילום: EPA
מעריכים כי הנזק מהשיטפונות עלול להגיע לכדי 2.25 מיליארד דולרים, והוא עלול להאמיר עוד יותר, שכן עד יום ראשון צפויה כמות נוספת של גשם. מומחים אומרים כי בנייה מסוכנת, צנרת לקויה וערמות של אשפה תרמו לממדי האסון. "צ'נאי מצחינה, מדהים לראות איך היא קרסה ב-48 השעות האחרונות", אמר אנאנד ראגהאב, פרופסור מאוניברסיטת מדרס (שמה הקודם של צ'נאי).
אתמול ערך ראש הממשלה נרנדרה מודי סיור מוסק בשמי אזור האסון ובשיחה עם כתבים התחייב לסיוע של כ-150 מיליון דולרים שיוקצו לטובת פעולות שיקום. "הממשלה תעמוד לצד אנשי טמיל נאדו בשעת צרתם", אמר מודי, שייחס את אירוע הגשם הקיצוני לשינויי האקלים, ימים אחרי שהשתתף בפתיחת ועידת האקלים של האו"ם בפריז.

''מדהים לראות איך העיר קרסה ב-48 שעות''. צ'נאי מוצפת.
צילום: AP
באופן שוודאי לא צפה מראש, נקלע מודי למיני-סערה ברשתות החברתיות לאחר שלשכת העיתונות הממשלתית פרסמה את תמונתו במסוק מעל העיר, אחרי שככל הנראה עברה עיבוד. בתמונה שפרסמה הלשכה באתר האינטרנט שלה נראה מודי מביט מבעד לחלון שממנו נשקף נוף בהיר של האזור מוכה האסון. תמונה דומה פורסמה בחשבון הטוויטר הפרטי של ראש הממשלה ההודי, אך זו המקורית – שבה הנוף מהחלון מטושטש ולא ברור. ברשתות החברתיות מיהרו להאשים את לשכת העיתונות הממשלתית בסילוף התמונה המקורית.

''לא יסבול סילוף של העובדות''. ראש ממשלת הודו נרנדרה מודי.
צילום: EPA
פקיד ממשל בכיר אמר כי במשרד ראש הממשלה נדהמו לראות את העיוות שנעשה בתמונה. לדבריו, גורמים מלשכת העיתונות הממשלתית זומנו לשימוע כדי לחדד בפניהם את החוקים והתקנות. "לא נרשה לאף אחד לסלף את העובדות", אמר הבוקר (יום ו') גורם אחר בלשכתו של מודי. "ראש הממשלה לא יסבול זאת". ראש לשכתה עיתונות הממשלתית סירב להגיב על כך.
גולשים שונים ניצלו את התקרית האינטרנטית המביכה כדי להשתעשע על חשבונו של ראש הממשלה. אחד מהם פרסם תמונה של מודי במסוק, שבה הוא נראה מביט מהחלל בכדור הארץ דרך החלון.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg