אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה
שחקנים משמעותיים באינטרנט הישראלי חברו לקמפיין הסברה משותף למיתון השיח האלים ברשת. 45% מהנשאלים בסקר חדש ענו כי היו נמנעים מלכתוב או לשתף תוכן פוגעני אילו היו עוצרים לחשוב עשר שניות לפני שליחתו
"אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה": השחקנים המשמעותיים באינטרנט הישראלי חברו לקמפיין הסברה משותף בהובלת איגוד האינטרנט הישראלי למיתון השיח האלים ברשת.עוד כותרות ב-nrg:
בית המשפט קבע: שמונה שנות מאסר לערן מלכה
תכנית משרד החוץ למאבק בסימון מוצרים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
עו"ד יורם הכהן, מנכ"ל איגוד האינטרנט הישראלי מבקש "לחשוב פעמיים לפני העלאת תגובה שעשויה לפגוע, בואו נמתן את האלימות ונתחיל שנה עם שיח מכבד".
הקמפיין קורא לשיח מכבד ולהימנעות מהסתה במרחב הדיגיטלי תחת הסיסמא: "אף אחד עוד לא הצטער על טוקבק שהוא לא העלה - פותחים שנה מכבדת ברשת". מועד העלייה לאוויר אינו מקרי, והקמפיין יתפרסם ברשת במשך כל עשרת ימי התשובה – מערב ראש השנה ועד למוצאי יום כיפור. מלבד nrg, למשימת ההסברה נרתמו שחקנים המשמעותיים באינטרנט הישראלי כמו: Facebook, Google, YNET, The Marker, ביזפורטל, גלובס, הארץ, וואלה!NEWS, ישראל היום, כלכליסט, מאקו, נענע 10 ותפוז אנשים.

77% היו מוחקים מסרים פוגעניים שכתבו. טוקבקים
צילום: צילום מסך
הקלקה על הפרסום שיעלה באתרים תפנה את הגולש לדף נחיתה ייעודי, אשר ירחיב על הצורך ועל האופן שבו ניתן להתמודד עם האלימות וההסתה ברשת. מטרת היוזמה היא צמצום האלימות בזירה הדיגיטאלית, תוך שימת דגש על הקריאה למתן את השיח המתלהם בתגובות ברשת.
הבסיס ליוזמה הוא סקר שערך איגוד האינטרנט הישראלי לפני מספר חודשים, בו השיבו 45% מהנשאלים כי היו נמנעים מלכתוב או לשתף תוכן פוגעני אילו היו עוצרים לחשוב עשר שניות לפני השליחה. 77% מהנשאלים שדיווחו על כתיבת מסר פוגע, ענו שהיו מנצלים הזדמנות, אם הייתה ניתנת להם, כדי למחוק דברים פוגעים שכתבו. בעקבות נתונים אלו סבורים כי באמצעות הסברה והתאמות בשיטת הטוקבקים, ניתן להוביל לשינוי משמעותי בשיח במרחב הדיגיטלי.
"ימים אלו של עשרת ימי התשובה, מעניקים לכל אחד מאתנו הזדמנות לאמץ קוד התנהגות במרחב הדיגיטלי אשר יחסוך לנו בקשת סליחה ביום כיפור", אמר הכהן, "הקמפיין הזה הוא צעד משמעותי למאבק בתופעה של אלימות ברשת, והנכונות המשותפת של אתרים ישראליים מעידה על הצורך להתמודד עם בעיה חברתית רחבת היקף ובצורך לעקור אותה מהשורש. ביכולת של כל אחד ואחת מאתנו להפוך את המרחב הדיגיטלי לטוב יותר על ידי לקיחת אחריות, והימנעות משיתוף והשתתפות באלימות ברשת".
איגוד האינטרנט הישראלי מפעיל כשירות לציבור את המרכז לאינטרנט בטוח. לצד פעילות הסברה ישנו קו תמיכה לפגיעות ברשת. לצד הפעלת הקו נעשית גם פעילות של הרצאות והדרכה בנושא גלישה בטוחה בארגונים ובמקומות עבודה, ובקרב הורים, מחנכים ובני נוער. המרכז מוכר כגורם למאבק באלימות ברשת ופועל להסרה מהירה של תכנים פוגעניים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg