ישראל תדרוש מידידותיה: נאמנות בהצבעות בינלאומיות
במהלך תדרוך כתבים בועידת האקלים העולמית, אמר רה"מ כי ישראל תדרוש מהמדינות שמעוניינות בקרבתה לשנות לטובה את דפוס הצבעתן במוסדות בינלאומיים: "המעמד של ישראל בעולם מאוד גבוה. ההצבעה צריכה להיות תואמת את ההתבטאות"
ישראל עומדת לדרוש לראשונה מידידותיה בעולם לשנות את דפוס הצבעתן במוסדות בינלאומיים, כחלק ממרכיבי הקשר בין המדינות - כך מסר היום (יום ב') ראש הממשלה בנימין נתניהו, בעיצומו של מרתון פגישות שהוא מקיים בצדי ועידת האקלים העולמית בלה בורז'ה שליד פריז.עוד כותרות ב-nrg:
- ועידת האקלים בפריז: נתניהו ואבו מאזן לחצו ידיים
- במקום מרצה: נציג שוברים שתיקה העביר שיעור
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
בתדרוך לעיתונאים הנילווים אליו, מנה נתניהו את עשרות השיחות שהיו לו במהלך היום עם מנהיגים מכל העולם. "מאסיה, מאפריקה, מאירופה וגם מהעולם הערבי. להרבה מאוד מדינות יש ביקוש עצום לידע ולניסיון הישראליים באינטרסים חיוניים להן: מודיעין, טכנולוגיה, סייבר מים ועוד. שמה של ישראל הולך לפניה בתחומים האלה ובתחומים אחרים. הידע הניסיון והמיקום שלנו מאוד מוערכים בעולם", אמר נתניהו.

ישראל תדרוש נאמנות. אובמה, קרי ונתניהו בפגישה ספונטנית בועידת האקלים
בתשובה לשאלת nrg בנוגע לתחזיות של פרשנים ופוליטיקאים שונים לפיהם ישראל סובלת מבידוד מדיני, השיב נתניהו כי " זה לא משתקף בשיח הציבורי בארץ אבל אין דבר רחוק יותר מן האמת". נתניהו אף הוסיף כי "ההיפך הוא הנכון. המעמד של ישראל מאוד גבוה. המדינות המובילות באירופה – רובן רוצות להיפגש אתנו. גם ראשי הממשלות של אירלנד ואיסלנד (מדינות שיחסן לישראל שלילי, א"כ) פנו אלי. כאילו ישראל מבודדת או מרוחקת שלא רוצים בקרבתה".
על פי הניתוח של ראש הממשלה, המוקדים הבעייתיים לישראל בזירה הבינלאומית, הם גופים בינלאומיים כמו האו"ם והאיחוד האירופי. "אלה מוסדות שחיים בפני עצמם", אמר. "איני מסתיר את המחלוקת עם האיחוד האירופי ובשיחה הקצרה שהייתה לי עם שרת החוץ מוגריני גם אמרתי אותה. אני חושב שהיא לא מעוניינת בעימות, אבל הבירוקרטיה של האיחוד בבריסל היא דבר שחי בפני עצמו. המדינות, עימן יש לנו קשרים טובים, כבר לא משפיעות שם".

''המדינות המובילות רוצות להיפגש איתנו''. נתניהו עם ראש ממשלת קנדה, היום בועידת האקלים
צילום: עמוס בן גרשום / לעמ
כעת, הסביר נתניהו, על רקע המצב המשופר, ידרוש מאותן מדינות לשנות לטובה את דפוס הצבעתן במוסדות הבינלאומיים. "כמעט בכל הפגישות אני מעלה את הפער שבין הדרך שבה הם מצביעים, לבין ההתנהלות (הבילטרלית) ואומר 'הגיע הזמן שזה יבוא לידי ביטוי גם בדרך שזה בא לידי ביטוי בזירה הבינלאומית".
ראש הממשלה הוסיף כי התהליך הזה ימשך מספר שנים ויתכן שגם יגבה מחירים מסוימים "אך זה דבר שתשמעו אותו יותר ויותר והוא יקרה בגלל אינטרסים חיוניים של המדינות האלה. ההצבעה צריכה להיות תואמת את ההתבטאות", דברי נתניהו.
רה"מ נתניהו בועידת האקלים בפריז (קרדיט: לע"מ):
בתוך כך, גורם בפמליית ראש הממשלה גילה כי יוון, שהייתה מדינה קשה לישראל באיחוד האירופי, הודיעה לישראל כי לא תסמן את מוצרי ההתנחלויות בתחומה. שר החוץ היווני שיגר בשבוע שעבר מכתב לנתניהו והודיע לו על המהלך. במקביל, ראש ממשלת יוון ביקש מנתניהו להקים במדינתו כפר טכנולוגי בסיוע ישראל.
בנוגע לפגישה עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין מסר נתניהו כי הפגישה שנערכה בין שני המנהיגים הייתה חיובית ומפורטת מאוד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg