עריקאת: על אש"ף לחזור בו מההכרה במדינת ישראל

ברשות טוענים כי ישראל מנצלת את המחלוקת מול חמאס כדי ליצור קרע בין רמאללה לעזה, וזאת על רקע קיפאונה של ממשלת האחדות הפלסטינית. במקביל טוען ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני כי היחסים בין ישראל לפלסטינים חצו את נקודת ה"אל-חזור"

מקור ראשון
אסף גבור | 19/6/2015 0:01
תגיות: סאיב עריקאת, חמאס, הרשות הפלסטינית
הפלסטינים משנים חזית? סאאב עריקאת, ראש צוות המשא ומתן הפלסטיני, טען כי יחסי הפלסטינים עם ישראל חצו את נקודת האל-חזור. הוא האשים את ישראל באחריות לכישלון השיחות. במאמר שכותרתו "שינוי היחסים בין הפלסטינים לישראל" הבהיר עריקאת כי בשל הנסיבות, על אש"ף לחזור בו מהצהרת ההכרה במדינת ישראל.

עוד כותרות ב-nrg:
האיחוד האירופי מתכנן מבצע ימי ענק נגד מהגרים
שר ההגנה הפולני: תם עידן השלום באירופה
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

עריקאת הוסיף ואמר שצריך לקשור כל הכרה מחודשת של אש"ף במדינת ישראל בהכרה ישראלית במדינה הפלסטינית. כמו כן ציין כי אין לתת יד להסכם שלום שיכיר במדינת ישראל כמדינה יהודית, וכן לפתרון שישאיר את חיילי צה"ל אחראים לביטחון בבקעת הירדן. לדעתו גם אסור לפלסטינים לוותר על פגיעה בריבונותם במזרח ירושלים בכל הסכם עתידי.
 
צילום: איי.אף.פי
ממשלת האחדות בקיפאון. ראש הממשלה הפלסטיני, ראמי חמדאללה צילום: איי.אף.פי
צילום: אי.פי.איי
''ישראל מנצלת את המחלוקות בין פת''ח לחמאס''. אבו מאזן ואיסמעיל הנייה צילום: אי.פי.איי

עריקאת המליץ לפעול לאיחוד הג'יהאד האסלאמי וחמאס תחת כנפיו של אש"ף, כגוף הלגיטימי היחידי שמייצג את הפלסטינים, אך נראה שבעניין זה המציאות בשטח רחוקה מחזונו.

ההנהגה הפלסטינית תתכנס ביום שני הקרוב במטרה לדון בעתידה של ממשלת האחדות, ובינתיים הקרע בין חמאס לפת"ח הולך וגדל. ראש ממשלת האחדות הפלסטינית, ראמי חמדאללה, כינס את חברי הממשלה ביום חמישי האחרון והודיע כי יקבל את החלטת ההנהגה באשר לעתיד ממשלתו. לדבריו הממשלה לא יכולה לממש את התחייבויותיה, ואין באפשרותה לקדם את שיקום רצועת עזה או לקבל על עצמה את השליטה במעברים על פי ההסכם מול חמאס.

דובר הממשלה איהאב בסיסו לא שלל בשיחה עם nrg את האפשרות שבממשלה החדשה לא יהיו נציגים של חמאס, אך מיד לאחר פרסום הדברים בכלי התקשורת הפלסטיניים הכחיש את האמירה. בסיסו הבטיח שיהיה ייצוג של חמאס בממשלה החדשה, אך דבריו לא שכנעו את מוסא אבו-מרזוק, בכיר חמאס. האחרון האשים את הרשות הפלסטינית ואת העומד בראשה כי היא פועלת נגד החוק, ואמר שאין לה לגיטימיות לשנות את הרכב הממשלה על דעת עצמה.

גורמים פלסטינים ציינו בשיחה עם nrg כי אבו-מאזן שואף לשמור על ייצוג של חמאס במסגרת הממשלה, אבל בכוונתו להחליט מי יהיו הנציגים של חמאס שישבו בה. "כמו שאצלכם יש חברים באותה מפלגה שלא מחזיקים באותן דעות, כך גם בחמאס. זה יפגע מאוד בהנהגה בעזה אם אבו-מאזן יוציא את האנשים שלהם ויכניס אנשים שישמשו עלי תאנה לממשלת האחדות", אמרו הגורמים.
ברמאללה חוששים מהסדר בין חמאס לישראל

על פי גורמים אלו, אבו-מאזן חושש מאוד מהפרסומים בדבר סיכומים על רגיעה של חמש שנים בין חמאס לישראל: "הוא הכניס את חמאס לתוך ממשלת האחדות כי חשב שכך יוכל להשיג שליטה ברצועת עזה. התוכנית שלו הייתה להציג לעולם אחדות פלסטינית ושליטה של הרשות בעזה, כדי לסתום את הפיות של מי שטענו שהיעדר השליטה בעזה מעכב את האפשרות של מדינה פלסטינית".
 

אדי ישראלי
שנה אחרי צוק איתן - המגעים בין ישראל לחמאס מאיימים על הפתח'. מנהרת טרור אדי ישראלי

ג'מאל אל-שאטי, חבר המועצה המהפכנית מטעם פת"ח, אמר ל-nrg כי הסכם הרגיעה הוא בעצם תרגיל ישראלי שמטרתו לעשות 'הפרד ומשול' בשטחי הרשות ובעזה. "ישראל מנצלת את המחלוקות בין פת"ח לחמאס כדי להוביל להסכם שמשמעותו העמקת הכיבוש", אמר שאטי.
  
הוא האשים את חמאס בנתינת יד למזימה הישראלית: "כל העולם יודע שלפלסטינים יש כתובת הידברות אחת, והיא אש"ף. ישראל פועלת בצורה חכמה, ובאמצעות הסכמים כאלה מפרקת את האחדות הפלסטינית. ברגע שחמאס יחתמו עם ישראל על הסכם, הם מפרקים את העמדה הפלסטינית המאוחדת ופועלים נגד הסכמים קודמים כמו הסכם אוסלו. יש פה מהלך שקוף של ישראל, ובחמאס נותנים לכך יד".

גורמים נוספים ברשות הפלסטינית אמרו כי הסכם בין ישראל לחמאס מהווה בעצם הכרזה רשמית על הקמת ישות פלסטינית נפרדת ברצועת עזה. הגורמים אמרו לעיתון 'אלשרק אלאווסט' כי הם מעודכנים באופן מפורט על הדיונים שמתנהלים בין חמאס לישראל באמצעות גורמים אירופיים, והזהירו "הסכם רגיעה חד-צדדי בעזה יעמיק את הפיצול בין עזה לגדה ובעצם יהיה הכרזה רשמית על הקמת ישות פלסטינית נפרדת ברצועה".

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק