בגלל דאעש: ארה"ב בוחנת נסיגה מחצי האי סיני
סוכנות הידיעות AP דיווחה שהאמריקאים שוקלים להחזיר את חיילי צבא ארה"ב בשל ההידרדרות במצב הביטחוני בצפון חצי האי. במקביל נשקלת גם אפשרות של תגבור הכוחות המוצבים באזור
36 שנים אחרי הסכם השלום בין ישראל למצרים - הצבא האמריקאי בוחן את הוצאת כוחותיו מסיני: ממשל אובמה בוחן את הוצאת כוח שמירת השלום האמריקאי המוצב בסיני, בשל נוכחותם של ארגוני טרור המזוהים עם דאעש, כך נחשף היום (ד') בסוכנות הידיעות AP. לפי הדיווח, וושינגטון שוקלת במקביל אפשרות הפוכה, לפיה, כוחות צבא ארה"ב הנושאים עמם ציוד מועט בלבד, יתוגברו.עוד כותרות ב-nrg:
ארדואן הודיע סופית: טורקיה הולכת לבחירות
חמאס טוען: תפסנו דולפין שריגל עבור צה"ל בעזה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הכוחות האמריקאים מוצבים החצי האי סיני מאז הסכם השלום ההיסטורי שנחתם עם ישראל בשנת 1979. כיום נמצאים בסיני כ-700 לוחמים ויחידות תמיכה לוגיסטיות, המופקדים בעיקר על משימות ניטור ותיאום, ולהם יכולות ההתקפיות מוגבלות. את כוח שמירת השלום מרכיבים גם חיילים ממדינות נוספות.

הנשיא סיסי בתצוגת נשק שנתפס בלחימה מול דאעש בסיני
צילום: איי.פי

תומכי דעאש בסיני משתלטים על עמדה צבא
צילום: איי.אף.פי
מזה שנים, מצרים לוחמת בארגוני טרור וכוחות עצמאיים הפועלים בצפון סיני. מאז ההפיכה הצבאית שהדיחה את הנשיא המוסלמי, מוחמד מורסי ביולי 2013, התרחבו העימותים בין הצבא המצרי לכוחות הפועלים באזור, לאחר שארגונים המזוהים עם דאעש נטלו אחריות למספר פיגועים קטלניים שכוונו נגד כוחות הצבא. עבד אל-פתאח א-סיסי , הנשיא הנוכחי שמונה לתפקידו בעקבות ההפיכה הצבאית, הורה על מבצע צבאי רחב היקף לטיהור צפון חצי האי, אולם עד כה לא הושגה הכרעה.
המעורבות הצבאית של ארה"ב בסיני – הממוקם בלב המזרח התיכון ובסמוך לתעלת סואץ האסטרטגית – בעייתית. לכך נלווית העובדה שהאמריקאים חוששים מפני מעורבות בלחימה בסיני – ובנטילת חלק בהפרת היציבות באזור שנכלל בהסכם השלום בין ישראל למצרים. בנוסף לכך ממשל אובמה חושש מפני סיכונו של כוח שמירת השלום, שעשוי להיקלע למצוא את עצמו בליבו של המאבק בין הצבא המצרי לארגוני הטרור.
כאמור, חיילי הצבא האמריקאי מצויידים בנשק קל בלבד ובכלי רכב משוריינים, והם אינם מסוגלים להוות יריב לנציגות דאעש בסיני או לארגונים נוספים. כתוצאה מכך, אמר גורם אמריקאי רשמי כי ממשל אובמה בוחן את מדיניותו. במסגרת זו, נבחנת האפשרות להעביר ציוד נוסף כדי לחזק את ביטחונם של החיילים. בנוסף, לבחינת החזרתו של כוח שמירת השלום האמריקאי לארה"ב. בלי נוכחות צבא ארה"ב צפויים הכוחות הבינלאומיים הנוספים המוצבים בסיני, לסגת מהאזור.
לפי הסכם השלום שנחתם בין ישראל למצרים, מוצבות לפחות שתי יחידות אמריקאיות בסיני. ארה"ב יכולה להוציא את כוחותיה אם נשקפת להם סכנה מיידית. אולם למהלך כזה עשויות להיות השלכות פוליטית מרחיקות לכת, ולהיתפס כניצחון בעבור ארגוני הטרור הפועלים בצפון סיני. בעלות בריתה האזוריות של ארה"ב הביעו חשש מפני הנכונות האמריקאית לחתום על הסכם הגרעין, והוצאת הכוחות מסיני עשויה להוות עשות נוספת לכך שהנשיא ברק אובמה רוצה להתנתק מהמזרח התיכון.
דובר מחלקת המדינה, מארק טונר, אמר כי ארה"ב עובדת עם ממשלת מצרים בניסיון לענות לאיום הנשקף לכוחות הצבא האמריקאי ולצבא המצרי. "ארה"ב מודאגת מהידרדרות המצב הביטחוני בצפון סיני ומהסיכון הפוטנציאלי לחיילים המוצבים באזור", אמר. גורם אמריקאי נוסף אמר כי בשל היחסים הקרובים שיש לארה"ב עם מצרים וישראל, היא לא צפויה להחליט על הסגת כוחותיה באופן חד צדדי.
מאז עלייתו לשלטון של הנשיא א-סיסי היחסים בין ישראל למצרים התחממו באופן ניכר, בעיקר בתחום שיתוף הפעולה הביטחוני. ישראל אישרה למצרים להכניס כוחות נוספים לחצי האי, במסגרת מאבקה בארגוני הטרור בצפון סיני.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg