7 שגרירי ישראל בעולם מסיימים תפקידם ללא מחליפים

השגרירויות בבריטניה, רוסיה, קזחסטן, ברזיל, סלובקיה ובלרוס, יישארו ריקות כששגריריהן יעזבו בסוף יולי מבלי שמונו להם מחליפים. שגריר ישראל באו"ם אמור היה לעזוב בסוף יולי, אך בעקבות הפרסום ב-nrg הובהר כי ימשיך בתפקיד עד שיימצא מחליף

אריאל כהנא | 24/7/2015 11:01
תגיות: שגרירות ישראל,שגריר ישראל
כמה שגרירויות של ישראל, בהן גם חשובות ומרכזיות, צפויות להישאר בעוד שבוע ללא שגריר - זאת בשל העובדה שטרם מונה מחליף לשגרירים המכהנים בהן.

עוד כותרות ב-nrg:
- 50 מטר עומק: זוהי בריכת השחייה הגדולה בעולם
- ביהמ"ש: מעצר מתפללות בהר הבית - מיותר
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

הנציגויות שצפויות להיוותר ללא שגריר הן: לונדון בירת בריטניה, שבה מכהן השגריר היוצא דניאל טאוב, בעבר יועץ קרוב לראש הממשלה; מוסקבה בירת רוסיה, שעל חשיבותה אין צורך להכביר מילים; אסטנה בירת קזחסטן, שלה ולישראל קשרים מיוחדים בתחומי האנרגיה והביטחון; ברזיליה בירת ברזיל, הגדולה שבמדינות אמריקה הלטינית וכן ברטיסלבה בירת סלובקיה ומינסק בירת בלרוס.

גם רון פרושאור, שגריר ישראל באו"ם אמור היה לסיים כהונה בת ארבע שנים וחצי בסוף יולי, אך בעקבות הפרסום ב-nrg הובהר כי ימשיך בתפקיד עד שיימצא מחליף. במשלחת ישראל באו"ם אמרו היום כי פרושאור יישאר בתפקיד לפחות עד לאחר עצרת האו"ם הקרובה.

עזיבתם הצפויה של השגרירים לא באה בהפתעה. היא מוכרת לאגף משאבי אנוש במשרד החוץ לפחות חודשיים. תקופת יולי-אוגוסט מקובלת בעולם הדיפלומטי כמועד לחילופי שגרירים, ובעצם הימים האלה נכנסים לתפקידיהם בישראל שגרירים חדשים מאירופה, ובכלל זה מבריטניה, מגרמניה, מנורווגיה וממדינות נוספות.  
nrg ניוזלטר דיוור יומי

הסיבה לכך שחילופים רבים נעשים בתקופת הקיץ היא שבמקרים רבים השגרירים הם בעלי משפחות וילדים, וחופשות הקיץ מבתי הספר מאפשרות למשפחות להתחיל באופן טוב יותר את שנת הלימודים החדשה. על פי רוב, ההחלטות על מינוי שגרירים חדשים מתקבלות חודשים אחדים לפני מועד החילופין, כדי לאפשר לשגריר החדש ללמוד כנדרש את מדינת היעד. הם גם טעונות אישור ממשלה, הליך המצריך זמן לא קצר.

יצוין כי למעט השגרירות בברזיל, בשאר הנציגויות מכהנים בתפקידיהם שגרירים שמונו בשעתו בידי אביגדור ליברמן כמינויים פוליטיים. חלקם, כגון פרושאור וטאוב, הם אנשי מקצוע מובהקים שצמחו במשרד החוץ. על-פי הסכמות העבר במשרד, שר החוץ רשאי למנות 11שגרירים כמינויים פוליטיים, ולפחות על הנייר גם נתניהו זכאי לכך. אולם נראה שראש הממשלה יתקשה לאייש מספר כה גדול של תפקידים באנשים המתאימים לכך. בלשכתו שלו יש תקנים לא מאוישים. דוברו הוותיק לירן דן ממתין כבר כמה חודשים למחליף.

ניסיון העבר מלמד שנתניהו מעדיף נוהג למנות לתפקידים דיפלומטיים דמויות ההולמות את דרישות התפקיד, וכך נולדה בעבר ההסכמה בינו ובין ליברמן על שיבוץ פרושאור וטאוב לתפקידיהם על חשבון מכסת המינויים הפוליטיים. נתניהו אף בחן בעצמו את רמת האנגלית של אישים במערכת הפוליטית ששקלו להתמנות לתפקיד שגריר ישראל באו"ם. לפי שמועות שנפוצו במערכת הפוליטית, ראש הממשלה שקל לשלוח לאו"ם את מקורבו השר אופיר אקוניס, ואחר כך אף חשב על השר דני דנון. עד כה, עם זאת, איש מהשניים לא קיבל הצעה.

בחודשים האחרונים היו במשרד החוץ סכסוכי עבודה שגרמו לעיכובים במינויים שונים, אולם בוועד העובדים מדגישים כי על אף הסכסוך הוועד לא עיכב שיבוצי תפקידים בחו"ל. עד כה לא התקבלה מלשכת ראש הממשלה התייחסות לסוגיית אי מינוי השגרירים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק