ערי הצפון יוצאות לשביתה "עד להודעה חדשה"

ההחלטה של ועדת הכספים לבטל את הטבות המס לחלק מערי הצפון, הובילה להחלטה כוללת להשבית את הלימודים במוסדות החינוך. ראש עריית מעלות תרשיחא: "חרפה שלא זכורה לנו ממאבקים קודמים"

יאיר קראוס | 31/10/2015 22:14
תגיות: שביתה,הטבות מס, צפון, עכו,מעלות תרשיחא
מעלים הילוך: על רקע החלטת ביטול הטבות המס על ידי המדינה, נהריה, עכו, מעלות תרשיחא וכפר ורדים יפתחו מחר (א') בשביתה נוספת של מוסדות החינוך וקבלת הקהל עד להודעה חדשה. המחאה תחריף החל מיום שני וצפויות באותו היום שלוש הפגנות גדולות: בצומת נהריה, בצומת עין המפרץ ומול הכנסת בירושלים.

שלמה בוחבוט, ראש עיריית מעלות תרשיחא ויו"ר מטה המאבק, אמר הערב כי "במשך כל שנות כהונתי כראש העיר וגם כיו"ר השלטון המקומי לא נתקלתי בכזו אטימות וזלזול, שהמשתמע ממנה היא שמאה אלף תושבי ערים עם משימה לאומית ליישוב הגליל לא מעניינים אף אחד".

עוד כותרות ב-nrg:
משפחת הנקין מבקשת סיוע במימון גידול הילדים
אבו מאזן: "ישראל וחמאס החלו בשיחות ישירות"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
nrg ניוזלטר דיוור יומי
 
הוא הוסיף כי "זו בושה וחרפה שלא זכורה לנו גם ממאבקים קודמים, שאף נציג שלטון, במיוחד ח"כ גפני, לא מנהל עמנו דיאלוג. חשוב להדגיש שאין כאן בקשה לתקציבים עבור הרשויות המקומיות, ומה שעומד על הפרק הוא גורל ההתיישבות בגליל המערבי".
 
צילום: מישל דוט קום
ראשי רשויות מהצפון בהכרזת השביתה הקודמת, לפני ארבעה ימים צילום: מישל דוט קום

לדברי בוחבוט, "החלמאות שוברת שיאים כאשר אנו שמים את השקעות המדינה בהיקף של למעלה מ-600 מיליון שקלים בתשתיות ובשכונות מגורים, שירדו לטמיון". לטענתו, מתוך כמיליארד ש"ח שהמדינה מקציבה להטבות מס, האזור זקוק ל- 35 מיליון ש"ח בכדי לעודד את ההתיישבות בו. 

ההשקעות המדינה בפיתוח בוצעו מתוך תקווה שדרך שיווקי דירות, השקעה זו תוחזר למדינה באמצעות תשלום הוצאות פיתוח על ידי הקבלנים. במצב הזה המדינה עלולה לאבד את סכום ההשקעה האדיר, שכן בעקבות קיצוץ הטבות המס לא תהיה היתכנות לשיווק ולקליטת תושבים חדשים.
לשכת ח"כ גפני: לא נשנה את ההחלטה

לא כל התושבים מקבלים בהבנה את השבתת מערכות החינוך. אלחנן, תושב מעלות תרשיחא טען כי "על פי נתוני הלמ"ס, השכר הממוצע במעלות תרשיחא הוא כ-7,500 ש"ח. ביטול ההטבות המדוברות יפגע באנשים המשתכרים בסכום של 11,000 ש"ח ומעלה. השבתת בתי הספר, שאני מניח שחלק מהורי התלמידים מכניסים בממוצע 7,500, היא פגיעה ישירה בחלשים כדי למנוע פגיעה בחזקים".

אילנה, גם היא ממעלות תרשיחא, התלוננה כי "לא כל התושבים עובדי רשויות. רוב התושבים מתפרנסים מעסקים פרטיים והם לא שובתים. זה לא מעניין אותם שאין גן או בית ספר. הימים הללו לא ישולמו וזו פגיעה ישרה בתושבים. אני לא יודעת מה אעשה עם הילד מחר".
 

צילום: שלמה שרביט
''מוכרים את הצפון''. מחאת התושבים צילום: שלמה שרביט

עם צאת השבת התקיימה בנהריה ישיבה של ראש העירייה עם הנהגת ההורים המקומית, שגם אם לא תמכה בהשבתה של מערכת החינוך, אך הסכימה לעת עתה להצטרף למאבק. גדי כהן, יו"ר הנהגת ההורים, אמר לאחר  הישיבה כי "אנו שמחים מאוד להיות חלק מפורום המאבק. השבתת מערכת החינוך היא פגיעה קשה בהורים אבל אנחנו מודעים שזה למען מטרה טובה".

בלשכתו של ח"כ משה גפני מבהירים כי הוא לא מתכוון לשנות את מפת הטבות המס, וגם לא יעלה את המפה החדשה להצבעה בישיבת ועדת הכספים הקרובה ביום שני. לדברי גורם ממשרדו, גפני טוען כי הוא היחיד שהיה מוכן להתמודד מול הסדרת הנושא לאחר דרישת בג"צ, ובמידה ותערמנה בעיות, הוא יניח את ידיו מהנושא ויחזיר אותו להחלטת בית המשפט העליון, שצפוי לבטל את הטבות המס בכל הארץ.

המפה החדשה כוללת 407 יישובים לעומת 187 היישובים הזכאים כיום להטבות מאזור הנגב, הגליל ובקעת הירדן, כאשר כפר ורדים הינו היישוב היחיד אשר הוצא ממפת ההטבות. המפה מרחיבה אומנם את מספר היישובים המקבלים את ההטבה, אך גובהה של ההטבה עצמה ירד באופן משמעותי. הסכום הנוכחי של הטבות המס עומד על 850 מיליון שקלים לשנה, כאשר ההטבה הממוצעת לתושב לשנה עומדת על סך של 14,600 שקלים.

הטבות המס מוענקות מזה עשרות שנים ליישובים שונים ברחבי הארץ ללא כללים ברורים, באמצעות סעיף 11 לפקודת מס ההכנסה. מאז 2002 התקבלו בבג"ץ מספר עתירות לפיהן אותן הטבות מס ניתנות באופן מפלה ובלתי חוקתי.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...