
ארדן נגד שופט מחוזי: "ענישה קלה לזורקי בקת"ב"
בביקורת חסרת תקדים נגד המערכת המשפטית, קרא השר לביטחון פנים לפרקליטות לערר באופן מיידי על גזר דין שניתן לזורקי בקבוקי תבערה. "מי שמנסה לשרוף רכב על יושביו, צריך לדעת שהוא ישלם מחיר גדול ויישב שנים רבות בכלא"
השר לביטחון פנים, גלעד ארדן, תקף היום (ב') בחריפות את גזר הדין של בית המשפט המחוזי, וטען כי העונשים שהטיל על זורקי בקבוקי תבערה קלים מדי. בנוסף קרא ארדן לפרקליטות להגיש בדחיפות ערר על גזר הדין לבית המשפט העליון. התגובה החריגה מגיעה על רק ההידרדרות הביטחונית בירושלים וביהודה ושומרון ולנוכח סירובו של היועץ המשפטי לממשלה לאשר שינוי בנהלי הפתיחה באש.עוד כותרות ב-nrg:
"איראן מנסה לבנות חזית טרור נגדנו בגולן"
סערה בבריטניה: "קמרון ביצע מעשה מיני ביזארי"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
''לא יכול להיות שמחבלים שהציתו בית כנסת בגבעה הצרפתית בירושלים ויידו במקרים שונים בקבוקי תבערה לעבר כלי רכב, תחנת דלק, בסיס צה''ל עופרית וחניון הדסה הר הצופים בירושלים, יקבלו עונשים קלים שנעים בין שנתיים לחמש וחצי שנות מאסר", אמר ארדן בתגובה לגזר הדין שניתן היום על ידי שופט בית המשפט המחוזי, אריה רומנוב.

ארדן הוסיף כי מדובר בהחלטה תמוהה בהשוואה לגזרי דין שניתנו על עבירות פליליות כמו גניבה. "מי שמבצע פשעים חמורים כאלה ומנסה לשרוף רכב על יושביו, צריך לדעת שהוא ישלם מחיר גדול ויישב שנים רבות בכלא".
רק אתמול פורסם כי הצוות המשפטי בלשכת היועץ המשפטי לממשלה, יהודה ויינשטיין, אמר לראש הממשלה בנימין נתניהו, כי אין לשנות את נוהלי הפתיחה באש חיה, וכי על כוחות הביטחון להסתפק באישור שניתן לשימוש ברובה רוגר 0.22 - נשק אל-הרג הנמצא בשימוש הצבא ומשמש לפיזור הפרות סדר. עם זאת, לאור בקשתו החוזרת של ראש הממשלה, מסר היועמ"ש כי בחינת הנהלים תימשך.
מוקדם יותר אתמול התייחס נתניהו בישיבת הממשלה השבועית בביקורת למגבלות המשפטיות שהציגו הנציגים המשפטיים, אשר עשויות למנוע את החמרת הענישה נגד מתפרעים. "עם כל ההערכה לבית המשפט, זו זכותנו וחובתנו לקבוע את הנורמה הזאת, כפי שעשינו ביחס לעבירות מין, אנחנו נקבע עונשי מינימום למיידי אבנים וזורקי בקבוקים", אמר נתניהו.
מלשכת נתניהו נמסר כי במהלך הדיון הנחה ראש הממשלה את הגורמים המשפטיים לבחון מחדש את נוהלי הפתיחה באש הקיימים כיום. זאת כדי "להתאימם למציאות בשטח, כך שהמשטרה תוכל למנוע טרור ולהרתיע".
דבריו של ארדן התייחסו להחלטתו של השופט רומנוב, שגזר על 4 נאשמים בזריקת בקבוקי תבערה עונשים הנעים בין שתי שנות מאסר לחמש וחצי שנים.
לפי המתואר בכתב האישום, במהלך חודש אוקטובר 2013, יידו הנאשמים ביחד עם מעורב נוסף שהינו קטין, אבנים ובקבוקי תבערה לעבר מטרות שנתפסו בעיניהם כ"מטרות ישראליות ויהודיות", כגון: כלי רכב של כוחות הביטחון הנכנסים לשכונת עיסוויה, מקום מגורי הנאשמים, הבסיס הצבאי "עופרית" הנמצא בסמוך לכפר עיסוויה, כלי רכב החונים בחניון האוניברסיטה העברית בהר הצופים וכן מטרות שונות בשכונת הגבעה הצרפתית.
בעקבות מעשיהם, הורשעו הנאשמים במספר עבירות: ייצור נשק, נשיאת נשק, חבלה בכוונה מחמירה והצתה, חבלה לרכב במזיד, וניסיון לתקיפת שוטר בנסיבות מחמירות.
בשלב הטיעונים לעונש, בו עותרים הצדדים להחמרה או הקלה בגזר דינם של הנאשמים, הדגישה נציגת הפרקליטות את הפגיעה החמורה בערכים המוגנים של שמירה על חיי אדם וביטחון הציבור, את פוטנציאל הנזק הגדול העלול להיגרם כתוצאה מהשלכת בקבוק תבערה לעבר אדם, את התכנון שקדם לביצוע המעשים ואת הקלות שבהכנת בקבוק תעברה שהוא כלי נשק לכל דבר.
בנוסף טענה נציגת הפרקליטות, כי למרות גילם הצעיר של הנאשמים, יש להחמיר בענישה משום ש"עבירות מסוג זה מבוצעות פעמים רבות בידי קטינים וצעירים". מנגד, ציינו סנגורי הנאשמים בין היתר את התנאים הסוציו-אקונומיים שבהם מתגוררים הנאשמים, ואת האפליה לה זכו מרשויות המדינה שגרמה, לטענתם ל"תחושות של קיפוח, עלבון והשפלה".
בגזר דינו, קבע השופט רומנוב, כי תחושות הקיפוח של הנאשמים אינן יכולות להצדיק את מעשיהם, וציין את כמות מקרי יידוי האבנים הרבה בהם השתתפו. יחד עם זאת, לאור תקדימים משפטיים קודמים ולאחר שקבע כי יש לגזור את דינם של הנאשמים ביחס לכלל המקרים, ולא ביחס לכל מקרה בנפרד, קבע רומנוב את העונשים, שספגו ביקורת מארדן.