האחיות הקטנות: איש לא זוכר את הפירמידות בסודן
העיצומים שהוטלו על ממשלו של עומר אל-בשיר מנעו את שיקום המבנים העתיקים, והסכסוכים הרתיעו את התיירים
הפירמידות הקטנות והתלולות שמתנשאות מגבעות המדבר של צפון סודן מזכירות את אלו שבמצרים השכנה, אבל בשונה מהפירמידות המפורסמות של גיזה, אלו הסודניות מוזנחות ואיש לא מגיע אליהן.עוד כותרות מהעולם ב-nrg:
- ההפצצות בצנעא חודשו: "החיים בלתי נסבלים"
- בפעם הראשונה: ישראל תשתתף בוועידת הגרעין
- יפן: האוכלוסייה התכווצה תוך שנה ברבע מיליון
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
כמאתיים קילומטרים מצפון לחרטום בירת סודן שוכנות הפירמידות של מראו, ולמרות שהן מוכרות כאתר מורשת עולמי של אונסק"ו, בדומה לאלו שבמצרים, מבקרים בקושי מגיעים אליהן. העיצומים נגד הממשלה של הנשיא עומר אל-בשיר, שכיהן בתפקידו זמן רב, בשל הסכסוכים הפנימיים במדינה, מגבילים את הגישה של סודן לסיוע זר או לתרומות, ובו בזמן מרתיעים הקרבות את התיירים.

פירמידות בסודן
צילום: שאטרסטוק
האתר, אשר ידוע בשם האי מראו בשל הנהר העתיק והמיובש מזה זמן רב אשר זרם מסביבו, שימש פעם כמושבם של שליטי ממלכת כוש, הידועים בתור הפרעונים השחורים. הפירמידות שלהם, שגובהן נע בין שישה לשלושים מטרים, נבנו בשנים 720-300 לפני הספירה, והכניסות שלהן פונות לרוב מזרחה, לכיוון השמש העולה.
רומא, יוון ומצרים הפרעונית היוו השראה לרבים מהקישוטים שמעטרים את קירות המבנים העתיקים, כך לפי אונסק"ו, והללו הופכים אותם לחמדות יוקרה שמחירן מרקיע שחקים. עם זאת, לדברי עבד-אלרחמן עומר, ראש המוזיאון הלאומי שבחרטום, ארכיאולוגים נלהבים קרעו במאה ה-19 את קצות הזהב של חלק מהפירמידות והשחיתו אחרות עד חצץ.
באחד הימים באחרונה, מעט תיירים וגמלים לבנים שהו באתר, ועליהם השגיחו אנשי ביטחון. תעשיית התיירות בסודן נהרסה בשל העיצומים הכלכליים שהוטלו על המדינה בעקבות הסכסוכים בדרפור ובאזורים אחרים. ממשלתו של אל-בשיר, אשר עלתה לשלטון בעקבות מהפכה אסלאמיסטית מגואלת מדם ב-1989, נאבקת לטפל בעתיקות שבמדינה ולשמר אותן.
קטאר הבטיחה 135 מיליון דולר כדי לשחזר ולתמוך בעתיקות בסודן בשנים האחרונות, אבל לדברי עומר בסודן קולטים עדיין רק 15 אלף תיירים בשנה.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg