רעידת

מיליוני צפיות - בטעות: הסרטון שלא צולם בנפאל

אחד ההסרטונים הנצפים ביותר לאחר האסון במדינה הוא תיעוד של בריכת שחייה שמימיה גועשים בזמן רעידת אדמה. אלא שהוא צולם בכלל במקסיקו, לפני 5 שנים

nrg חדשות | 27/4/2015 22:20
רעידת האדמה בנפאל, שהכתה באופן הרסני במדינה מביאה עמה עוד ועוד תמונות וסרטונים לא קלים לצפייה מאזורי האסון, שנחשב לרעש הקשה ביותר שהתרחש ב-80 השנים האחרונות באזור. לצד תיעוד המראות הקשים של ההרס הרב שהותיר הרעש, מתפרסמים גם צילומים המציגים את רגעי האימה שבהם רעדה האדמה.

• כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

אחד הסרטונים הנצפים ברשת הוא קטע וידאו אשר מציג, כפי שנטען בכותרתו, צילום ממצלמת אבטחה מבריכת שחייה במלון בנפאל. בסרטון נראה כיצד מימי הבריכה מתחילים לגעוש במהלך רעידת אדמה, ובשלב מסוים אף פורצים בה גלים גבוהים המתוארים כ"מיני-צונאמי".

 
קטעים נוספים

אלא שהסרטון המרשים כלל לא צולם במהלך רעידת האדמה האחרונה בנפאל, אלא ברעש שפקד את מחוז באחה קליפורניה במקסיקו בשנת 2010. לפי שורת המידע של מצלמת האבטחה, הסרטון צולם בתאריך 4 באפריל באותה שנה, והועלה 20 יום לאחר מכן לאתר יוטיוב.

לפי תיאור הסרטון, הוא צולם בבירת המחוז מקסיקלי, הסמוכה לגבול עם ארה"ב. עוד נמסר בתיאור הסרטון כי רעידת האדמה הנראית בו התרחשה סמוך לחג הפסחא באותה שנה. רעידת האדמה הייתה בעוצמה של 7.2 בסולם ריכטר.
 
צילום: מתוך יוטיוב
הסרטון שהעלה הערוץ ההודי. הראשון שפרסם זאת ביוטיוב תחת הכותרת ''נפאל'' צילום: מתוך יוטיוב

מעלה הסרטון כתב כי "אפילו שרעידה זו לא גרמה לנזק רב ככל אלו שפגעו בהאיטי ובצ'ילה, הסרטון מראה את הכוח של רעידות אדמה ועד כמה מדובר באירוע מפחיד. צריך רק לצפות ב'מיני צונאמי' שנוצר כאן". מעלה הסרטון הוסיף כי הוא צולם במקום השוכן כ-35 ק"מ ממוקד רעידת האדמה.

אחד מכלי התקשורת הראשונים שפרסם בטעות את הסרטון כמגיע מרעידת האדמה בנפאל, הוא ערוץ הטלוויזיה ההודי TV9 TELUGU  Live. הערוץ פרסם את הסרטון בשידור לפני כיומיים, והעךה אותו  לראשונה באתר יוטיוב. אחריו הועלה הסרטון מספר פעמים נוספות לאתר, ובסך הכל גרף עד כה למעלה ממיליון וחצי צפיות. גם ברשתות החברתיות בפייסבוק ובטוויטר הופץ הסרטון וזכה גם שם למאות אלפי צפיות נוספות.

מהסרטון המזויף נחתכה שורת המידע על תאריך הסרטון, וכן הוא הוצג באופן הפוך (פליפ), מה שעשוי ללמד על זיוף מכוון, שנועד לטשטש את מקורו. כלי תקשורת רבים, ביניהם בישראל ואף בנפאל והודו פרסמו את הסרטון כמתאר את רעידת האדמה שאירעה השבוע.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך