למרות החרם: 250 אקדמאים יגיעו לכנס בארץ

אנשי אקדמיה מלמעלה מ-20 מדינות ישתתפו בכנס בנושא אתגרי החינוך במאה ה-21, שייערך בחיפה. הכנס ישתתף גם שגריר האיחוד האירופי בישראל, לארס פאבורג־אנדרסן

רעות וילף | 25/6/2015 11:45
תגיות: חרם, BDS,כנס
בעוד ארגון ה- BDS מבקש להחיל חרם אקדמי על מדינת ישראל ולבודד אותה במערכה הבינלאומית, כ-250 אנשי אקדמיה מלמעלה מ-20 מדינות שונות צפויים להגיע ארצה בשבוע הבא ולהשתתף בכנס בינלאומי שיעסוק באתגרי החינוך במאה ה-21.

עוד כותרות ב-nrg:
- בל"ד תעלה מחדש את ההצגה על חיי המחבל
- קצינים תומכים בפטאל: "מזל שיש נשים כמוך"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

בכנס, שיפתח ביום שלישי הבא בחיפה במכללה האקדמית גורדון לחינוך והוראה, צפויים להשתתף נציגים שיגיעו בין היתר מארה"ב, בריטניה, אוסטריה, גרמניה, הולנד, אסטוניה, גיאורגיה, לוקסמבורג, גאנה, ניגריה, רוסיה, אוקראינה, שוויץ, וליטא. המרצים, המגיעים מלמעלה מעשרים מדינות, יציגו במהלך הכנס את תוצאות מחקריהם וכן ואת תוצאות עבודותיהם בשטח בתחומים מגוונים כמו חינוך, משפטים, רפואה, ארכיטקטורה, ספרות וקולנוע.
 
צילום: AP
''איום אסטרטגי מהמעלה הראשונה''. פעיל BDS קורא להחרים את ישראל צילום: AP

בכנס צפוי להשתתף שגריר האיחוד האירופי בישראל, לארס פאבורג־אנדרסן, וינאמו בו גם ראש עיריית חיפה יונה יהב, נשיא האקדמית גורדון פרופ' יחזקאל טלר, יו"ר הרשות לקידום מעמד האישה במשרד ראש הממשלה ורד סוויד, וחבר הוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, פרופ' פייסל עזאייזה.
  
nrg ניוזלטר דיוור יומי

בדיון שקיימה בשבוע שעבר ועדת החינוך של הכנסת בנושא התגברות החרם האקדמי על ישראל, קרא יו"ר וועדת החינוך ח"כ יעקב מרגי (ש"ס) להקים מטה פעולה ממשלתי שיבחן דרכי פעולה למאבק בחרם האקדמי, בדה-לגיטימציה שיש על ישראל בעולם ובמאבק בארגון ה-BDS.

פרופ' דן אורון מהאקדמיה הלאומית למדעים ציין במהלך הדיון כי "כל אחד מאיתנו נתקל במהלך עבודתו בקולגות שמגיבים בצורות מגוונות כלפי מדינת ישראל. חלקם ישתפו איתי פעולה מבחינה מחקרית אך לא יגיעו לביקור או לכנסים בישראל".

לפני כחודש, נפגשו ראשי האוניברסיטאות והמכללות עם נשיא המדינה, ראובן (רובי) ריבלין לדיון חירום מיוחד בנושא החרם האקדמי בעולם נגד האקדמיה במדינת ישראל, שהוגדר על ידי הנשיא כ"איום אסטרטגי מהמעלה הראשונה".

יו"ר ור"ה היוצא, נשיא האוניברסיטה העברית פרופ' מנחם בן ששון, ציין כי התופעה באה לאחרונה לידי ביטוי בצורה של "חרם שקט". בשיחה עם nrg אמר בן ששון כי "אני רואה בשנה האחרונה, בעיקר בתחומים של מדעי החברה, שכאשר אנחנו מעוניינים לקיים כנס, אם בעבר היינו פונים לשבעה אנשים, היום אנחנו צריכים לפנות ל-15 כי רבים טוענים שהם לא יכולים להגיע ולא מעוניינים להסביר מדוע". 

על מנת להתמודד עם התופעה, הוקמה בשבוע שעבר תנועת "אנטי BDS", תנועה חדשה של אנשי אקדמיה מהארץ ומחו"ל, להעצמת תדמית האקדמיה הישראלית בעולם. במסגרת ההתארגנות החדשה, מצולמת בימים אלו סדרת סרטוני הסברה שיעלו ליוטיוב. במקביל, בימים הקרובים צפוי להיפתח דף פייסבוק לנושא על מנת לקדמו ברשתות החברתיות, ובאתר ויקיפדיה צפוי להתפרסם ערך חדש תחת שם התנועה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...