צעירים ובריאים? רוצו להקפיא את הזרע שלכם
רופאים העוסקים בפריון הגבר קוראים גם לגברים בריאים לשמר את הזרע בשל אורח החיים המזיק הכולל קרינה, ג'אנק פוד ועישון. "חשוב לכל מי שרוצה בעתיד ילדים בריאים"
כל התכנים הכי מעניינים - בעמוד הפייסבוק שלנו
לכן יצאו הרופאים בפניה לגברים צעירים ובריאים שאיכות הזרע שלהם טובה להקפיא כמה דגימות זרע שיהיו להם לעתיד. הסיבה לכך היא בעיקר אורח החיים בעידן המודרני הכולל תזונה מהירה "ג'אנק פוד", עישון, אלכוהול, העדר פעילות גופנית, מתח וקרינה. בנוסף לכך, היום גיל הנישואין עולה וככל שמתקדמים בגיל כך הפוריות יורדת.

''לא להלחיץ אוכלוסיה שלמה''. תא זרע
אילוסטרציה

בשביל ילדים בריאים. טיפולי הפריה
צילום: אלי דסה
היתרונות בשימור זרע בשלב הפורה של הגבר, כלומר של זרע תקין נותן "ראש שקט" למי שרוצה לדחות את גיל הנישואין והבאת ילדים לעולם, או למי שחושש מתאונות, מטיפולים תרופתיים חזקים או דלקת קשה שעלולה לפגוע במצב הזרע. לטענת הרופאים גבר שמקפיא מספר מנות בצעירותו לא צריך להיות מודאג לגבי העתיד. מה גם שמדובר בתהליך פשוט שאינו דורש ניתוח. ישנן רק עלויות ההקפאה והתחזוקה: הקפאה עולה בסביבות 1,000 שקלים והתחזוקה לשנה – סכום דומה.
מנגד יש מי שטוענים שמדובר בהליך מיותר וכי אנו עלולים לקבל תופעה שלילית של עומס יתר על בנקי הזרע. בנוסף עלולה להתפתח תופעת מסחר כשיהיה היצע גדול מאוד לעומת מספר הבנקים.
בכנס הפריון הגדול ביותר בישראל בשם "מחלוקות מדעיות וכלכליות בטיפולי פריון", של המרכז הארצי לפיריון בשיתוף עם פרופ' שלמה משיח, שיתקיים ב-27 בנובמבר בבית החולים תל השומר בהשתתפות בכירי המומחים העוסקים בפריון בישראל, יעסקו בין היתר גם בנושא זה. מדובר בכנס היחיד שפתוח לקהל הרחב והציבור יוכל לשאול שאלות – גם בצורה אנונימית מאחורי פרגוד - את המומחים, וגם את מעצבי מדיניות טיפולי הפוריות בישראל – שרת הבריאות ומנכ"ל המשרד שישתתפו בו.
ד"ר תדהר זן - בר, מומחית לפריון מבית החולים לגליל בנהריה, ומנהלת המרכז הארצי לפריון אומרת כי צריך לבחון כל מקרה לגופו.
נושא נוסף שיידון בכנס הוא תופעה שאינה ידועה כל כך בציבור הרחב כאשר הזרע נגמר מוקדם מאד לגברים צעירים. "לצערנו אנו פוגשים בחורים בני 21-22 ו-30 שאין לכם בכלל זרע. יש נוזל בלי תאים בוגרים בפנים. קשה להאמין שזה מה שקרה להם וגם לא יודעים מה הסיבה לכך", מסבירה ד"ר זן בר.
ויש גם בשורות טובות – נטורופתים ומומחים לרפואה סינית אומרים שדרך טיפולים אלטרנטיביים ניתן לשמר את תאי הזרע לאורך השנים.
היכנסו לעמוד הפייסבוק החדש של nrg