מחלת העגבת חזרה לישראל: 112 מקרים חדשים
זינוק של מאות אחוזים נרשם בהדבקה במחלת המין, לאחר שנים בהן שכיחותה הייתה במגמת ירידה. משרד הבריאות: "המחלה אינה מבדילה בין אדם לאדם ונגרמת מיחסי מין לא מוגנים"
מחלת העגבת חזרה לישראל, וליתר דיוק לאזור תל אביב: לאחר שהביאה למותם של מאות אלפי אנשים במהלך השנים, ושכיחותה ירדה פלאים בעולם ובישראל, משרד הבריאות מדווח היום (ה') על עלייה בתחלואה בעגבת (סיפיליס) בתחומי מחוז תל אביב. העלייה היא מ-38 מקרים בשנת 2012 ל-112 מקרים בשנת 2014. המחלה מועברת בדרך של קיום יחסי מין לא מוגנים, או מאם לתינוקה במהלך ההיריון.עוד כותרות ב-nrg:
- גורמים בליכוד: נתניהו נוטה למנות רק 20 שרים, ולא 22
- סגן שר הביטחון הבא: אלי בן דהן מהבית היהודי
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
מחלת העבגבת מופיעה בראשיתה ככיב באיברי המין ובהמשך, אם לא ניתן טיפול מתאים, היא עלולה לגרום לפגיעה במערכות שונות בגוף ובמיוחד מערכת כלי הדם, הלב ומערכת העצבים. בנוסף, תיתכן הדבקה ראשונית ללא סימני מחלה שתוביל להתפתחות הסיבוכים שמופיעים מאוחר יותר. המחלה שנגרמת על ידי חיידק (טרפונמה פלידום) יש טיפול אנטיביוטי מתאים, אולם הטיפול הטוב ביותר הוא מניעתה על ידי קיום יחסי מין מוגנים באמצעות קונדום.

המחלה ידועה מאז שנת 1495, עת שארל ה-8 מלך צרפת, כבש את נאפולי וחייליו היו הראשונים שנדבקו בה. לכן היא קרויה גם "המחלה הצרפתית". במשך מאות שנים לא ידעו איך לטפל בה. ועד למאה ה-20 לא נמצא טיפול יעיל למחלה, מלבד שימוש בכספית שהיה יעיל נגד החיידק - אך גרמה להרג החולה. בראשית המאה הקודמת קרוב לעשרה אחוזים מהאוכלוסייה העירונית במרכז ומערב אירופה נשאו את החיידק.
רק בשנות ה-40 של המאה ה-20 הוכנס לשימוש נרחב הפניצילין שהביא למרפא למחלה. בין השנים 1990-2000 נרשמה ירידה של 90 אחוזים במקרי העגבת בעולם, ייתכן שבשל בהלת ההידבקות באיידס. אך בין השנים2000-2004, שוב נרשמה עלייה בשכיחותה.
ממשרד הבריאות נמסר, כי מחלות המין: עגבת, HIV/AIDS וזיהומים אחרים במין (זיבה, קלמידיה ונגיף הפפילומה האנושי), אינן מבחינות בין אדם לאדם ומופיעות בשכיחות גבוהה אצל גברים ונשים שמקיימים יחסי מין מרובים עם פרטנרים משתנים, תוך הימנעות משימוש עקבי ונכון בקונדום. בנוסף, זיהומים אלו נפוצים בקרב מי שנוטים לקיים יחסי מין תחת השפעת סמים ואלכוהול, זאת עקב פגיעה ביכולת השיפוט וביכולת האדם להגן על עצמו.
קיום יחסי מין מזדמנים, לא מוגנים עם פרטנרים מרובים וקיום יחסי מין עם העוסקים בזנות מעלה את הסיכון להידבק בזיהומים נוספים המועברים בדרכי המין ובהן: זיבה, קלמידיה, נגיף הפפילומה האנושי (שגורם לסרטן צוואר הרחם) ונגיף ה-HIV שגורם לאיידס.
על מנת למנוע תחלואה במחלות המין השונות המשרד ממליץ על שימוש בקונדום בעת קיום יחסי מין ובכלל זה מין אורלי, וקיום יחסים עם בני זוג מזדמנים. כמו כן ממליץ המשרד להיבדק באופן תקופתי במרפאה למחלות מין או אצל רופא מטפל,ובמידה שמאובחנת הדבקה להודיע לבן הזוג על מנת שייבדק אף הוא ויטופל במידת הצורך.
לשכת הבריאות המחוזית מפעילה מרפאה ייעודית לאבחון ומניעת מחלות מין בתחנה המרכזית החדשה בתל אביב, ובמחוז חיפה של משרד הבריאות - וניתן לגשת אלייהן בצורה אנונימית. מרפאת לוינסקי מופעלת מדי יום בשעות אחר הצהריים עד הערב. טלפון 03-5373738. המרפאה מפעילה גם קו ייעוץ בטלפון 03-7919704.