הח"כים דחו המלצות הוועדה לקביעת שכרם
ועדת הכנסת החליטה שלא לקבל את המלצת הוועדה הציבורית להפסיק להצמיד את שכר הח"כים לשכר הממוצע במשק - צעד שבו תומך גם משרד האוצר: "זה לא הכסף, יש לקבוע מנגנון אחיד". המלצה אחרת הם דווקא אימצו: מימון של נסיעתם בנתיב המהיר
ועדת הכנסת בראשות ח"כ דוד ביטן (הליכוד) החליטה היום (ד') לדחות את המלצת הוועדה הציבורית לקביעת שכר הח"כים בראשות פרופ' חיים לוי להפסיק את הצמדת שכר הח"כים לשכר הממוצע במשק ולהצמידו למדד. עוד הוחלט כי לאחר שוועדת הכספים תקבע מנגנון אחיד לכל נושאי המשרה שבסמכותה, תתכנס ועדת הכנסת ותצרף את הח"כים למנגנון האחיד שייקבע.עוד כותרות ב-nrg:
נעצר המחבל שרצח את דני גונן; מקבל משכורת מהרשות
"קראנו את ההסכם וגילינו עד כמה התמונה עגומה"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
"הבעיה אינה כספית", הסביר ח"כ ביטן, "משום שההפרש בין המדד לשכר הממוצע בעשור האחרון היה 5%, שהם כ-2,000 שקלים ברוטו או 700 שקלים נטו, כלומר 70 שקלים לשנה. כל אחד מאתנו יכול היה לוותר על 70 שקלים בשנה". לדבריו, "העניין הוא עקרוני: חייבים להגיע לנוסחה אחידה לכל הבכירים במגזר הציבורי. לכן ההצעה שלי היא לאחר שוועדת הכספים – שבסמכותה להחליט על שכר השופטים – תקבע מנגנון אחיד לכל נושאי המשרה שבסמכותה, ועדת הכנסת תצרף את הח"כים למנגנון האחיד שייקבע". הצעתו של ביטן התקבלה ברוב של ארבעה נגד שניים.

יו"ר הוועדה הציבורית לוי אמר בתגובה: "אני קצת מרגיש מתבזה שדוחים את המלצתנו כלאחר יד. הקדשנו המון זמן לזה".
יוסי כהן, המשנה לממונה על השכר באוצר, הגן בדיון שקדם להחלטה על עמדת לוי: "הצמדה לשכר הממוצע אינה נכונה כי כשמעלים באופן יזום את שכר המינימום, זה מעלה את השכר הממוצע וכל מי שצמוד אליו משפר את שכרו. זה לא סביר. אנו ממליצים לקבל את המלצת הוועדה הציבורית להצמיד את שכר הח"כים למדד".
ח"כ יעל גרמן (יש עתיד) הביעה בדיון התנגדות לעצם המצב שבו חברי הכנסת מחליטים על שכרם שלהם. "יש כאן ניגוד עניינים", אמרה גרמן. "רק בשני פרלמנטים בעולם חברי הפרלמנט מחליטים בעצמם על שכרם. כל דיון בשכרנו אינו ראוי ומן הראוי שנטיל את ההחלטה על וועדה ציבורית". עם עמדה זו הסכימה גם ח"כ איילת נחמיאס ורבין (המחנה הציוני), שאמרה: "הייתי מפקידה את גורל שכרי בידיה של ועדה ציבורית".
מנגד, ח"כ אורי מקלב (יהדות התורה) אמר כי "אין מדינה שבה המיסוי גבוה מבישראל. מה שקובע זה השכר נטו ולא הברוטו ולכן ההשוואה של שכרנו לפרלמנטים אחרים בעולם אינה נכונה אם בודקים את הברוטו". לדבריו, "כולם רוצים ששכר הח"כים ירד. זה הכי פופולרי. הפרמטר צריך להיות אי-התלות של הח"כ, שיהיו משוחררים מכל פיתוי". הוא אף ציין: "אני אישית הפסדתי מאות אלפי שקלים כי עברתי מפנסיה תקציבית לפנסיה צוברת כשנהייתי ח"כ".
חבר הכנסת לשעבר מטעם המפד"ל יגאל ביבי אמר: "מזוכיסט מי שרץ היום לכנסת. הוא יישאר עם חובות ולא יקבל שום תנאים. הגיע הזמן שישנו את התנאים. שופט מקבל 30-40% יותר מח"כ. אני רוצה לדעת גם מה הפנסיה בפרלמנטים אחרים בעולם. ח"כ שהיה ח"כ עשר שנים – קשה לו למצוא עבודה, ואם השר שלו יקבל אותו לעבודה יגידו שזה שוחד פוליטי". גם חבר הכנסת לשעבר מטעם הליכוד בני שליטא אמר דברים ברוח דומה: "ועדת רוזן-צבי אמרה ששכר ח"כ צריך להיות תואם לשופט מחוזי. איפה אתם ואיפה השופט? הבדל של יום ולילה".
ח"כ מוגבל יוכל להסתייע בעובד
בעניין אחר דווקא החליטה הוועדה לאמץ את המלצת הוועדה הציבורית: ח"כ מוגבל בניידות יוכל להסתייע בעובד שיסייע לו, בתנאי שהח"כ זכאי לגמלת ניידות מהמוסד לביטוח לאומי או לתשלום ניידות הדומה לזו נכה צה"ל. הוועדה החליטה לאמץ המלצה נוספת של הוועדה ציבורית לפיה נסיעתם של ח"כים בנתיב המהיר לתל אביב תמומן חלקית על ידי הכנסת, כשהח"כ משלם השתתפות של 15 שקלים לנסיעה.
כמו כן קיבלה הוועדה את ההמלצה לאשר ליושבי ראש ועדות קבועות גילום תשלומי לינה בבית מלון בימים שני ושלישי בהם הוועדות פועלות. ועדת הכנסת לא קיבלה את ההמלצה לגלם תשלומי לינה במלון לח"כים וליועצים הפרלמנטריים שלהם בימים שבהם מתארכת ישיבת הכנסת מעבר לשעה 23:00 – הוועדה ביקשה לשקול גילום שכזה אם הדיון מתארך מעבר לשעה 22:00.
ועדת הכנסת החליטה גם על הרכב הוועדה המשותפת לתקציב הביטחון, המורכבת מח"כים מוועדת החוץ והביטחון ומח"כים בוועדת הכספים. מלבד יושבי הראש של שתי הוועדות – צחי הנגבי (חוץ וביטחון) ומשה גפני (כספים), יהיו חברים בוועדה הח"כים ענת ברקו, אורן חזן, מיקי זוהר (הליכוד), שלי יחימוביץ, מנואל טרכטנברג ואראל מרגלית (המחנה הציוני), עפר שלח (יש עתיד), מוטי יוגב (הבית היהודי), יצחק וקנין (ש"ס) ואלי כהן (כולנו).