נתניהו: הסכם עם איראן – הרבה יותר מסוכן מדאעש
רה"מ ביקר בבסיס פיקוד העורף והתייחס לטענות של הנשיא האמריקאי וצוותו על כך שכוחה הצבאי של איראן יופחת כתוצאה מהסכם הגרעין המתגבש. לדבריו, לצד פצצת אטום, יוזרם לאיראן כסף רב, שבאמצעותו יחומשו ארגוני הטרור שהיא מממנת
ראש הממשלה בנימין נתניהו השתתף בצהריים (יום ג') בתרגיל "נקודת מפנה" וביקר בבסיס פיקוד העורף. במסגרת הביקור סקר רה"מ את פעולתם של הכוחות ואמר כי תרגול העורף חיוני, וזאת על הרקע האיומים הניצבים בפני ישראל. "אנחנו פועלים בקשת רחבה מאוד ומתרשמים בהחלט מהשיפורים", אמר נתניהו. "יש כאן עבודה מאוד שיטתית ואינטנסיבית להגן על העורף הישראלי".עוד כותרות ב-nrg:
- חוטובלי: "משרד החוץ יפעל נגד שוברים שתיקה"
- דיווח: כלי טיס של חיל האוויר תקף בלבנון
- כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לדבריו, בישראל פועלים להכין את העורף כבר שנים והדבר בא לידי ביטוי במבצע 'צוק איתן'. "אבל האתגרים כל הזמן נערמים סביבנו", ציין רה"מ, "בין השאר על ידי טילים ורקטות, שרובן ככולן מסופקות על ידי איראן.

במסגרת הדברים, דחה נתניהו את הדברים הנאמרים לאחרונה מפי הנשיא האמריקאי ברק אובמה וצוותו, על כך שכוחה הצבאי של הרפובליקה האסלאמית יופחת בעקבות הסכם הגרעין המתגבש בינה לבין המעצמות בראשות ארה"ב. "כשמדובר בביטחון ישראל, אני סומך קודם כל על עצמנו", הדגיש נתניהו, "והראיה לכך היא ההסכם שמתגבש בין המעצמות לאיראן, שגם סולל את דרכה של איראן להרבה פצצות אטום, וגם מזרים מיליארדים רבים לקופות של איראן.
"באמצעות הכסף הזה טהרן תוכל להמשיך ולחמש את האויבים שלנו בנשק תלול מסלול ונשק אחר, וגם תחמש את מכונת המלחמה והטרור שלה, שפועלת נגדנו ונגד המזרח התיכון, והיא מסוכנת פי כמה ממכונת הטרור של דאע"ש, אף על פי שגם היא מסוכנת מאוד. לכן", הוסיף ראש הממשלה, "אנחנו נעשה כל מה שאנחנו יכולים כדי לדאוג לביטחון ישראל, נמשיך להגן על העורף ונמשיך להגן על אזרחי ישראל, כפי שאנחנו עושים בתרגיל הזה".

נתניהו, כאמור, הגיב לדברים שאומרים בממשל האמריקאי בימים האחרונים כחלק ממסע ההסברה לקידום ההסכם הסופי עם איראן, שצפוי להיחתם עד לסוף החודש. אתמול, במסגרת ועידה שנערכת בקטאר, אמר ד"ר קולין ה. קאל, היועץ לביטחון לאומי של סגן הנשיא האמריקאי ג'ו ביידן כי העסקה הנוכחית היא הטובה ביותר, וזאת למרות הביקורת נגדה ולמרות הקולות הספקניים הרבים נגדה בארה"ב ומחוצה לה, כולל מצד מדינת המפרץ הערביות. "במסגרת העסקה שעליה אנו נושאים ונותנים (...) היכולת הצבאית של איראן תופחת מאוד", אמר קאל, "העסקה שאנו דנים עליה תהפוך את האזור כולו ואותנו לבטוחים יותר".
ראוי לציין, כי השיחות הנמשכות בשביל לגבש הסכם גרעין סופי בין איראן ומעצמות העולם, כולל ארה"ב, מצויות במבוי סתום כמה שבועות לפני פקיעת תאריך היעד. הנושאים והנותנים שהגיעו בסוף השבוע האחרון לז'נבה שבשווייץ נכשלו בניסיונם לגשר על חילוקי הדעות בין וושינגטון וטהרן, בייחוד בכל הקשור לנושא המכריע של הפיקוח על אתרים צבאיים. נותרו גם כמה נקודות מחלוקת נוספות, כולל הממדים הצבאיים האפשריים של תוכנית הגרעין האיראני והדרישות של קבוצת ששת המעצמות שהאו"ם יגיע לבסיסי הצבא האיראניים.