בעיית הפליטים: הונגריה חוסמת את הגבולות
הגבול של הונגריה עם סרביה משמש כתחנת מעבר לאלפי פליטים הנכנסים לאיחוד האירופי, ולמרות אי שביעות רצונה של בריסל, הונגריה ממשיכה בהקמת גדר חדשה. בגרמניה הפגינו בעד קבלת המפגינים לאחר סדרה של הפגנות נגדם
משרד הביטחון ההונגרי הודיע במהלך השבת כי הונגריה סיימה להקים גדר הפרדה בינה לבין סרביה, שאינה חברה באיחוד האירופי, שמטרתה למנוע כניסת מהגרים. "יומיים לפני המועד האחרון של ה-31 באוגוסט החלק הראשון של סגירת הגבול הושלם", נאמר בהצהרה של המשרד.עוד כותרות ב-nrg:
- נער התחשמל ומת בנגב; צעיר טבע למוות ביו"ש
- הירש: "מנסים להכפיש אותי בכל דרך, אני לא אכנע"
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מחסום המורכב משלושה גלילי תיל דוקרני לאורך גבול של 175 ק"מ לא מצליח למנוע את כניסתם של המהגרים. הצבא ההונגרי מתכנן לבנות חומה בגובה ארבעה מטרים שמטרתה "לספק הגנה גם מפני חוצי גבול בלתי חוקיים". כ-1,000 שומרים הציבה הונגריה על מנת לשלוט בגבול ו-2,000 נוספים צפויים להצטרך אליהם מה-1 בספטמבר, על פי החלטת הממשלה.
קרדיט: רויטרס
הונגריה החברה באיחוד האירופי עצרה השנה יותר מ-140,000 מהגרים שהגיעו מכיוון סרביה, כאשר רק בשבוע האחרון חצו את הגבול כעשרת אלפים. רובם מעוניינים להמשיך הלאה לכיוון מדינות מערב אירופה כגון גרמניה ושבדיה.
מהגרים אלה, כמו רבים אחרים שעשו זאת לאחרונה, עברו מטורקיה ליוון דרך הים, הצפינו למקדוניה באוטובוס או ברגל, המשיכו ברכבת דרך סרביה, ואז צעדו את הקילומטרים האחרונים אל תוך הונגריה. נתיב זה מסוכן הרבה פחות מזה הימי – מחופי צפון אפריקה לחופי איטליה – שבו מוצאים את מותם מדי יום מבקשי מקלט המועמסים על סיפונן של סירות רעועות.

בבריסל מתחו ביקורת על הצהרתו של ראש הממשלה ההונגרי, ויקטור אורבן, ביוני האחרון על כוונתו לבנות את הגדר, אך מנגד ממשלת הונגריה תקפה בשבוע שעבר בחריפות את האיחוד האירופי, וטענה כי המדינות הוותיקות החברות בו "גונבות כסף" מהמדינות הצעירות, על רקע המשבר שהוגדר כ"חמור ביותר מאז מלחמת העולם השניה".
"האיחוד האירופי משתמש בקרנות להגנת הגבולות בצורה משפילה. המדינות הוותיקות לוקחות כסף מהחברות החדשות", כך צוטט יאנוס לזר, ראש לשכתו של ויקטור אורבן, ראש ממשלת הונגריה, בריאיון לעיתון היומי Magyar Hirlap.
משטרת הונגריה עיכבה ביום רביעי 1,302 מהגרים שחצו את גבולה הדרומי של המדינה מסרביה. אלהם הצטרפו 2,533 מהגרים שעוכבו שם ביום שלפני ו-2,093 ביום שלפני כן. ביום חמישי פיזרה משטרת הונגריה גז מדמיע לעבר כ-200 מבקשי מקלט, רובם מסוריה, עיראק ואפגניסטן, שהתקבצו ליד עיירת הגבול רוסקה.
לדברי המשטרה, אלה החלו להתפרע לאחר שאיבדו את סבלנותם במהלך תהליך הרישום בגבול. חלק מהמהגרים הם נשים וילדים וזחלו תחת הגדר, שאותה הרימו בעזרת מקל, שמיכות, שקי שינה ומעילים. כשניידת משטרה התקדמה לעברם, הם מיהרו לשדה הסמוך.
בהונגריה החתומה על אמנת שנגן, המאפשרת חופש תנועה בין אזרחי מדינות האיחוד האירופי, מאשימים חלק מהמדינות החברות בהתחמקות מהתמודדות מקיפה עם בעיית הפליטים. עשרות גופות של פליטים, חלקן במצב של ריקבון חלקי, נמצאו ביום חמישי במשאית שחנתה בשולי כביש מהיר במזרח אוסטריה. לוחית הרישוי של המשאית מקורה בהונגריה.
קרדיט: רויטרס
בולגריה שלחה כוחות צבא לגבול עם מקדוניה, שקלטה כמות חסרת תקדים של מהגרים בימים האחרונים. 25 חיילים ומספר כלי רכב משוריינים קלים יוצבו בארבע נקודות המעבר בין שתי המדינות, כך אמר גורם בכיר במשרד ההגנה בבולגריה, שהדגיש כי מספרם של החיילים המוצבים מקום עשוי לעלות בעתיד. בולגריה שלחה בעבר 1,000 חיילים לגבול המשותף שלה עם טורקיה, בכדי למנוע כניסת מהגרים, אולם כניסתם של אלפי מהגרים למקדוניה דרך יוון בשבועות האחרונים, גרמה לממשלה להתמקד בגבול אחר.
מנגד אלפי אנשים יצאו לרחובות דרזדן שבגרמניה במהלך השבת בהפגנה בה הם הודיעו כי הם מקבלים בברכה את המהגרים ומתנגדים לכל הפעלת אלימות נגדם. המפגינים החזיקו שלט ענק עליו נכתב "למנוע היום את הפוגרומים של מחר" ושרו "תגידו את זה בקול רם, תגידו את זה ברור, הפליטים מוזמנים להישאר". המשטרה המקומית אמרה כי כ-1,000 אנשים הצטרפו למחאה, שאורגנה על ידי 'הברית האנטי נאצית', בעוד המארגנים אמרו כי נכחו כ-5,000 איש.
קרדיט: רויטרס
דרזדן היא מעוז של התנועה האנטי איסלאמית, פגידה, שהפגנותיה משכו בתחילת השנה כ-25,000 איש. במדינת סקסוניה שבירתה היא דרזדן, התנהלו סדרה של הפגנות נגד מהגרים מה שהוביל את המשטרה לשלוח תגבורת למדינה.
היידינאו, עיר של כ-16,000 תושבים ליד דרזדן הפכה למוקד המאבק בקליטת המהגרים בגרמניה, שמספרם צפוי להגיע עד סוף השנה ל-800,000 איש. בסוף השבוע האחרון נפצעו מספר אנשים בעימותים בין המשטרה ומפגיני ימין קיצוני המתנגדים לפתיחתו של מרכז פליטים חדש בעיר. הקנצלרית, אנגלה מרקל, שביקרה במרכז במהלך השבוע שעבר, התקבלה בקריאות בוז ובקריאות "בוגדת".
מרקל אמרה בתגובה שתפגין אפס סובלנות לאלימות אנטי זרים "נתעבת". במידה רבה דעת הקהל בגרמניה תומכת בעמדתה של מרקל כאשר בסקר שפורסם במדינה אמרו רוב הגרמנים כי הכלכלה הגדולה באירופה מסוגלת לקלוט מבקשי מקלט.

גרמניה, הזוכה לתמיכתה של אוסטריה שכנתה, רוצה לכונן מנגנון חדש של מכסות לכניסת מהגרים, שיחייבו את כל מדינות האיחוד. ואולם, חלק מהמדינות באירופה מתנגדות לכך בתוקף, בין אם מסיבות אידיאולוגיות-עקרוניות ובין אם מסיבות כלכליות-תקציביות. האיחוד האירופי הציע לאחרונה להרכיב רשימה של "מדינות בטוחות", שמהגרים שיצאו מהן וניסו להגיע לאירופה יגורשו מהיבשת במהרה.
בחודש שעבר נשבר שיא חדש, כשכ-107,500 מהגרים ופליטים נכנסו למדינות האיחוד האירופי. בצהריים הודיעה סוכנות האו"ם לפליטים כי כמעט 200 אלף בני אדם נכנסו ליוון מאז ינואר. כ-110 אלף אחרים הגיעו לאיטליה, שבשנה שעברה נכנסו לשטחה 219 אלף.
שלשום הודיעה סוכנות הפליטים של האו"ם כי כ-3,000 בני אדם מדי יום צפויים לחצות את הגבול מיוון למקדוניה עד סוף השנה לפחות. המספר מתייחס לאלה העוברים בנתיב היבשתי, הכולל בדרך כלל מעבר מטורקיה ליוון, משם צפונה למקדוניה, סרביה, הונגריה ומשם למדינות העשירות יותר באיחוד, כמו גרמניה, שוודיה והולנד.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg