הדגל הפלסטיני הונף במטה האו"ם בניו יורק

בטקס חגיגי בהשתתפות אבו מאזן ומזכ"ל האו"ם באן קי-מון הונף לראשונה הדגל הפלסטיני, במהלך שאושר החודש ברוב קולות באו"ם. יו"ר הרשות: "הניפו את דגל הפלסטינים גבוה מאוד - הוא הסמל של זהותנו"

סוכנויות הידיעות | 30/9/2015 19:58
תגיות: אבו מאזן,הרשות הפלסטינית,האו"ם
הדגל הפלסטיני הונף הערב (יום ד') לראשונה במטה האו"ם בניו יורק בטקס חגיגי. במרכז הטקס עמדו יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן ומזכ"ל האו"ם באן קי-מון, והוא התקיים זמן קצר אחרי נאומו התקיף של אבו מאזן בפני העצרת הכללית, שבו הודיע כי הרשות אינה מחויבת עוד להסכמים עם ישראל.

עוד כותרות ב-nrg:
מוסקבה לוושינגטון: צאו מהמרחב האווירי של סוריה
"רכב פלסטיני שיוביל מוצרי התנחלויות – יישרף"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

הנפת הדגל הפלסטיני באו"ם (צילום: רויטרס)
 


"ברגע ההיסטורי הזה אני אומר לבני עמי בכל מקום שהם: הניפו את דגל הפלסטינים גבוה מאוד, כי הוא הסמל של זהותנו", אמר אבו מאזן לנוכחים. "זהו יום של גאווה", הוא הוסיף.
 
צילום: איי.פי
''יום של גאווה''. הדגל הפלסטיני לאחר הנפתו במטה האו''ם, הערב. צילום: איי.פי

בסוף אוגוסט הגישו נציגי הרשות באו"ם בקשה רשמית להניף במטה האו"ם את דגליהן של מדינות משקיפות, לצד אלה של המדינות החברות. הבקשה כללה התייחסות נקודתית לפלסטין ולוותיקן, והיא באה לכאורה לקראת ביקורו של האפיפיור פרנציסקוס בעצרת האו"ם. הוותיקן מצדו התנער מהבקשה הפלסטינית, וכתב במסמך שהופץ בקרב גורמים רשמיים באו"ם כי "הכס הקדוש אינו מתכוון לתת חסות להצעה".

לפני כשלושה שבועות הצביעה העצרת הכללית בעד הנפת הדגל הפלסטיני ודגל הוותיקן לצד הדגלים של המדינות החברות בארגון. תמכו בהחלטה 119 מדינות, 45 נמנעו ושמונה התנגדו, בהן ישראל, ארצות הברית ואוסטרליה. הן וושינגטון והן ירושלים הסבירו את התנגדותן בכך שמדובר במחווה סמלית בלבד שלא תורמת דבר לקידום תהליך השלום.

אבו מאזן התייחס להנפת הדגל במאמר דעה שפרסם אתמול באתר החדשות האמריקאי "האפינגטון פוסט", שבו הגדיר את האירוע "שעת התקווה שלנו". במאמר הדעה הפציר המנהיג הפלסטיני בן ה-80 בקהילה הבינלאומית "לנצל את הרגע" של הנפת הדגל ולהציג תוכנית ברורה לסיום הכיבוש הישראלי, לשמירה על זכויות האדם ולהשגת צדק.

"הגיע הזמן להשיג סוף-סוף את עצמאותה של מדינת פלסטין ולפתור בדרכי שלום את העימות הפלסטיני-ישראלי", הוא כתב. יו"ר הרשות קרא לתהליך שלום רב-צדדי כמו זה שהיה בבלקן, והבהיר כי הפלסטינים אינם יכולים לשאת ולתת ישירות מול ישראל, ש"מפגינה בוז לזכויות ולקיום" של העם הפלסטיני.  
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

המומלצים

עוד ב''אמריקה''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

פייסבוק