תגלית: גם הקופים אוהבים להשתכר בקבוצות

האם העובדה שקופי שימפנזה נהנים לצרוך אלכוהול תוכיח את תאוריית האבולוציה? המדענים שעקבו אחריהם 17 שנים בטוחים שכן

סוכנויות הידיעות | 10/6/2015 15:28
תגיות: שימפנזה,אלכוהול,אפריקה
תגלית מדעית מרעישה: קופי השימפנזה הפראיים נהנים להשתכר בקבוצות בדומה לבני אדם. מחקר חדש שפורסם השבוע, חשף כי שימפנזים בגינאה שבמערב אפריקה נצלו הזדמנויות בכדי להשתכר מיין דקלים. הם עשו זאת בדרך יצירתית במיוחד, וחילצו את היין ממיץ הדקלים שהתושבים המקומיים הזרימו למכל ייעודי מהעץ. לאחר שהמיץ תסס, הוא הפך למשקה אלכוהולי חריף ששכר אותם. המדענים טוענים שהממצאים החדשים יעזרו לשפוך אור נוסף על תאוריית האבולוציה.

עוד כותרות ב-nrg:
"דרישת סין לא להעסיק עובדים ביו"ש לא פוליטית"
השרה לשיוויון מגדרי מגבה את חזן: "מחול שדים"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

כדי לשתות את האלכוהול מהמכל, הקופים טבלו בתוכו ספוג שיצרו בעצמם מהעלים שהכפריים מיקמו מעל המכלים, שיועדו למנוע זיהום בתוכם. בדיקות מעבדה הראו כי תכולת האלכוהול של המשקאות מגוונת: מ-3.1% ועד ל-6.9%, ששוות ערך לבירה חזקה. "השימפנזים צרכו כמויות משמעותיות של אלכוהול, והציגו סממנים של שכרות", נכתב במחקר הבריטי מאוניברסיטת אוקספורד. "רק לעתים רחוקות החוקרים מצליחים לאסוף נתונים התנהגותיים מפורטים המראים  התנהגות של בעלי החיים לפני ואחרי החשיפה לאתנול".
צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק
מאושרת מיין דקלים? שימפנזה אפריקאית צילום אילוסטרציה: שאטרסטוק

מקרים של בעלי חיים שצרכו אלכוהול אינם יוצאי דופן. בין היתר המדענים צפו באיילים שוודים שהשתכרו על ידי אכילת תפוחים מותססים, וקופים באיים הקאריביים שגנבו קוקטיילים אלכוהוליים מתיירים. עם זאת, קבוצת שימפנזי הבוסו, שהיו תחת מעקב של חוקרים במשך כמעט שני עשורים, היו הראשונים לספק מידע מבוסס בנושא.

במהלך 17 השנים האחרונות, החוקרים רשמו 51 מקרי שתייה, כשעשרים מתוכם היו "מפגשי שתייה". לעתים רק פריט בודד של שימפנזה היה מטפס על צמרת עץ הדקל. עם זאת במספר מקרים היו "מפגשי שתייה" של ממש, כאשר כמה קופים היו מתאספים לשתות יחדיו על הצמרת.  "גם הפריטים היחידים וגם החברים לשתייה היו טובלים את הספוגי-עלים שלהם בתוך העסיס המותסס של עץ הדקל, או שפריט אחד היה משתלט על המכל כשהאחרים חיכו לתורם", פורסם במחקר.

הממצאים תומכים בתיאוריית "הקוף השיכור", על פיה בני האדם והקופים חולקים יכולת גנטית לפרק אלכוהול שהגיעה מאב קדמון משותף. התיאוריה טוענת כי האבות הקדמונים שלנו היו יכולים לאכול פירות מותססים שמצאו על רצפת היער ולעכל אותם בחילוף חומרים, שהגדיל את צריכת הוויטמינים והקלוריות שהיו חשובים להתפתחותם.



היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק