המהומות בפקיעין: למה לא הוגשו כתבי אישום?
בית המשפט העליון נענה לעתירת 'רגבים' ודורש מפרקליטות המדינה הסברים לסגירת התיקים במהומות בפקיעין ב-2007, שבמהלכן נפצעו עשרות שוטרים והוצתו מבנים
בית המשפט העליון נגד פרקליטות המדינה: שמונה שנים חלפו מהאירועים בכפר פקיעין שבגליל המערבי, שהחלו בעקבות ניסיון מעצר של כמה תושבים בידי המשטרה, לאחר שאלו פגעו באנטנה סלולרית שהוצבה במקום. באירועים השתתפו מאות מפגינים, ובמהלכם הוצתו מבנים בבעלות יהודית והותקפו שוטרים באמצעי לחימה. עשרות שוטרים נפצעו במהומות, חלקם באורח קשה. באירועים אף נחטפה שוטרת מג"ב, ששוחררה בתום משא ומתן.כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
משטרת ישראל מינתה צוות חקירה מיוחד לחקירת האירוע, אך בסופה של החקירה התברר כי איש מהחשודים לא הועמד לדין. 16 חשודים נעצרו ונחקרו אז באזהרה ונפתחו 11 תיקי חקירה, אולם הם נסגרו בנימוק של "עבריין לא ידוע" בשל ריבוי המשתתפים במהומות.

לא הוגשו כתבי אישום. מהומות בפקיעין
צילום: רויטרס
תנועת 'רגבים' עתרה לבג"ץ נגד פרקליטות המדינה על התנהלותה בפרשה, ובעתירה נטען כי רשויות האכיפה בישראל מנהלות מדיניות של אי התערבות ואי אכיפה כלפי תופעות עברייניות קשות ביותר בקרב האוכלוסייה הדרוזית: "מדיניות רשויות האכיפה במדינת ישראל הובילה לאובדן פחד מוחלט מצד העבריינים, ולהקצנה הולכת ומתגברת בפעולות ההתרסה נגד השלטון המרכזי. במקביל הובילה מדיניות אזלת היד לדחיקת הגורמים המתונים לשוליים", נכתב בעתירה.
אנשי התנועה סיפרו כי בית המשפט העליון הביע השבוע ביקורת על תמונת המצב ואובדן אכיפת החוק באירועים החמורים. העתירה נמחקה בהסכמת 'רגבים' לאחר שמחלקת הערעורים בפרקליטות התחייבה לבחון את הנושא מחדש באופן יסודי.
בתנועה טוענים כי גם באירוע בשנת 2010 בכפר הדרוזי מג'דל-שמס לא הועמד ולו אדם אחד לדין. האירוע החל לאחר שכוחות משטרה גדולים הוזעקו לכפר שבצפון הגולן, במטרה לחלץ שוטרים שבאו לבצע חיפוש ומעצר באחד הבתים וכותרו על ידי מאות מפגינים משולהבים. החשש כעת הוא כי גם באירוע הלינץ' בפצועים הסורים בנוה-אטי"ב ובניסיון הלינץ' בכפר חורפיש בתחילת השבוע יחמקו המעורבים מכל עונש או העמדה לדין.
"בית המשפט המליץ למדינה לבחון מחדש את חומר הראיות באירועי פקיעין, והמדינה הסכימה לקבל בעניין זה את הסעד שנתבקש בעתירה", הסביר עו"ד עמיר פישר מתנועת 'רגבים'. "דווקא מי שרואה באוכלוסייה הדרוזית חלק בלתי נפרד מהמדינה לא יכול להשלים עם מצב שבו אירוע של פציעת שלושים שוטרים וחטיפת שוטרת נגמר בלי כתב אישום. למחרת הדיון התרחש אירוע האמבולנס במגדל-שמס, שהפעם הסתיים ברצח, והבהיר שוב שעם המציאות צריך להתמודד. חוסר המוטיבציה של המשטרה להתמודד עם אלימות מצד עשבים שוטים גורמת נזק עצום לרבבות בני העדה, הרוב המכריע, שכרתו עמנו ברית דמים".
מפרקליטות המדינה לא נמסרה תגובה לפניית nrg
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg