רגע לפני המנגל: כך מעדיפים הישראלים את הבשר
לקראת יום העצמאות מתפרסמים נתונים על צריכת הבשר בישראל: 114 אלף טון בשר נצרכים בשנה והישראלים מגלים מודעות לאיכותו של בשר טרי כחול-לבן. "הציבור הישראלי מבין ומתעניין יותר בבשר שהוא צורך", אומר עמרי שרון, מנכ"ל ארגון מגדלי הבקר לבשר
לא נראה שמזג האוויר החורפי הצפוי ביום העצמאות השנה יפריע למסורת המנגל. הישראלי כל כך אוהב למנגל, כך שלא ייתן לקצת רוח, קור וכמה טיפות גשם להשבית את שמחתו. בתוך כך, אמב"ל - ארגון מגדלי הבקר לבשר - פרסם נתונים על צריכת הבשר בישראל: מהנתונים שנבדקו לקראת יום העצמאות עולה, כי צריכת הבשר הטרי בישראל עומדת על 114 אלף טון בשנה.עוד כותרות ב-nrg:
• הכת בירושלים: כך בדיוק פעל גואל רצון כלפיי
• פרשן ESPN: תפסיקו עם הספקות בנוגע לכספי
• בלי תעודת בגרות חוסך ללקוחותיו מיליונים
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
הצריכה הממוצעת לנפש בישראל הינה כ-15 ק"ג בשר בקר בשנה, מהם כ-43% בשר טרי וכ-57% בשר קפוא. לשם השוואה, בדרום אמריקה עומדת הצריכה על 45 ק"ג לנפש בשנה. 79% מהצרכנים בישראל רוכשים בשר בקר, אך רק 35% מהם צורכים בשר בקר טרי, והשאר צורכים בשר קפוא. פער המחירים בין בשר בקר טרי לקפוא הוא כמעט כפול ויותר. ואולם המודעות לצריכת בשר בקר טרי, בריא ותוצרת ישראל, עולה בכל שנה. ענף הבקר לבשר, מחזיק כעשרה אחוז משטחי מדינת ישראל כשטחי מרעה.

הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך
צילום: תקשורות
את צריכת הבשר ניתן לחלק לכמה קטגוריות: בעדרי הבקר לבשר במרעה מגדלים כ-50 אלף אמהות וכ-30 אלף עגלים לשיווק. עדרי הבקר מטופחים בעיקר באזורי הגולן, הגליל ובנגב בשטחי מרעה טבעיים. מעדרי החלב (המגודלים ברפתות) מגיעים כ-60 אלף עגלים ו-30 אלף פרות בוגרות. כמות העגלים מיבוא בשנת 2014 עמד על כ-122 אלף עגלים. שוק הבשר הקפוא המיובא עומד על 70 אלף טון בשר בקר קפוא בשנה. סך כל אספקת הבשר הטרי עומדת על כ-11% מעדרי הבקר, 31% מרפתי החלב, 58% עגלי יבוא.
עמרי שרון, מזכ"ל אמב"ל, אומר כי הציבור בישראל מבין ומתעניין יותר באיכות בשר הבקר אותו הוא צורך. "הצרכנים רוכשים יותר בשר בקר טרי תוצרת כחול לבן, בשל איכות וטיב הבשר בהשוואה לבשר הבקר הקפוא", אמר.
לדבריו, ארגון מגדלי הבקר לבשר פועל להעברת חוק איסור הפשרת בשר. הפשרת הבשר ומכירתו כבשר טרי הינה הטעיית הציבור, מה גם שהיא מסכנת את בריאותו. "זו תופעה שלא קיימת בשום מקום אחר בעולם", אמר. ארגון אמב"ל פועל גם לקידום תקנות לסימון בשר טרי ברשתות השיווק והקצביות, על מנת לסייע לצרכן בזיהוי סוגי הבשר.
שרון מציע לצרכנים לרכוש בשר בקר טרי, מתוצרת ישראל, ברשתות השיווק המוכרות או הקצביות הידועות ולחפש תווית בדיקה וטרינרית אצל הקצבים. בנוסף הוא מציע להתעניין במקורו של הבשר (לבקש תעודת משלוח) ולברר אם הבשר עבר תהליך הקפאה, מאחר שבשר שעבר תהליך הקפאה איננו נחשב כבר לבשר טרי.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg