
מפקד חיל האוויר על דוח לוקר: "השמים לא נפלו"
אלוף אמיר אשל התייחס להמלצות הוועדה שנדחו בתוקף על ידי מערכת הביטחון: "מהקושי נמצה הזדמנויות, נפעל באחריות ובשיקול דעת". ברקע התחושות הקשות בקרב אנשי הקבע, הוא ביקש להרגיע: "אנחנו ממריאים לשמים מדי יום. הם נותרו במקומם ונדאג שיישארו שם"
מסר מרגיע ומפתיע: מפקד חיל האוויר, אלוף אמיר אשל, התייחס אמש (יום ג') להמלצות ועדת לוקר, והתחייב בפני אנשי קבע מהחיל: "לא נחצה קווים אדומים שעלולים להביא לחוסר תפקוד ונעשה כל שניתן שלא ייפגעו אנשינו". בעצרת הקצינים והנגדים השנתית שנערכה בבסיס חצרים שיבח מפקד חיל האוויר את יכולת ההתייעלות, שהיא לדבריו ערך ודרך עבור צה"ל וחיל האוויר. "מהקושי נמצה הזדמנויות, ויש כאלה", הוא אמר. "נדרש אומץ לאתר ולנצל אותן. כדרכנו, נפעל באחריות, בשיקול דעת ובמחויבות מלאה לכם".עוד כותרות ב-nrg:
קרי: "סביר מאוד" שרוסיה וסין קוראות מיילים שלי
דיווח: עוד בכיר הוצא להורג בצפון קוריאה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
באירוע החגיגי העניק אלוף אשל פרסים, תעודות הערכה וכן פרס מפעל חיים. בנאומו הוא התייחס לדיון הציבורי על תנאי משרתי הקבע ואמר כי השיח הציבורי הועצם על רקע ביקורת מתמשכת על התנהלות הצבא ואופן השימוש שלו במשאבי המדינה. "צה"ל מעניק רמת ביטחון גבוהה למדינת ישראל. שינויים אסטרטגיים בסביבתנו הפחיתו בטווח הקצר חלק מהאיומים המשמעותיים, אך הותירו על כנם פוטנציאל התלקחות ותפניות מסוכנות בטווח הארוך. עובדות אלה עוררו שיח ציבורי לגיטימי בנושא סדר העדיפויות הלאומי: יותר חברתי, פחות ביטחוני".

מפקד חיל האוויר אמיר אשל
צילום: סיון פרג'

מפקד חיל האוויר טען בפני אנשי החיל כי המלצות הוועדה ותוכנית העבודה הרב-שנתית של הצבא - הכוללת גם היא פיטורים של כמה אלפי אנשי קבע - אינן גרועות כפי שנטען על ידי גורמים שונים. "היקף השינויים האפשריים, ההמלצות והשמועות מזינים תחושה אנושית טבעית שהשמים נפלו על משרתי הקבע. אין לכך כל שחר. אנו ממריאים לשמים מדי יום, והם נותרו במקומם מאז ימי הבריאה. אנו נדאג שיישארו שם", הוא הרגיע. "צפויים שינויים ויהיו שינויים, חלקם מורכבים. נמשיך להיות מעורבים באופן עמוק בתהליכים בצה"ל, נשפיע על עיצובם ונשמור על ייחוד חיל האוויר", הוא הבטיח.
דברי ההרגעה של מפקד חיל האוויר מצטרפים להתבטאויות של בכירים נוספים בצבא, שהעידו כי בשבועות האחרונים, מאז פרסום המלצות ועדת לוקר, מורגשות תחושות קשות בקרב אנשי קבע בשל הפגיעה הצפויה בתנאיהם. במערכת הביטחון חששו בשבועות האחרונים מפרסום הדוח, שבו המליצו בין היתר על תנאי פנסיה שונים לאנשי קבע קרביים ולא-קרביים. במשרד הביטחון ובצה"ל מתחו ביקורת חריפה ופומבית על הדוח, ודובר צה"ל אף טען כי מדובר ב"כדור בין העיניים".
לפני כחודש יצא להגנת אנשי הקבע גם הרמטכ"ל, רב-אלוף גדי איזנקוט. באיגרת מיוחדת שהפיץ לאנשי הקבע הוא כתב: "אני נכון לשינויים מרחיקי לכת בצה"ל, אך לא אתן יד לפגיעה במשרתי הקבע". לדבריו, המלצות הוועדה, שהוגשו לראש הממשלה בנימין נתניהו, מבוססות בחלקן על עבודת מטה שנעשתה בצבא ומצויות בבחינה במסגרת תוכנית העבודה הרב-שנתית "גדעון". "בכוונת צה"ל ללמוד את ההמלצות לעומקן", ציין אייזנקוט. לדבריו, דיווחים שונים בתקשורת, שמקורם אינם בצה"ל, ייצרו גל של שמועות מיותרות בצבא.
"עוצמתו של צה"ל נשענת על איכות ההון האנושי שבו, אשר במרכזו עומד מערך הקבע", המשיך הרמטכ"ל והגן על אנשי הארגון. "לצה"ל אין ועד עובדים וגם לא זכות לשביתה, ולפיכך עלינו המפקדים מוטלת האחריות הכבדה לדאוג לאנשינו בצורה הוגנת וראויה, תוך שימור צה"ל כארגון אשר ערכי השליחות מובילים את עשייתו ואת אנשיו". לדבריו, צה"ל ימשיך בתהליך של התייעלות בכוח האדם הכרוך בוויתורים רבים, שישאיר את הטובים ביותר בשורותיו ויוסיף לטפח אותם. "בהתאם למדיניות זו נתייחס ונלמד את ההמלצות, אך נעמוד על זכויות המשרתים", הוא סיכם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg