נמלטים

צפון קוריאה: "ארה"ב אחראית למשבר הפליטים"

דובר מטעם משרד החוץ של הדיקטטורה טען כי "אימפריית הרשע" האמריקאית היא שאשמה במשבר. לדבריו, העלייה בכמות המהגרים היא תוצאה של החלטת ארה"ב לפתוח במלחמות במדינות מוסלמיות

סוכנויות הידיעות | 24/9/2015 8:36
תגיות: נמלטים לאירופה, צפון קוריאה, משבר ההגירה
צפון קוריאה התייחסה הבוקר (יום ה') למשבר ההגירה באירופה, וטענה כי "אימפריית הפשע" של ארה"ב אחראית לפריצתו. דובר משרד החוץ של הדיקטטורה המסוגרת אף דחה הביקורת ה"לא סובלנית" של המערב בנוגע להפרת זכויות האדם במדינה, והאשים בכך את וושינגטון.

עוד כותרות ב-nrg:
- הערוץ האמריקאי שהציג טלאי צהוב: "נכשלנו"
- "תהנה בעבודה": כך נוקמים בבעל בוגד
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

"ארה"ב היא אימפריית פשע שמבצעת כל מיני סוגים של הפרות זכויות אדם", אמר הדובר במסגרת הצהרה שנערכה על ידי סוכנות הידיעות הרשמית של המדינה.
 
צילום: איי.אף.פי
''תירוצים של מלחמה בטרור''. מהגרים בגבול קרואטיה-סלובניה צילום: איי.אף.פי

בהמשך התייחס הדובר למצוקתם של מאות אלפי המהגרים שנמלטו מאזורי הלחימה בסוריה ואפגניסטן ומחפשים מקלט במדינות אירופה. "זו ארצות הברית שגרמה למשבר הפליטים החמור שסוחף את כל אירופה", אמר.

"כשארה"ב החלה להילחם בפאגניסטן, עיראק, לוב, סוריה וחלקים אחרים של העולם תחת תירוצים של 'מלחמה בטרור' וביסוס 'דמוקרטיות'", הייתה עלייה חדה בכמות הפליטים".
 
צילום: EPA
''ארה''ב אשמה''. פליטים מוחים מול המעבר החסום מהונגריה לסרביה צילום: EPA

הדובר לא הסתפק במתיחת ביקורת על ארה"ב והוסיף כי צפון קוריאה, בניגוד ל"מעצמת הרשע", הייתה "עריסה של חיים מאושרים". ההצהרה ניתנה בתגובה לדיון שנערך לאחרונה במועצת זכויות האדם של האו"ם, בנוגע להפרת זכויות בצפון קוריאה.

במסגרת דו"ח שפורסם בשנה שעברה, האשימה וועדה מיוחדת של האו"ם את צפון קוריאה בביצוע הפרות של זכויות אדם "שאין לה אח ורע בעולם העכשווי".
 
צילום: AP
מהגר מחזיק את בנו מול השוטרים בגבול הונגריה וסרביה צילום: AP

בשבוע שעבר אישרו ברוב קולות שרי הפנים של האיחוד האירופי את תוכנית המכסות ליישובם מחדש של 120 אלף הפליטים והמהגרים הנמצאים ב"מדינות החזית" יוון, איטליה והונגריה.

אירופה שסועה באשר לפתרון למשבר המחריף בכלל, ובנוגע לתוכנית המכסות בפרט. בעוד המדינות במערב היבשת, ובראשן גרמניה וצרפת, דוחפות ליישום התוכנית, המדינות במזרח היבשת – צ'כיה, סלובקיה, הונגריה ורומניה – התנגדו לה.
nrg ניוזלטר דיוור יומי


היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''חדשות חוץ''

כותרות קודמות
כותרות נוספות

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק