בחירות

מס' 10 במרצ: "להוסיף בית להמנון התקווה"

במהלך פאנל בחירות בתיכון גולדה אמר אורי זכי כי "יש מקום להוסיף בית חדש להמנון הלאומי התקווה". אמירתו גרפה קריאות "בוז" מהתלמידים ולמתקפה מצד הח"כים: "פוסט ציונות במיטבה"

רעות וילף | 12/2/2015 11:52 הוסף תגובה הדפס כתבה כתוב לעורך שלח לחבר
"יש מקום להוסיף בית חדש להמנון הלאומי "התקווה", כך אמר אורי זכי, מספר 10 ברשימת מרצ לכנסת הבאה, אשר כיהן בעבר כמנכ"ל בצלם בארה"ב, במהלך פאנל בחירות שהתקיים בתיכון גולדה בפתח תקווה, בו נכחו בין היתר חברי הכנסת איציק שמולי, שולי מועלם, אופיר אקוניס, יעל גרמן, יוני שטבון, וח"כ לשעבר אלכס מילר.

עוד כותרות ב-nrg:
-­המשטרה איתרה את אמו של התינוק הנטוש מהנגב
-­זועבי בדיון על פסילתה: "לא מבינה למה אני פה"
כל התכנים הכי מעניינים -­בעמוד הפייסבוק שלנו

את הדברים אמר זכי, בן זוגה של ח"כ תמר זנדברג, בשלב השאלה הזהה כאשר נשאלו הנוכחים האם המנון המדינה - "התקווה" מייצג את אופייה של מדינת ישראל כמדינה יהודית ודמוקרטית? "אני ציוני גאה. אני מתרגש כל פעם שאני שר את התקווה. יחד עם זאת, אני לא הולך להיות פה פופוליסט, יחד עם זאת צריך לזכור שלערביה או לערבי שחיים במדינה הזאת, ההמנון הזה הוא מאד קשה, יכול מאד להיות שיש מקום להוסיף בית לתקווה. לא יקרה כלום אם נוסיף בית לתקווה".
 
קטעים נוספים

 
צילום: דוברות מרצ
אורי זכי. ''לא יקרה כלום שגם אזרחי מדינת ישראל יוכלו להתגאות במדינה שלהם ובהמנון שלהם''. צילום: דוברות מרצ

הדברים עוררו סערה באולם וגררו קריאות "בוז" מצד רבים מהתלמידים. גם חלק מחברי הכנסת שישבו סביב שולחן הפאנל הביעו מורת רוח מהדברים. ח"כ אופיר אקוניס (ליכוד), אף התפרץ לדבריו של זכי והטיח בתגובה: "זאת בושה, זהו הפוסט ציונות של השמאל במיטבו. להרוס את ההמנון, להרוס את הדגל, לוותר על שטח, תתבייש! בושה וחרפה! זהבה גלאון יודעת שאתה אומר את זה?!".

בתגובה ענה זכי: "אני אומר את מה שאני חושב. לא יקרה כלום שגם אזרחי מדינת ישראל יוכלו להתגאות במדינה שלהם ובהמנון שלהם".

"מדינה יהודית ודמוקרטית, מדינה יהודית לא מדינה ערבית, מה אתה עושה פה?" צעק לעברו אקוניס. בהמשך, הצטרפה ח"כ שולי מועלם (הבית היהודי) לוויכוח ואמרה לזכי: "כשאתה מדבר על תוספת בית להמנון אתה מאבד והולך קדימה עם הרצון שלך שזאת תהיה מדינת כל אזרחיה ולזה אנחנו לא ניתן יד! לא ניתן יד למדינת כל אזרחיה!".

זוהי אינה הפעם הראשונה בה עולה הרעיון להוסיף בית להמנון הלאומי. הצעה דומה עלתה כבר לפני כמעט 15 שנה על ידי מבקרת המדינה לשעבר, מרים בן פורת.
בטקס שהתקיים בשנת 2000 מטעם התנועה הרפורמית, אמרה בן פורת, כי אזרחים רבים אינם יכולים לשיר את ההמנון בלב שלם במתכונתו הנוכחית. "יש לתת את הדעת על היחס למיעוט מופלה. לא מדובר על שינוי ההמנון הלאומי אלא על הוספת בית נוסף או שיר לאומי ישראלי להמנון שלנו".

גם שופט בית המשפט העליון, סלים ג'ובראן, המשמש כיום כיו"ר ועדת הבחירות המרכזית, הביע הסתייגות מההמנון הלאומי, כאשר נמנע לפני כשלוש שנים משירת ה'תקווה' במהלך טקס השבעת נשיא העליון גרוניס.

בתום פאנל הבחירות שנערך ביום ראשון האחרון, התקיימה בתיכון הצבעה עבור המפלגות השונות. בהצבעה בה השתתפו 640 תלמידים וכ-50 מורים, זכתה מפלגת יש עתיד למירב הקולות עם 29%. הליכוד קיבלה רבע מקולות התלמידים (25%), והרחק מאחור השתרכו המחנה הציוני ומפלגת ישראל ביתנו עם 9% כל אחת. הבית היהודי זכה ל-8% בלבד ושיעור זהה קיבלה גם מפלגת "כולנו", מפלגת מרצ זכתה לקולותיהם של 5% מהתלמידים, ומפלגת ש"ס החרדית כמו גם מפלגתו של אלי ישי- "יחד" זכו ל- 1% בלבד כל אחת.

היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg
שתף

כתבות נוספות שעשויות לעניין אותך

תגובות

טוען תגובות... נא להמתין לטעינת התגובות
מעדכן תגובות...

עוד ב''בחירות 2015''

המומלצים

מרחבי הרשת

פייסבוק