"פגעו בביטחונה של ישראל תמורת בצע כסף"

במשטרה מבהירים כי הפרשה החמורה מעידה על תופעה רחבה ומדאיגה של אנשי עסקים שפוגעים בביטחון המדינה משיקולים כלכליים. "הם מודעים לכך שמדובר בחמאס והסחורה מיועדת לטרור"

נעמה אנגל משאלי | 2/3/2015 10:13 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
פרשת זום אין: "הפרשה החמורה מעידה על תופעה רחבה ומדאיגה של ישראלים בעלי עסקים שתמורת בצע כסף פוגעים קשות בביטחונה של מדינת ישראל על ידי החדרת חומרי גלם המגיעים ישירות לידי החמאס לטובת ייצור רקטות, טילים ושלל אמצעי לחימה", כך אמרו הבוקר (יום ב') במשטרת ישראל בהתייחס לפרשיה הביטחונית החמורה שהותרה לפרסום.

עוד כותרות ב-nrg:
- הרצוג: "לא צריך לסכל את ההסכם עם איראן"
- אור לציון: לוריין היל בדרך לישראל
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו

לדברי מפקד המחוז הדרומי ניצב יורם הלוי הפרשה נחשפה הודות ל"שיתוף הפעולה ושילוב הזרועות של כלל הגופים: משטרת ישראל, שב"כ, צה"ל, משרד הביטחון ורשות המיסים תוך הגדרת האיום כפגיעה ממשית בביטחונה של מדינת ישראל. זו הדרך להתמודד עם התופעה המסוכנת".

צילום: חטיבת דובר המשטרה
 
קטעים נוספים
 
מפקד ימ"ר נגב סנ"צ עזרא אלישר ציין כי מדובר בפרשיה ביטחונית חמורה מאוד במהלכה תושבי ישראל חברו לסוחרים מרצועת עזה וסיפקו להם חומרים ששימשו אותם לשיקום תשתיות הטרור שנהרסו תמורת סכומי כסף גדולים. מדובר בחקירה מורכבת שנוהלה בשיתוף פעולה מקצועי עם השב"כ ורשות המיסים עקב הלבנת הון והעלמת כספים בהיקפים של מיליוני שקלים וכל זאת משיקולים כלכליים גרידא של החשודים.

חקירה משותפת של ימ"ר נגב, שב"כ ורשות המיסים הביאה בתחילת חודש שעבר למעצרם של שלושה ישראלים האחד תושב ישוב במועצה אזורית אשכול והשניים האחרים ממרכז הארץ, בחשד של מכירה והעברה של סחורות דו-שימושיות שאסורות בכניסה לרצועת עזה, מאחר ומדובר בסחורות שיכולות לשמש את ארגוני הטרור לשם שיקום התשתיות שלהם שנהרסו במהלך "צוק איתן" בתמורה לסכומי כסף גדולים וכל זאת באמצעות חברות קש לאחר שהוזהרו לבל ימשיכו למכור לסוחרים מעזה את הסחורות המדוברות.
 
צילום: דודו גרינשפן
מיכאל פרץ, אחד מהחשודים, בהארכת מעצר בבית משפט בבאר שבע צילום: דודו גרינשפן
צילום: דו''צ
כך עבדה השיטה צילום: דו''צ
צילום: תקשורת שב''כ
הציוד שנתפס בדרך לרצועת עזה צילום: תקשורת שב''כ

בתום החקירה ולאחר ביסוס התשתית הראייתית הוגשו על ידי הפרקליטות  ארבעה כתבי אישום נגד ארבעה נאשמים, בהם שלושה ישראלים,
אנשי עסקים בעלי חברות גדולות שעוסקות בשיווק מוצרי ברזל, שמואשמים בהעברת סחורות ברזל לרצועת עזה לידי סוחר פלסטיני, כשהם מודעים לכך שמדובר בזרועו הארוכה של ארגון חמאס ונועד לשימוש ארגוני הטרור.

היקפי המסחר בין הצדדים מוערכים במיליוני שקלים. כתבי האישום שהוגשו היום מצטרפים לחמישה כתבי אישום נוספים שכבר הוגשו בפרשה נגד חמישה פלסטינים. בחקירות הפרשה עלה, כי בחלק מן המקרים, האמצעים שנרכשו בישראל, הובלו  ממעבר "כרם-שלום" (בשטחו הפלסטיני) היישר למחנות האימונים של חמאס ולמתקניה. במסגרת הפרשה נחקרו עד כה על ידי השב"כ בשיתוף משטרת-ישראל ורשות המיסים, 26 חשודים, בהם גם אזרחים ישראליים, שהיו מעורבים באספקת האמצעים, באחסונם ובהברחתם דרך מעבר "כרם-שלום". מלבד אלה, נחקרו נוספים במשטרת ישראל וב"רשות המסים".
כתבי אישום חמורים הוגשו הבוקר לבית המשפט המחוזי בבאר שבע.

בשנת 2014 סיכלו הבודקים הביטחוניים במעבר כרם שלום 240 ניסיונות הברחה. בחודשיים הראשונים של שנת 2015 סוכלו 40 ניסיונות הברחה נוספים. הבידוק הביטחוני במעבר כרם שלום מתבצע על פי הנחיות משטרת ישראל והשב"כ, וכולל בידוק קפדני מדוקדק של כל סחורה שנכנסת לרצועת עזה, תוך שימוש באמצעים טכנולוגיים מהמתקדמים ביותר בעולם.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...