זועבי בטקס לזכר ליל הבדולח: ישראל - כמו גרמניה הנאצית
חברת הכנסת נשאה דברים בטקס באמסטרדם וניצלה את הבמה להשתלח במדינת ישראל: גם בישראל התקבלו עשרות רבות של חוקים גזעניים ואנטי-דמוקרטיים". על הקמת המדינה: "85% מבני עמי נשלחו כחלק מתוכנית קולוניאלית של טיהור אתני"
ח"כ חנין זועבי (הרשימה המשותפת) השתתפה אתמול (יום א') בטקס באמסטרדם לציון 77 שנים לליל הבדולח. זועבי ניצלה את הבמה להשתלח במדינת ישראל והשוותה בין המצב בגרמניה הנאצית לבין המצב בישראל, ובחרה להתעלם מגל הטרור הנוכחי הנמשך שבועות ארוכים.עוד כותרות ב-nrg:
מת שוטר מג"ב שנפצע אנושות בפיגוע בצומת חלחול
'ישראל העבירה מידע על התרסקות המטוס הרוסי'
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"קדם לליל הבדולח תהליך ממושך של צעדים הולכים ומחמירים נגד היהודים", פתחה זועבי. "הדמוקרטיה הוגבלה יותר ויותר, צעד אחר צעד. רבים אולי לא הסכימו עם כל צעד, אך הם שתקו והתרגלו עד שהמצב הפך לנורמה מקובלת. בדומה לגרמניה, גם בישראל התקבלו עשרות רבות של חוקים גזעניים ואנטי-דמוקרטיים. ובדומה לגרמנים, יש ישראלים רבים שאינם מסכימים עם חוקים אלה. ובדומה לגרמניה בשנות ה-30, רבים פשוט שותקים אל מול חוקים אלה. עד שחוקים אלה הופכים לנורמה מקובלת. אך השותק מול מעשים גזעניים, הופך לשותף להם. וחמור מכך: כאשר מגדירים את הביקורת על חוקים ומעשים גזעניים ואנטי-דמוקרטיים הסתה, גורמים להשתקת אותו קול הביקורתי". היא קבעה כי "מול גזענות, נישול וכיבוש אסור לשתוק".
בהמשך דבריה טענה זועבי כי יש להעמיד את ישראל לדין בבית הדין הבינלאומי. "מאבק לגיטימי במסגרת הדין הבינלאומי מחויב אל מול מעשי הגזל, הניצול והכיבוש", היא אמרה. "אל מול רצח משפחת דוואבשה, אל מול מעשי הריסת מסגדים ושריפת כנסיות. במה הצתת בית הספר הדו-לשוני בירושלים שונה משריפת בית ספר יהודי בגרמניה?", היא שאלה. "מי ששותק, הופך למעשה למשתף פעולה. רק קול ברור וחזק יכול לעצור את התהליך הקשה, המסוכן והמפחיד. מדד הדמוקרטיה המתפרסם כל שנה צריך להפחיד ולהטריד אותנו".
זועבי מתחה ביקורת חריפה נגד ראש הממשלה בנימין נתניהו וראש עיריית ירושלים ניר ברקת על קריאתו לאזרחים לשאת נשק אישי, וכן נגד ח"כ אביגדור ליברמן על התבטאותו בנוגע לשימוש בגרזן. "האין בכך קריאה ישירה לאלימות? להפיכת האלימות לנורמה? אסור לשתוק מול קריאות אלה. זהו הלקח המרכזי של ליל הבדולח. ואסור לשתוק את קולות המחאה, אם ברחוב ואם בפייסבוק".

''נדרשת להתקיים במערכת פוליטית ומשפטית לא דמוקרטית וגזענית''. זועבי בכנסת, בשבוע שעבר.
צילום: אורן בן חקון
חברת הכנסת המשיכה והאשימה כי 85% מבני עמה נשלחו מישראל ב-1948 "כחלק מתוכנית קולוניאלית של טיהור אתני" והלינה על מדינת ישראל: "במקום להכיר בחוסר הצדק ההיסטורי הקיצוני ולהקים מדינה המבוססת על שוויון, צדק, דמוקרטיה וכבוד לאדם באשר הוא, אנו חיים במדינה שביססה את עצמה על פריבילגיות לאוכלוסייה היהודית בלבד: מעשה המשקף בבירור את אי-ההבנה של הטרגדיה הנוראית אותה חווה העם היהודי.
"הלקח אותו יש ללמוד מהדיכוי, הרדיפה, הגירוש והרצח של יהדות אירופה הוא לא מתן פריבילגיות לאוכלוסייתה היהודית של ישראל, אלא לחיי שוויון", היא הוסיפה. "לא ניתן להתנגד לפשיזם נגד קבוצה אחת על ידי התנהלות גזענית כלפי קבוצה אחרת. להיפך – מול גזענות יש לדרוש שוויון, דמוקרטיה וצדק לכול".
לסיכום, זועבי מתחה ביקורת קשה על הרשויות בישראל, גם על זו המחוקקת שהיא מהווה חלק ממנה. "אני נדרשת להתקיים במערכת פוליטית ומשפטית לא דמוקרטית וגזענית, מבוססת על פריבילגיות לאזרחים יהודים בלבד, תוך שכחה שלא אני באתי לכאן, הם אלה שהגיעו לכאן. ומדינת ישראל עשתה צעד נוסף: היא כבשה את עמי בגדה המערבית, בעזה ובמזרח ירושלים, ואף תוך ביצוע פשעי מלחמה, הפקעת אדמות, בניית התנחלויות, חשיפת האנשים לאלימותם של מתנחלים רבים, הטלת סגר, מניעת זכויות בסיסיות, כבוד וחופש".
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg